Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμοσυσσωρευτές σε κατοικία με ΚΕΝΑΚ


zio7

Recommended Posts

Σε κατοικία που έγινε με ΚΕΝΑΚ προέκυψαν δυο θέματα κατα την εφαρμογή της

 

1. ο ιδιοκτήτης θέλει να δεσμέυσουμε το πολύ 6τ.μ. στεγης για ηλ. συλλέκτες ετσι ώστε να χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο εμβαδό για φωτοβολταικά. Μπορώ στην εφαρμογη να επικαλεστώ τις διευκρινησεις και να βάλω 4.5τ.μ. χωρίς αναθεώρηση της ενεργιακής μελέτης στην πολεοδομία ( στην αρχική μελετη έχει 8τ.μ. ενω τωρα με 4.5τ.μ. και πάνω απο 60% είμαι κ Β κατηγορία)

 

2. στην θέρμανση θα ακολουθήσει την μελέτη που κάναμε αλλα θέλει να εγκαταστήσει επιπλέον και δυο θερμοσυσσωρευτές Olsberg (μετά την ενεργειακή επιθεώρηση που απαιτείται στο τέλος), στην σαλοκουζίνα και στον διάδρομο πριν τα δωμάτια. Ποία η άποψη σας για τους Olsberg ( αν επιτρέπεται φυσικα να αναφερθεί στο φορουμ) και πως μπορώ να κάνω μια συγκριση κατανάλωσης των θερμοσυσσωρευτών (κ με νυχτερινό ρεύμα) με το λέβητα πετρελαίου?

Link to comment
Share on other sites

1. Αν δεν αλλάζεις κατηγορία (π.χ. από Β+ να πηγαίνεις στην Β) ίσως και να μην χρειάζεται αναθεώρηση.

 

2. Δες λίγο αυτό εδώ το θέμα πριν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε τους θερμοσυσσωρευτές κι όσον αφορά στη σύγκριση ρίξε μια ματιά στο αρχειάκι που έχει στο τέλος αυτού εδώ του post (άσχετα αν αναφέρεται σε ηλεκτρικούς λέβητες).

Λογάριαζε με μια θερμογόνο δύναμη πετρελαίου θέρμανσης 11,75 kWh/kg (κατά μάζα) ή 9,717 kWh/lit (κατ' όγκο) και το βαθμό απόδοσης του λέβητα (μετά τις ρυθμίσεις).

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Πέραν των υπολοίπων να ξέρεις ότι στην ενεργειακή επιθεώρηση, οι θερμοσυσσωρευτές θα σου βυθίσουν το κτίριο ατελείωτες κατηγορίες.....Μπορεί από οικονομικής άποψης να έρχεται καμιά φορά η μια η άλλη για τον ιδιοκτήτη, αλλά η ηλεκτρική ενέργεια είναι η πλέον ενεργοβόρα κατά Κενάκ...

Link to comment
Share on other sites

κι όσον αφορά στη σύγκριση ρίξε μια ματιά στο αρχειάκι που έχει στο τέλος αυτού εδώ του post

 

Οπότε για να χρησιμοποιήσω το παραπάνω θα πρέπει να βγάλω ένα πρόγραμμα λειτουργίας των θερμοσυσσωρευτών μαζι με τον ιδιοκτήτη ( ώρες λειτουργίας την μέρα και ώρες λειτουργίας την νύχτα) και αφού βγάλω τις συνολικές KW να υπολογίσω το κόστος? Και μια ερώτηση λίγο χαζή αν βάλω στο σαλόνι εναν θερμοσυσσωρευτή απόδοσης 7KW σημαίνει οτι και η κατανάλωση του είναι 7KW? Δηλ για 4 ώρες ημερήσια λειτουργία και 6 νυχτερινή, έχω 4*7 = 28KWh ημερίσιο ρεύμα και 6*7 = 42KWh νυχρτερινό ρεύμα και κάνοντα τα παραπάνω αναγωγή ανα τετράμηνο θα τα βάλω στο προγραμματάκι θα συμπληρώσω και κάποιες KWh για τις υπόλοιπες καταναλώσεις και θα βγάλω το συνολικό κόστος?

Link to comment
Share on other sites

Η ενεργειακή επιθεώρηση γινεται με την ιδια εκδοση προγραμματος ΤΕΕ με αυτο που εγινε η μελετη. Για να χρησιμοποιησεις τις διευκρινισεις νομιζω οτι πρεπει να εχεις εκδοση ΤΕΕ μετα τις 30/4/2012.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε έτσι θα υπολογίσεις την μέγιστη κατανάλωση. Η πραγματική θα είναι μικρότερη και εξαρτάται από την αρχική θερμοκρασία των "τούβλων" (όσο μεγαλύτερη αρχική θερμοκρασία τόσο μικρότερη κατανάλωση)
Link to comment
Share on other sites

anthloukidis Ευχαριστώ για την απάντηση σου, μπορείς να μου υποδείξεις κάποιο τρόπο υπολογισμού της ημερήσιας κατανάλωσης των θερμοσυσσωρευτών γνωρίζοντας τις συνολικές ώρες λειτουργίας τους? ( νυχτερινό και ημέρας ρεύμα)

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι να βρής τις "πραγματικές" ώρες λειτουργίας καθώς αυτό δεν είναι σταθερό και εξαρτάται, με δεδομένη τη θερμομόνωση του κτιρίου, από το τι καιρό κάνει έξω και τη ρύθμιση του θερμοστάτη εσωτερικής θερμοκρασίας χώρου.

Μπορείς να τις βρής στατιστικά ίσως, τοποθετώντας ένα ωρομετρητή σε κάθε θερμοσυσωρευτή ή ίσως ένα μετρητή ηλ. ενέργειας στον πίνακα που θα μετράει τη συνολίκή κατανάλωση όλων των θερμοσυσσωρευτών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.