Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το πετρέλαιο ως καύσιμο για τις ανάγκες θέρμανσης - μελέτη και κατασκευή εγκαταστάσεων θέρμανσης


thanasiska

Recommended Posts

Πάντα στις συγκρίσεις "ξεχνατε" το νυχτερινο τιμολόγιο της ΔΕΗ το οποίο εφαρμόζεται και το μεσημερι.

Ρωτήστε καταναλωτές πουχρησιμοποιούν ηλεκτρική θέρμανση με ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟ τρόπο και με ΣΩΣΤΕΣ εγκαταστάσεις. Δείτε πόσο λίγοτερα πληρώσανε φέτος απο το πετρέλαιο. Θα εκπλαγείτε. Αφήνω στην άκρη το ψυχοφθόρα κοινόχρηστα. Έζησα μια τραγική περίπτωση σε πολυκατοικία να μήν πληρώνεις κανείς τίπορα κοινόχρηστο, ούτε κάν το ηλεκτρικό, με αποτέλεσμα να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες με τα πόδια και φακό.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα και συγγν

Φίλε μου, καταλαβαίνω ότι είσαι γενικά μπερδεμένος. Δεν είναι ο τομέας σου και είναι λογικό. Εσύ λες οτι οι ευρωπαίοι είναι μπροστά, χρησιμοποιούν προχωρημένες τεχνολογίες, δεν χρησιμοποιούν πετρέλαιο, κτλ..

.....

Τώρα σε ότι αφορά στο θέμα του πετρελαίου, επειδή βλέπω ότι ούτε με στοιχεία πείθεσαι, θεωρείς εταιρίες όπως η Buderus θα ανέπτυσαν μονάδες πετρελαίου, αν στην ίδια τους την χώρα δεν χρησιμοποιούνταν καν το πετρέλαιο? Λίγη κοινή λογική εκτός από στοιχεία, δείχνει τον δρόμο..

 

Καλημέρα και συγγνώμη που χάθηκα.

 

Εγώ δεν είμαι ειδικός, όπως μαλλιάσατε να λέτε (και έχετε δίκιο), εσείς ως ειδικοί δεν πρέπει να παραδεχτείτε, ότι κακώς βάλατε πετρέλαιο στα σπίτια εδώ και τόσα χρόνια, μιας και τα σπίτια δεν ζεστάθηκαν, δεν έκαναν οικονομία, δεν ήταν αυτόνομα κλπ κλπ;

 

Αυτό με τη Γερμανία δεν το βρήκα κάπου, μην παρεξηγηθείς αλλά ο 1 από τους 2 ανθρώπους μου στη γερμανία, που μίλησα επί του θέματος, γέλασε...

 

Αν με πείθει η Buderus που κατασκευάζει τέτοιους λέβητες;

 

Και βέβαια με πείθει.

 

Όσο με πείθανε κάποτε κάποιοι ότι αγοράζαμε όπλα και υποβρύχια Γερμανίας σε καλές (ασχολιαστο το τελευταίο) τιμές.

 

Τα κορόιδα της Ευρώπης είμαστε εδώ και δεκαετίες και δεν το παραδεχόμαστε :P

 

Αφού λοιπόν εγώ, ΟΝΤΩΣ, δεν είμαι ειδικός, ας κάνετε μόνοι σας τις συγκρίσεις με ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, όχι γράφοντας πως κάποτε το πετρέλαιο ήταν στο 1/10 της σημερινής τιμής του (εντάξει τρόπος του λέγειν είναι, δείχνει όμως αποφυγή συζήτησης-σύγκρισης ένα τέτοιο "στοιχείο"!)

 

Να στε όλοι καλά

 

ΥΓ τις μελέτες τις κάνει ο ξάδερφός μου, μηχανολόγος μηχανικός απο το 2006/07

 

ΥΓ 2 Καταλαβαίνω ότι τα ρίχνεις στον κόσμο (που ακούει τους υδραυλικούς) και στους υδραυλικούς, εσύ όμως κάνεις σα να υπερασπίζεσαι τη δουλειά τους. Μπερδεμένος εγώ σε κάποια θέματα, δε λέω, όχι όμως μόνο εγώ

 

Εσύ μπορεί να έκανες κάποιες εξαιρετικές μελέτες και ο υδραυλικός να σε έγραψε στα.... ξέρεις που, εγώ όμως αναφέρομαι σε αυτό που βλέπει το μάτι μου και όχι σε αυτό που δεν βλέπει. Ελπίζω να το καταννοείς αυτό.

