Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναθεώρηση Αδείας


Recommended Posts

Γεια σας!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος νόμος ή κανονισμός που να καθορίζει αμοιβές για αναθεώρηση αδείας (μάλλον όχι) ? Πρόκειται για άδεια κατοικίας 127 τ.μ. με ίδια κάτοψη υπογείου. Τώρα θα ήθελα να κάνω αναθεώρηση γιατί δεν θα φτιάξουμε καθόλου υπόγειο, οπότε χρειάζεται εκ νέου στατική μελέτη. Γνωρίζει κανείς πώς διαμορφώνονται οι αμοιβές και τα φορολογικά? Λογικά μόνο στατική μελέτη δεν θα χρεώσω ? (από Τ.Ε.Ε., συμφωνηθείσα, αντίστοιχο ΦΕΜ, ΤΣΜΕΔΕ, κ.λ.π.). 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Link to comment
Share on other sites

1. Φορολογικά ιδιοκτήτη δεν έχει.

2.οι αμοιβές σου μπορούν να πάνε ως αναθεώρηση της παλιάς

(το ποσοστό το καθορίζει ο προϊστάμενος κατά τη γνώμη μου 15-20%

αλλά δεν μπορεί να είναι <της ελαχ)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δεν χρειάζεται μόνο νέα στατική μελέτη, αλλά και ενημέρωση των αρχιτεκτονικών αφού εξαφανίζεται το υπόγειο. Και αν είναι και σύγχρονη άδεια θα χρειαστούν και ενημέρωση και όλες οι υπόλοιπες μελέτες (ΗΜ, ΚΕΝΑΚ κλπ αν έχουν γίνει)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι

επειδή εχω μπερδευτεί λίγο

για μια ΟΑ του 2002  (2002 + 4 =2006) , που είχε πραγματοποιηθεί το 50% των προβλεπόμενων και το 100% του σκελετού εντός της 4ετιας (δηλ πριν το 2006),

δεν είχε γίνει αναθεώρηση για παράταση ισχύος.

 

θέλω να κάνω αναθεωρηση για αρχιτεκτονικά για το υπόλοιπο 50% και να αποπεράτωσω κάποιες αυθαιρεσίες (εντός σκελετού υπόγειο σε κύριο χώρο)  που έχουν ενταχθεί στον Ν4178/13

 

με βάση

αράγρ 3α του άρθρου 6 του από 8-7-93 Π.Δ :
3. Η οικοδομική άδεια αναθεωρείται για την παράταση της ισχύος της μετά από αυτοψία με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) Αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας, έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός της οικοδομής, η άδεια αναθεωρείται για αόριστο χρόνο, επιφυλασσομένων των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 22 του Ν. 1577/1985 )(ΓΟΚ).

 

 -Νομος 4067 (Νέος Οικοδομικός Κανονισμός) ΦΕΚ 79/Α/12 Αρθρο 29 παρ 5:
5. α. Η ισχύς των οικοδομικών αδειών, οι οποίες δεν είχαν λήξει την 1-3-2011 παρατείνεται κατά τρία (3) έτη.


-Οικοδομικές άδειες, οι οποίες είχαν εκδοθεί και είχε αρχίσει η εκτέλεση των εργασιών τους πριν την 1-3-2012, αναθεωρούνται σύμφωνα με τις προϊσχύουσες του Ν-4030/11 διατάξεις, εφόσον η αναθεώρηση δεν αφορά προσθήκη.

-6.Παρατείνεται η ισχύς των οικοδομικών αδειών, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 3α του άρθρου 6 του από 8.7.1993 προεδρικού διατάγματος (Δ΄ 795), έως και τις 31.12.2014, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι όψεις και η τυχόν στέγη του κτιρίου και να ενταχθούν στην παρ. 4γ του άρθρου 6 του ν. 4030/2011.
Για τις εργασίες αυτές δεν απαιτείται έκδοση αναθεώρησης οικοδομικής άδειας, παρά μόνον έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης, η οποία γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

 

εγώ θα πάω με το παλιό στέλεχος (σεντόνι) ή πρέπει να βγάλω νέο ;

