Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ονομασία Διαμερισμάτων


Recommended Posts

Υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που λέγοντας 3άρι εννοούν 3ΥΔ και άλλες όπου μετράνε όλα τα δωμάτια πλην κουζίνας, WC και αποθήκης.

Άρα δεν υπάρχει μία γενική πρακτική όπως επίσης δεν υπάρχει κάποιος κανόνας.

Το σωστό είναι : 3 ΥΔ, Σαλόνι, Κουζίνα, Λουτρό ,WC κλπ δωμάτια τού προς πώληση/ενοικίαση χώρου.

Αλλά όλα αυτά αυξάνουν το κόστος της αγγελίας όποτε μένει το 4/άρι :)

Link to comment
Share on other sites

Που να την μετρήσουμε;

Μια σύμβαση είναι.

Σου λέει ο πωλητής 4άρι εσύ πας και βλέπεις 3άρι. Αν δεν καταφέρετε να κάνετε μια σύμβαση ώστε να λέτε το ίδιο πράγμα και να εννοείτε το ίδιο πράγμα, δεν πρόκειται να καταλήξετε πουθενά.

Δεν υπάρχει κανόνας, ούτε γραπτός ούτε προφορικός.

Ότι θέλει λέει ο καθένας.

Link to comment
Share on other sites

Οποτε ο καθενας λεει οτι θελει. Εκει ηθελα να καταλαξω, Εαν τελικα υπηρχε καποιος κανονισμος πως λεγεται το καθε τι. Την στιγμη που δεν υπαρχει, ο καθενας κανει οτι γουσταρει στην Ελλαδα.

Link to comment
Share on other sites

Και όμως υπάρχουν κανόνες , οι οποίοι κυρίως είναι εθιμικοί και παράδοσης . Εχουν όμως διαφοροποίηση από περιοχή σε περιοχή στην Ελλάδα .

 

Γιά παράδειγμα στην Αθήνα μετράμε μόνο τα μικτά τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού . Στην Θεσσαλονίκη όμως μετράνε και τα κοινόχρηστα .

Ετσι ένα σπίτι 100 τμ στην Αθήνα είναι 100 τμ , στην Θεσσαλονίκη όμως μπορεί να είναι 80 τμ το διαμέρισμα και 20 τμ η αναλογία των κοινοχρήστων .

 

Σε άλλες πόλεις μετράνε και τα τμ των βεραντών πάνω από κάποιο ποσοστό .

 

Γιά την Αθήνα λοιπόν που μπορώ να σου πω , ένα δωμάτιο σημαίνει 20-30 τμ χώρου . Ετσι ένα σπίτι 40 τμ που έχει σαλόνι και υπνοδωμάτιο είναι δυάρι . Το ίδιο αν είναι 50 τμ η ακόμα και 60 τμ . Αν βγάζει 2 υπνοδωμάτια και σαλόνι , από 60-85 τμ είναι τριάρι . Αν είναι παλιό μέχρι το 1990 και είναι από 85-105 τμ , αλλά έχει 2 υπνοδωμάτια , είναι 4άρι . Αν είναι μετά το 1990 και έχει 3 υπνοδωμάτια από τα 95 τμ και πάνω είναι πεντάρι , όπως πεντάρι θεωρείται και ότι είναι με 3 υπνοδωμάτια από 105-135 τμ .

 

Από τα 135 τμ , τα σπίτια γίνονται ειδικά και δεν έχουν τέτοιες τυπικές ονομασίες , αφού δεν απευθύνονται στον πολύ κόσμο .

 

Ελπίζω να σε βοήθησα .

Link to comment
Share on other sites

Και παλι δεν καταλαβαινω τον συσχετισμο τμ με την μερομηνια κατασκευης και τα δωματια. Μιλαμε για σπιτια κατασκευης μετα το 2000. Καποιο; επισημος νομος και οχι τοπικα μαγιρεματα υπαρχει???

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει επίσημος νόμος και δεν είναι τοπικά μαγειρέματα . Ατυχη και άδικη παρομοίωση , που προσδίδει ύφος μόνιμου επιλοχία και επειδή όλοι εδώ έχουμε απολυθεί από τον στρατό , θα σε παρακαλούσα να χρησιμοποιείς πιό κόσμιους όρους .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Tasos Michail μου φαίνεται ότι έχεις κολλήσει αξεκόλλητα! Να σου το πω απλά να το καταλάβεις. "3άρι" είθισται να ονομάζεται ένα διαμέρισμα με 2 Υ/Δ και σαλόνι. Είτε το σαλόνι είναι ενιαίος χώρος με την κουζίνα, είτε η κουζίνα ξεχωριστή. Και 2 λουτρά να έχει και επιπλέον "χωλλ" να έχει, "3άρι" το λες. Γενικά μετράμε τους χώρους κύριας χρήσης (η κουζίνα και το λουτρό δε θεωρούνται τέτοιοι).

Όχι, δεν υπάρχει θεσμοθετημένος κανόνας και αν πρόκειται να σε "ρίξει" ο πωλητής θα το κάνει με άλλο τρόπο. Το θέμα που θέτεις είναι απλά ..."μη θέμα". Μπορείς να τον ρωτήσεις πόσα τ.μ. είναι το διαμέρισμα και αναλυτικά τη διαρρύθμισή του και αυτό λύνει όλες τις απορίες σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.