Edited by miltos
ιαγραφή τμήματος παράθεσης
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Θανάση είσαι μελλοντικός μηχανικός....

Γιατί βρε αγόρι μου καταπιάνεσαι με ένα θέμα που δεν το γνωρίζεις σε ένα φόρουμ μηχανικών και εκτίθεσαι;

Το θέμα που συζητάς και έτσι όπως το συζητάς δεν αρμόζει για αυτό το φόρουμ αλλά για ένα φόρουμ γενικού ενδιαφέροντος με συζήτηση καφενιακού επιπέδου....

......

 

Καλημέρα φίλε.

 

Θα μου εξηγήσεις τα σωστά και τα λάθη μου επάνω στον τομέα σου;

 

Θα μου εξηγήσεις ποιος είναι ο ρόλος του τομέα σου; Ισχύει ότι υπήρξανε καλές μελέτες στα σπίτια, ενώ εσείς οι υδραυλικοί κάνατε άλλα αντί άλλων (κοινώς του κεφαλιού σας);

 

Δεν το λέω εγώ. Ένας μηχανολόγος το λέει.

 

Θα έχει ενδιαφέρον να δω τις διαφωνίες σας λυμένες, πάντα με στοιχεία.

 

Αυτό δεν θέλουμε όλοι;

Edited by miltos
Διαγραφή τμήματος παράθεσης
Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν θα σου εξηγήσω τίποτα.

Γιατί για να σου εξηγήσω όλα αυτα τα θέματα που καταπιάνεσαι θα πρέπει να ξαναγράψω όλα τα φόρουμ από την αρχή γιατί εσύ βαριέσαι να διαβάσεις.

Διάβασε αυτά που σου λέω πρώτα...Έχουν συζητηθεί χιλιάδες φορές αυτά που ρωτάς και στα δύο φόρουμ.

Διάβασε και αν δεν απαντηθείς τότε μπορούμε να κάνουμε κουβέντα.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο.

 

Αν και υδραυλικός, κατάφερες με σχετική διπλωματία να αποφύγεις να σχολιάσεις όσα γράφει ο nikmmech για τις μελέτες που έχουν κάνει οι υδραυλικοί, χωρίς να ακολουθήσουν αυτές των μηχανολόγων κλπ κλπ κλπ. Δεν λέω να απαντήσεις στις δικές μου απορίες, αλλά σε ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα που έχει να κάνει με τον κλάδο σου και αναφέραμε πιο πανω ο νικμμεκ και εγώ

 

Δεν θα δεχτώ την άποψή σου "να διαβάσεις", γιατί δεν μου έχεις μιλήσει με μισό στοιχείο.

 

Και ξέρεις κάτι ακόμη; Μηχανικός μπορεί να μην είμαι ακόμη, δεν είσαι όμως ούτε και εσύ. Μην παρασύρεσαι.

 

Θα ήταν πιο ευχάριστο να μιλούσες με στοιχεία, με αερολογίες όμως άκρη δεν βγαίνει, ούτε ο κόσμος θα ζεσταθεί, εάν του μιλάς έτσι (βέβαια έχω γνωρίσει και ορισμένους υδραυλικούς που είναι υπερβολικά άξια παληκάρια, μην τα ισοπεδώνω όλα).

 

"Συγγνώμη" πάντως που δεν κάθομαι να ψάξω ένα θέμα στο φόρουμ, που να ανφέρει αν οι υδραυλικοί η οι μηχανολόγοι κάνουνε πιο σωστη δουλειά (αστεία η σύγκριση).