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον λόγω αύξησης των μεγεθών (αυθαίρετα)

θα πας με τα νέα έντυπα 

 

Ένα άλλο πρόβλημα αν την αναθεώρηση στην προκειμένη περίπτωση 

την κάνεις υποβάλλοντας μόνο τεχν περιγραφή του σταδίου των εργασιών 

ή εάν χρειάζεται και ο προηγούμενος έλεγχος από Ε.Δ

(λόγω της αιτούμενης παράτασης επ' αόριστου του χρόνου ισχύος-δες 4030/11) 

Άρθρο 6[s1] 

Ισχύς, αναθεώρηση και ενημέρωση

ΔΟΚΚ/Β - Έγγραφο 12065/19-9-2013 "Σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 26 του ν.2831/2000 στις άδειες δόμησης" - ΔΟΚΚ/Β - Έγγραφο 12065/19-9-2013 "Σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 26 του ν.2831/2000 στις άδειες δόμησης"

Θέµα : Σχετικά µε την εφαρµογή του άρθρου 26 του ν.2831/2000 στις άδειες δόµησης Σχετ. : Το υπ’αριθµ. 1302/622/7-2-2013 έγγραφο της ∆ΙΠΕΧΩΣΧ ΙΟΝΙΟΥ της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Πελοποννησου – ∆υτικής Ελλάδας & Ιονίου Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου, σας γνωρίζουµε τα εξής:

Σύµφωνα µε την παρ. 1 του άρθρου 6 του ν.4030/11 (249 Α΄), η έγκριση δόµησης ισχύει για ένα έτος για κτίρια επιφάνειας 2.000 τ.µ. και για δύο έτη για κτίρια επιφάνειας µεγαλύτερης των 2.000 τ.µ. Σε περίπτωση µεταβολής των όρων δόµησης, τότε κατά την άποψη της υπηρεσίας µας για την έκδοση της άδειας δόµησης δεν έχουν εφαρµογή οι διατάξεις του άρθρου 26 του ν.2831/2000 ως προς την εφαρµογή των προϊσχυουσών πολεοδοµικών διατάξεων. Κατισχύουν οι διατάξεις του ν.4030/11 (249 Α΄) και για την έκδοση της άδειας δόµησης µε τις προγενέστερες διατάξεις εφαρµόζονται οι προθεσµίες που ορίζονται στο άρθρο 6 αυτού. Αντίθετα, σε περίπτωση αναθεώρησης της έγκρισης δόµησης ή της άδειας δόµησης, τότε έχουν εφαρµογή οι µεταβατικές διατάξεις του άρθρου 26 του ν.2831/2000.

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=rzHblI%2b%2fKxY%3d&tabid=777&language=el-GR

 

1. Η έγκριση δόμησης ισχύει για ένα έτος για κτίρια επιφάνειας έως 2.000 τ.μ. και για δύο έτη για κτίρια επιφάνειας μεγαλύτερης των 2.000 τ.μ..

Η άδεια δόμησης ισχύει για τέσσερα έτη από την έκδοσή της. Για ανέγερση κτιρίου ή κτιρίων με συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη των 5.000 τετραγωνικών μέτρων ισχύει για έξι χρόνια.

Για κατεδαφίσεις, εκσκαφές, επιχώσεις, διαμορφώσεις, κοπή δέντρων εκδίδεται ταυτόχρονα έγκριση και άδεια δόμησης και ισχύει για ένα έτος από την έκδοσή της.

Ν 4315 φεκ 269α/24-12-14

10. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 4030/2011 προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Είναι δυνατή η παράλληλη έκδοση έγκρισης και άδειας κατεδάφισης με την έκδοση έγκρισης και άδειας δόμησης των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 3 του ν. 4030/2011 στο ίδιο ακίνητο. Σε αυτή την περίπτωση η άδεια δόμησης της παρ. 2 του άρθρου 3 του ν. 4030/2011 εκδίδεται τουλάχιστον 20 ημέρες μετά την έκδοση της έγκρισης και άδειας κατεδάφισης. Κατά τα λοιπά, απαιτείται η ανάρτηση των πράξεων στο διαδίκτυο κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 5 του ν. 4030/ 2011.»