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς το οικονομικό κλίμα της χώρας είναι πολύ ρευστό με αυξήσεις που θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι και στο ρεύμα και στο πετρέλαιο (άρα και στο αέριο) για να μιλάμε με απόλυτους αριθμούς. Επίσης θα πρέπει να καταλάβουμε οτι απο την στιγμή που το 75% του δομικού πλούτου της χώρας είναι άνω των 30 ετών με τουλάχιστον το 78% σε πολυκατοικίες λύσεις μόνωσης, αντλιών, υποδαπέδιας, κλπ απλά είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ο περισσότερος κόσμος αδυνατεί να πληρώσει κοινόχρηστα πόσο μάλλον να επενδύσει σε σίγουρα οικονομικότερες λύσεις.

 

Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι σαν χώρα έχουμε και καλοκαιρινούς μήνες με αποτέλεσμα οι οικονομικοί υπολογισμοί να πρέπει να γίνουν για 365 μέρες και οχι για τις 60-90 του χειμώνα.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά δεν θα έπρεπε να σου απαντήσει κανένας , γιατί είσαι εντελώς ανενημέρωτος , αλλά έχεις το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας , που αναγνωρίζεται και από τα δικαστήρια .

 

Επίσης συγκρίνεις τις μονώσεις που απαιτούν τα κτίρια του Αμβούργου , με αυτά της Καλαμάτας και μιλάς γιά τουλάχιστον 7 πόντους μόνωση και άλλες ιστορίες .

 

Κατηγορείς την χώρα ότι ζεσταίνεται με πετρέλαιο . Μα η χώρα δεν έχει πυρηνικούς αντιδραστήρες , όπως η Ευρώπη , μεγάλα ποτάμια , όπως η Ευρώπη , την Ρωσία δίπλα γιά να έχει αέριο , όπως η Ευρώπη .

 

Βέβαια η Ευρώπη πριν 2 χρόνια πάγωσε και πολλοί ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ , επειδή τους έκοψε το αέριο η διαμάχη Ρωσίας - Ουκρανίας .

 

Επίσης πριν 6-7-10 χρόνια το πετρέλαιο είχε μόλις 15 $ ο τόνος , ενώ τώρα έχει πάνω από 100 $ . Γιά αυτό και στις διακοπές σου στην Ελλάδα πήγαινες στα νησάκια με τα καινούργια γρήγορα σκάφη και που μάλλον φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που τα βλέπεις .

 

Προφανώς λοιπόν το μέλλον είναι το ρεύμα , αλλά ακόμη το φτηνό ρεύμα παράγεται μόνο με πυρηνικά εργοστάσια .

Προσωπικά εγώ δεν είμαι εναντίον τους , αφού είναι μλκια να έχουμε εμείς ακριβό ρεύμα , ενώ γύρω μας όλοι έχουν πυρηνικά εργοστάσια και αν γίνει το κακό σε ένα από αυτά , τα σύνορα δεν θα έχουν καμμιά σημασία .

 

Επειδή λοιπόν είμαι κοντά στην ηλικία του πατέρα σου και εχω ζήσει σε πέτρινο σπίτι , σε μερικά μονωμένο με φελιζόλ σπίτι και σε αποδεκτά μονωμένο με 3-5 πόντους μονωτικό σπίτι , μπορώ να σου πω ότι γιά την χώρα μας , οι πρό ΚΕΝΑΚ μονώσεις ήταν απόλυτα επαρκείς τουλάχιστον από την Λάρισα και νοτιότερα και γιά υψόμετρο μέχρι 300-400 μέτρα .

 

Ενδοδαπέδια με τις τεράστιες θερμοκρασιακές διαφορές που έχουμε μέσα σε λίγες ώρες , δεν νομίζω ότι είναι αποδοτική . Από ότι φαίνεται οι νέες αντλίες θερμότητας με σώματα χαμηλών θερμοκρασιών , θα είναι η αποδοτικότερη λύση , η ακόμη και με fan-coils γιά να έχουμε και ψύξη .