 

2[s2] . Η έγκριση δόμησης αναθεωρείται ύστερα από αίτηση του δικαιούχου μέσα στο χρόνο ισχύος της, αν τροποποιηθούν δικαιολογητικά στοιχεία ή διαγράμματα που έχει εγκρίνει η Υ.ΔΟΜ..

3. Αν τροποποιηθούν διαγράμματα ή αρχιτεκτονική μελέτη, ή μεταβληθούν ριζικά οι λοιπές μελέτες, ή αν απαιτούνται εγκρίσεις από άλλους φορείς, η έγκριση δόμησης και η άδεια δόμησης αναθεωρούνται μέσα στο χρόνο ισχύος της άδειας δόμησης.

 

Ν 4178

«4. Η άδεια δόμησης αναθεωρείται, μετά τη λήξη της, για την παράταση της ισχύος της, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και κατόπιν ελέγχου που διενεργείται από Ελεγκτή Δόμησης:». :

α. Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της και σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης αναθεώρησης, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας δεν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.

β. Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας, έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.

γ. Για αόριστο χρόνο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας ή της πράξης αναθεώρησής της, έχουν περατωθεί ο φέρων οργανισμός, οι όψεις του κτιρίου και η στέγη του κτιρίου, όπου αυτή είναι υποχρεωτική.

Ν 4315 φεκ 269α/24-12-14

26. Η παρ. 6 του άρθρου 29 του ν. 4067/2012 αντικαθίσταται ως εξής:

«6. Παρατείνεται η ισχύς των οικοδομικών αδειών, ακόμη και αν έχουν λήξει, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 3α του άρθρου 6 του από 8.7.1993 προεδρικού διατάγματος (Δ΄ 795), έως και τις 31.12.2016, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι όψεις και η τυχόν στέγη του κτιρίου και να ενταχθούν στην παρ. 4γ του άρθρου 6 του ν. 4030/2011. Για τις εργασίες αυτές δεν απαιτείται έκδοση αναθεώρησης οικοδομικής άδειας, παρά μόνον έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας

Υπηρεσίας Δόμησης, η οποία συνοδεύεται από δήλωση ανάληψης επίβλεψης από αρμόδιο μηχανικό και γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα.»

δ. Για ένα έτος για κατεδαφίσεις, εκσκαφές, επιχώσεις, διαμορφώσεις, κοπή δέντρων. Η άδεια παύει να ισχύει με το πέρας και του δεύτερου έτους.

ε. Αν κατασκευές, οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές με τουριστικές εγκαταστάσεις, σε παραδοσιακά τμήματα πόλεων, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, και παραμένουν ημιτελείς μετά τη λήξη ισχύος της άδειας δόμησης, επηρεάζοντας σημαντικά το άμεσο ή το ευρύτερο περιβάλλον, ο Δήμος καλεί τον ιδιοκτήτη να προβεί σε ολοκλήρωση της κατασκευής το αργότερο μέσα σε τέσσερις μήνες. Αν παρέλθει άπρακτη η παραπάνω προθεσμία, ο Δήμος τάσσει νέα προθεσμία όχι μεγαλύτερη του ενός μηνός, μετά την πάροδο της οποίας, προβαίνει στην εκτέλεση εργασιών και κατασκευών, κατά την κρίση της τεχνικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου, στον περιβάλλοντα χώρο ή στο όριο του οικοπέδου της ημιτελούς κατασκευής, με σκοπό τη μη αισθητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του. Οι κατασκευές αυτές επιτρέπεται να είναι από όποιο υλικό συνάδει κατά περίπτωση, όπως ξύλινα πάνελ, επιφάνειες από διάτρητη λαμαρίνα, σύνθετες κατασκευές με ορθοστάτες και πλήρωση των κενών με ξύλο, καραβόπανο ή όποιο άλλο υλικό κρίνει η τεχνική και η υπηρεσία δόμησης του Δήμου ότι:

 α. αποκόπτει την αισθητικά επαχθή ημιτελή κατασκευή από τη δημόσια θέα,

β. αναβαθμίζει αισθητικά τον περιβάλλοντα χώρο,

 γ. είναι γενικότερα καλαίσθητη και

 δ. έχει τέτοια κατασκευαστική δομή ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των πολιτών. Η δαπάνη για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών καταλογίζεται στον ιδιοκτήτη και εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ. Επιπλέον,  επιβάλλεται πρόστιμο, το ύψος του οποίου, η διαδικασία επιβολής και  κάθε άλλη σχετικό θέμα για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού. Αν ο Δήμος παραλείπει να προβεί στις παραπάνω ενέργειες, τις ασκεί η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων του άρθρου 28 του ν. 4014/2011 (Α΄ 209) είτε αυτεπαγγέλτως είτε μετά από καταγγελία.

Αν δεν ολοκληρωθούν οι όψεις σε διάστημα έξι ετών από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας δόμησης, μπορεί να επιβάλλεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ετήσιο πρόστιμο διατήρησης, το ύψος του οποίου, η διαδικασία επιβολής και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή της παρούσας διάταξης καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Το πρόστιμο διαγράφεται αν οι όψεις αποπερατωθούν μέσα σε έξι μήνες από την επιβολή του.

 [s1]ΔΟΚΚ/Β - Εγκύκλιος 18 (αρ. πρωτ.60764/6-12-2012) "Πλαίσιο αναθεώρησης οικοδομικών αδειών οι οποίες έχουν εκδοθεί με βάση το από 13.07.1993 Π.Δ/γμα (ΦΕΚ 795/Δ/1993) μετά την ισχύ του Ν.4030/2011."

‎Πέμπτη, ‎6 ‎Δεκεμβρίου ‎2012, ‏‎2:00:00 μμ

 

Θέµα: Πλαίσιο αναθεώρησης οικοδοµικών αδειών οι οποίες έχουν εκδοθεί µε βάση το από 13.07.1993 Π.∆/γµα (ΦΕΚ 795/∆/1993) µετά την ισχύ του Ν.4030/2011.

Σχετ: Το µε αρ. πρωτ. 181577/13-9-2012 έγγραφο της Υ.∆ΟΜ ∆ήµου Αθηναίων

Με αφορµή ερωτήµατα Υπηρεσιών ∆όµησης και ιδιωτών σχετικά µε το πλαίσιο αναθεώρησης των οικοδοµικών αδειών που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν βάσει του από 13.7.93 Π.∆/γµατος και λαµβάνοντας υπ’ όψιν:

1. Τις διατάξεις του ν. 4030/2011 (ΦΕΚ Α’ 249/25.11.2011 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόµησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις» και ειδικότερα:

 το άρθρο 6 «Ισχύς, αναθεώρηση και ενηµέρωση»  την παρ. 2 του άρθρου 8 «Μητρώο Μελετητών και Επιβλεπόντων Μηχανικών και

καθήκοντα»  το τελευταίο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 45 «Τελικές µεταβατικές διατάξεις»

2. Τον ν. 4067/2012 «Νέος Οικοδοµικός Κανονισµός» (ΦΕΚ Α’79 /9-4-2012) και ειδικότερα τα άρθρα 29 παρ.5 α και 34,

3. Το άρθρο 26 παρ. 1 του ν. 2831/00 «Τροποποίηση των διατάξεων του ν. 1577/85 “Γενικός Οικοδοµικός Κανονισµός” και άλλες πολεοδοµικές διατάξεις» (ΦΕΚ Α’ 140/13-6-2000),

4. Το από 13.7.93 Π.∆/γµα «Τρόπος έκδοσης οικοδοµικών αδειών και έλεγχος των ανεγειρόµενων κατασκευών» (ΦΕΚ ∆’ 795/13-7-2-1993),

διευκρινίζουµε τα ακόλουθα:

Α) Ισχύουσες Οικοδοµικές άδειες οι οποίες εκδόθηκαν µε βάση το από 13.07.1993 Π. ∆/γµα (ΦΕΚ 795/∆/1993) προ της 01.03.2012 (ηµεροµηνία έναρξης ισχύος του ν. 4030/11) και δεν είχε αρχίσει η εκτέλεση εργασιών πριν την ανωτέρω ηµεροµηνία, αναθεωρούνται σύµφωνα µε τις

διατάξεις του άρθρου 6 ν. 4030/11, εφαρµόζοντας το θεσµικό πλαίσιο µε βάση το οποίο εκδόθηκαν (αρχικό έντυπο οικοδοµικής άδειας, προσκοµιζόµενες µελέτες και άλλα δικαιολογητικά, ειδικότητες Μηχανικών µελετητών κ.λ.π).