 

Τώρα το τί γίνεται στις πολυκατοικίες με τα σώματα , έχεις δίκιο . Γίνεται μπάχαλο γιατί ο καθένας έκανε ότι ήθελε . Αλλοι σύγκριναν καινούργια μονωμένα κτίρια με τα παλιά τους πριν 40 χρόνια και τους φαίνονταν τα σώματα της μελέτης μικρά . Κάτι τέτοιο θα έκανε και ο φίλος σου .

 

Μην κρίνεις λοιπόν και κυρίως μην κατακρίνεις επιστήμονες και επαγγελματίες , πριν μάθεις όλα τα δεδομένα του προβλήματος .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα ΚΥΡΙΕ

 

Θα σε ευχαριστήσω που μπήκες στον κόπο να με ενημερώσεις για τις απόψεις σου.

 

Όντως το βαρέλι ήταν στα 15-18 δολλάρια πιο παλιά, θυμάμαι ενώ έβλεπα τις πρωινές ειδήσεις, πριν πάω στο σχολείο, λέγανε για την "ξαφνική και μεγάλη άνοδο της τιμής του βαρελιού", που είχε πάει 25 δολλάρια περίπου... Και σήμερα φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, 2005 πρέπει να ήτανε τότε.

 

Παρ όλα αυτά όμως, θεωρώ μέγα λάθος να μην είναι αυτονομημένα τα σπίτια που έχουν χτιστεί τουλάχιστον την τελευταία 10ετία...

 

Όσο για τη μόνωση; Στηδική μου πόλη θέλει 8 πόντους, τόσο γνωρίζω ότι απαίτη η ζώνη της πόλης, στην Κρήτη φυσικά μπορεί να είναι υπερβολή οι 8 πόντοι, σίγουρα όμως καλύτερα να έχεις περισσότερο παρά λιγότερο!

 

Έπειτα, όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι εδώ πέρα, η καλή μόνωση βοηθάει ΚΑΙ το καλοκαίρι στη διατήρηση "καλής" θερμοκρασίας και όχι μόνο το χειμώνα, το λέω προς ενημέρωση!

 

Εμείς πάντως χτυπάμε το κεφάλι μας που δεν βάλαμε ενδοδαπέδια, σε μονοκατοικία του 2000 :/

 

Σε βλέπω ενημερωμένο και θα ρωτήσω κατι off-topic, με τις οικιακές ανεμογεννήτριες έχεις ιδέα τι γίνεται; έχουνε μπει στην αγορά μας;

 

Μην παραθέτεις ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα.

Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής

miltos

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

To περίσιο χαλάει το ίσιο λένε εδώ . Γιά αυτό κάνουμε και τις μελέτες , ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο .

 

Δεν ξέρω πολλά από μηχανολογικά . Αλλά συνεργάζομαι με πολύ έμπειρους μηχανολόγους , που με ενημερώνουν .

Link to comment
Share on other sites

Bas.... αν το ρεύμα είναι το μέλλον ακόμα δεν το γνωρίζουμε...

Θα δούμε....

Στην Ελλάδα το ρεύμα είναι σχετικά φτηνό σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ακόμα και από αυτές που έχουν πυρηνικούς αντιδραστήρες.

http://www.dei.gr/Do...1%CE%A3%203.pdf

 

Αλλά και ακόμα και στην Ελλάδα που το ρεύμα είναι φτηνό μόλις πριν απο λίγους μήνες έγινε ανταγωνιστικό σε σχέση με το πετρέλαιο αφού αυτό έκανε άλμα απο το 0.70 στο 1+ ευρώ/λίτρο μέσα σε ένα χρόνο.

Ιδίως όταν αν έχουμε εγκατάστασης πετρελαίου με χαμηλό συνολικό βαθμό απόδοσης σήμερα το ρεύμα ίσως συμφέρει κιόλας.

Και αν το ρεύμα παραμείνει στην ίδια τιμή αλλά ακόμα και αν αυξηθεί λίγο ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης εξισωθεί με αυτό της κίνησής τότε αλλάζουν οι συσχετισμοί υπέρ του ρεύματος.

 

Αυτό που πράγματι συμφέρει είναι το νυχτερινό ρεύμα και έχει δίκαιο ο nkx....