Β) Ισχύουσες Οικοδοµικές άδειες οι οποίες εκδίδονται µε βάση το από 13.07.1993 Π.∆/γµα (ΦΕΚ 795/∆/1993) µετά την 01.03.2012 (ηµεροµηνία έναρξης ισχύος του ν. 4030/11) αναθεωρούνται σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 6 ν. 4030/11, εφαρµόζοντας το θεσµικό πλαίσιο µε βάση το οποίο εκδόθηκαν (αρχικό έντυπο οικοδοµικής άδειας, προσκοµιζόµενες µελέτες και άλλα δικαιολογητικά, ειδικότητες Μηχανικών µελετητών κ.λ.π) εφ’ όσον δεν αυξάνονται τα πολεοδοµικά µεγέθη τους (Κάλυψη, Σ.∆., Σ.Ο).

Γ) Ισχύουσες Οικοδοµικές άδειες οι οποίες εκδόθηκαν µε βάση το από 13.07.1993 Π.∆/γµα (ΦΕΚ 795/∆/1993) και είχε αρχίσει η εκτέλεση των εργασιών πριν την 01.03.2012 αναθεωρούνται σύµφωνα µε τις διατάξεις του από 13.07.1993 Π.∆/τος (ΦΕΚ 795/∆/1993). Αν ωστόσο η αναθεώρηση αφορά προσθήκη εφαρµόζεται το άρθρο 6 του ν. 4030/2011.

∆) Όπου στο άρθρο 6 ν. 4030/11 αναφέρεται ο όρος «Άδεια ∆όµησης», για την εφαρµογή των ανωτέρω νοείται ο όρος «Οικοδοµική Άδεια».

 

 

 [s2]ΔΟΚΚ/Β - Έγγραφο 12065/19-9-2013 "Σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 26 του ν.2831/2000 στις άδειες δόμησης" - ΔΟΚΚ/Β - Έγγραφο 12065/19-9-2013 "Σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 26 του ν.2831/2000 στις άδειες δόμησης"

‎Παρασκευή, ‎20 ‎Σεπτεμβρίου ‎2013, ‏‎3:00:00 μμ

Αθήνα, 19 / 9 / 2013 Αρ. Πρωτ.: 12065

Θέµα : Σχετικά µε την εφαρµογή του άρθρου 26 του ν.2831/2000 στις άδειες δόµησης

Σχετ. :Το υπ’αριθµ. 1302/622/7-2-2013 έγγραφο της ∆ΙΠΕΧΩΣΧ ΙΟΝΙΟΥ της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Πελοποννησου – ∆υτικής Ελλάδας & Ιονίου

 

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου, σας γνωρίζουµε τα εξής:

Σύµφωνα µε την παρ. 1 του άρθρου 6 του ν.4030/11 (249 Α΄), η έγκριση δόµησης ισχύει για ένα έτος για κτίρια επιφάνειας 2.000 τ.µ. και για δύο έτη για κτίρια επιφάνειας µεγαλύτερης των 2.000 τ.µ.

Σε περίπτωση µεταβολής των όρων δόµησης, τότε κατά την άποψη της υπηρεσίας µας για την έκδοση της άδειας δόµησης δεν έχουν εφαρµογή οι διατάξεις του άρθρου 26 του ν.2831/2000 ως προς την εφαρµογή των προϊσχυουσών πολεοδοµικών διατάξεων. Κατισχύουν οι διατάξεις του ν.4030/11 (249 Α΄) και για την έκδοση της άδειας δόµησης µε τις προγενέστερες διατάξεις εφαρµόζονται οι προθεσµίες που ορίζονται στο άρθρο 6 αυτού.