 

Φυσικά καπου διάβασα σχετικά με δοχεία αδρανείας και ηλετρικούς λέβητες.

Που θά βάλει κανείς δοχείο αδρανείας 1000 λίτρων + μέσα σε διαμέρισμα για να μπορεί ότι θα έχει σχετικά ικανοποιητική αποθήκευση ενέργειας;

Στην βεράντα; Μάλλον δεν θα συμφωνήσουν οι στατικοί μηχανικοί.

 

Ομως το νυχτερινό ρεύμα που πράγματι συμφέρει οδήγησε αρκετούς μηχανικούς αλλά και ιδιώτες παλαιότερα να προτιμήσουν τους θερμοσυσσωρευτές... Αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι άξιζε τον κόπο μιας και το κόστος αυτών ήταν υψηλό και το πετρέλαιο πολύ φτηνό.

Σημερα πάντως όσοι εχουν θερμοσυσσωρευτές σωστά διαστασιολογιμένους δικαιώθηκαν.....

 

Σχετικά τώρα με τους ηλεκτρικούς λέβητες που έχω τοποθετήσει μερικούς απο αυτούς εδώ και κάποια χρόνια είναι μία καλή και έντιμη επιλογή μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις που δεν υπάρχει άλλη επιλογή.....πχ αποκοπή απο την κεντρική θέρμανση χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα του φυσικού αερίου, pellet, αντλία θερμότητας...

.

Επίσης θεωρώ ότι αν κάποιος επιλέξει να εγκαταστήσει ενδοδαπέδια θέρμανση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μαζόχας αν αντι για αντλία θερμότητας επιλέξει ηλεκτρικό λέβητα...

 

Thanasiska δεν είμαι διπλωμάτης φίλε μου...

Μπουχτισμένος είμαι να ακούω επιχειρήματα σαν και αυτά που γράφεις.....

Τα ακούω κάθε μέρα απο πελάτες απο εμπόρους απο απο απο....

Ε σε αυτό το φόρουμ και απο μελλοντικό μηχανικό δεν έχω καμιά διάθεση για τέτοιου ίδους κουβέντα.

Έγραψες τόσα πολλά που και να θέλω να σου εξηγήσω κάποια πράγματα από που να αρχίσω και από που να τελειώσω;

Για αυτό σε προέτρεψα να διαβάσεις....Αλλά εσύ δεν θες..... Δεν κατάλαβες καν ότι με τον nickmech έχουμε πλήρη ταύτιση απόψεων ακόμα και σε αυτό που κατηγορεί τους υδραυλικούς...

Δεν διάβασες καν τα στατιστικά στοιχεία που σου ανέβασε σχετικά με την χρήση του πετρελαίου στην Γερμανία ο Νίκος.

Και μπαίνεις σε μία παιδιάστικη επιχειρηματολογία να μου μιλάς για παλικάρια υδραυλικούς και για διπλωμάτες...

 

Ακου φίλε μια συμβουλή και αν θέλεις την λαμβάνεις υπόψη σου...

Οταν μπαίνει κανείς σε ένα εξειδικευμένο φόρουμ το πρώτο που κάνει είναι να το διαβάσει καλά...

Γιατί στα εξειδικευμένα φόρουμ μπορεί να εκτεθείς με αυτά που γράφεις....

Σε αυτα τα φόρουμ ποιους συνήθως συναντά κανείς

Αυτούς που έχουν εξειδικευμένος γνώσεις και εμπειρία.

Αυτούς που θέλουν να ρωτήσουν και να μάθουν.

Αυτούς που θέλουν μόνο να μάθουν και δεν βγάζουν άχνα.

Αυτούς που θέλουν να διαφημίσουν ένα προϊών.

Και τον παπατρέχα που σιγα σιγά το φόρουμ απο μόνο του τον πετάει απέξω....Φυσικά ο παπατρέχας δεν μπορεί να το ανεχτεί και βρίσκει κάθε δικαιολογία για να δικαιολογήσει την απόρριψη και να καταπραΰνει τον εγωισμό του.

 

Διάλεξε τι θέλεις.

Edited by aithilenio
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.