Αντίθετα, σε περίπτωση αναθεώρησης της έγκρισης δόµησης ή της άδειας δόµησης, τότε έχουν

εφαρµογή οι µεταβατικές διατάξεις του άρθρου 26 του ν.2831/2000.

 

Link to comment
Share on other sites

πολλα ευχαριστώ ΚΑΝΑ

 

από πολεοδομία έπειτα από την κουβέντα με τον μηχανικό εκεί επειδή ειναι εντός κτιρίου (το υπόγειο το οποίο παραμένει σε σταθμη υπογείου) και επειδή ο NOK λέει " προσθήκη " που παραπέμπει σε προσθήκη κατ`επέκταση ή προσθήκη καθ`ύψος βγήκε οτι μπορεί να γίνει στο παλιό στελεχος (σεντόνι) με νεο αναλυτικό διάγραμμα κάλυψης κλπ, (δηλαδή αν ήταν η αυθαιρεσία στην ταράτσα θα ήταν αλλιώς)

μαλιστα στην κουβέντα αναφέρθηκε το ότι ο ΝΟΚ χρησιμοποιεί την λέξη "προσθήκη" και όχι την λέξη "αύξηση"

 

τεχνική έκθεση με περιγραφή των εργασιών με αποδεικτικά του ΙΚΑ (ενσημα και αυτοψία στην συγκεκριμένη περίπτωση) και υπάρχει και μια αυτοψία από υπάλληλο πολεοδομίας για μια καταγγελία και δεν τεθηκε θέμα ελεγκτη δόμησης.

 

off topic και off the record : επίσης παρατηρείται μια τάση να γράφονται όλα σε ένα στέλεχος και να μην βγαίνουν πολλά στελέχη εξαιτίας μαλλον της ταυτότητας κτιρίου

 

 

και πάλι πολλά ευχαριστώ

Edited by st2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αδεια του 09 για δυωροφη με υπογειο  . Συνταξιοδοτηθηκε  εδω και καιρο ο παλιος μηχανικος και ο ιδιοκτητης μου ανεθεσε την περιπτωση και να κανω την θεωρηση για ρευμα 

Η αυτοψια εδειξε :

καμμια σχεση η θεση με αυτη της αδειας και θεματα Δ και σε σχεση με αλλο παλαιοτερο κτισμα  ,το περιγραμμα απο ορθογωνικο ειναι τραπεζοειδες ,τα τετραγωνικα  ιδια στο συνολο αλλα οχι στα διαμερισματα  ,οι εξωστες διαφορετικοι. και το υπογειο απο 3 πλευρες εκτος και  ετσι εκ κατασκευης -βγαινει κατ ευθειαν στο δρομο

επισης επειδη ειναι μια ιδιοκτησια  εντοπισα στην  παλια κατοικια επισης το υπογειο εκτεθειμενο και προσθηκες κατ επεκταση 

Aρα: αναθεωρηση για τα συννομα και τακτοποιηση τα μη ?Η αλλαγη θεσης και περιγραμματος   πως θα εμπλακει στην περιπτωση (με αδεια-χωρις αδεια) ?

Προσφοροτερος τροπος για να προχωρησει η περιπτωση  (οικονομικα-κυριως  και διεργασιακα)??

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

μαλιστα στην κουβέντα αναφέρθηκε το ότι ο ΝΟΚ χρησιμοποιεί την λέξη "προσθήκη" και όχι την λέξη "αύξηση"

 

 

Δυστυχώς οι περισσότεροι υπάλληλοι για να γαϊδουροδένουν  ακόμη και την αύξηση την εκλαμβάνουν ως προσθήκη!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@ ΚΑΝΑ έχεις δίκιο!

 

@ KOKARADI κατα την γνώμη μου μην μπλέξεις με πολεοδομία πήγαινε κατ`ευθείαν στον Ν4178/13 , ρυθμισε τα , κάνε ένα μεγάλο ωραίο κατανοητό Διάγραμμα Δόμησης και πέρνα από πολεοδομία να "κλείσεις" το στέλεχος για το ρεύμα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.