Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμφωνα με την αδεια ποια ειναι τα πραγματικα τετραγωνικα του σπιτιου


Recommended Posts

Μεσα σε ολα τα "προβληματα" εχω και το θεμα των πραγματικων τετραγωνικων του σπιτιου.

οπως μπορειτε να δειτε στο επισυναπτώμενο αρχειο ως συνολικη επιφανεια εχει τα 197τμ. αλλα υπάρχει και η καλυπτόμενη επιφανεια οικοδομης στα 96τμ. Λαμβανοντας υπόψιν οτι το σπίτι είναι διόρωφο τα 96χ2 ΔΕΝ μας κανουν 197τμ. Η σκάλα ( εξωτερικη) λαμβάνεται υποψιν στα τετραγωνικα, δηλάδη η διαφορα μήπως είναι αυτή? Και αν ειναι αυτή, πρέπει να δηλωθει (στη φορολογικη δηλωση) στα συνολικα τετραγωνικα?

post-35-0-41792700-1336994478_thumb.jpg

Edited by corsakias
Link to comment
Share on other sites

αν αφορά ξεχωριστές Ιδ θα δηλώσεις 96 μ2 (αν τόσα μ2 είναι χωρίς τη σκάλα ή κλιμ/σιο) και αν είναι μεζονέτα 192 χωρίς το εξωτερικό κλιμ/σιο (η εσωτερ σκάλα στη μεζονέτα λαμβάνεται μία φορά και όχι 2)

Link to comment
Share on other sites

Το κτίριο ειναι ειναι δυοροφη οικοδομη( οπως λεει η αδεια) και ανηκει 100% σε ενα ατομο. Δεν υπαρχει ορισμος ξεχωριστης ιδιοκτησιας αν και "ευκολα" θα μπορουσαν να φανουν ή να δηλωθουν ως ανεξαρτητα διαμερισματα. Σκαλα είναι μόνο η εξωτερικη.

Ετσι λοιπον καταλαβαινω, οτι αν και δηλωθηκε σε δυο σειρες στο Ε9, ειναι μονοκατοικια και θα βαλω το 192τμ ως επιφανεια, ΧΩΡΙΣ τη σκαλα?

Link to comment
Share on other sites

Μονοκατοικία είναι μόνο αν είναι μεζονέτα, είναι?Αν όχι καλώς δηλώθηκε σε 2 σειρές στο Ε9.

 

I) Μονοκατοικία είναι το ενιαίο κτίσμα εντός του γηπέδου, που αποτελεί λειτουργικά μία μόνο κατοικία η οποία μπορεί να εκτείνεται σε έναν ή σε περισσότερους ορόφους εφόσον επικοινωνούν μεταξύ τους, με τους βοηθητικούς χώρους της (αποθήκες, κλειστές θέσεις στάθμευσης κ.λπ.),.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

....

των πραγματικων τετραγωνικων του σπιτιου.

οπως μπορειτε να δειτε στο επισυναπτώμενο αρχειο ως συνολικη επιφανεια εχει τα 197τμ. αλλα υπάρχει και η καλυπτόμενη επιφανεια οικοδομης στα 96τμ.

....

Και συμπληρώνοντας τους προλαλήσαντες, τα πραγματικά τετραγωνικά της κατασκευής θα τα διαπιστώσεις από τα σχέδια της οικοδομικής άδειας (Διάγραμμα Κάλυψης και κατόψεις) και όχι από την πίσω σελίδα του στελέχους της οικοδομικής άδειας.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Να συνεχίσω και εγώ σε αυτό το τόπικ, ελπίζω να κάνω καλά, θέτοντας την ερώτησή μου..

Σε μια κατοικία, στο Διάγραμμα Κάλυψης της οικοδομικής αδείας αναφέρει "ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΔΟΜΗΣΗ" και γράφει για το ισόγειο, τον όροφο κτλ.. Αναφορικά με το Υπόγειο γράφει "ώς κάλυψη" τάδε τετραγωνικά.

Επειδή είμαι νέος στο επάγγελμα, θέλω να ρωτήσω : τι σημαίνει αυτό το "ώς κάλυψη"? Δεν αναφέρεται σε πραγματοποιούμενη δόμηση?Υπάρχει περίπτωση αυτά τα τρετραγωνικά να διαφέρουν απο αυτά της κάτοψης του υπογείου που είναι στην άδεια?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

Σημαίνει ότι η επιφάνεια του υπογείου είναι ίση με την καλυπτόμενη επιφάνεια ή με άλλα λόγια το υπόγειο εκτείνεται κάτω από όλή την προβολή του κτιρίου (χώροι ΚΧ και Η/Χ).

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Και εγώ κάτι τέτοιο υπέθετα αμυδρά.

Να κάνω και μια δευτερη ερώτηση ειρήσθω εν παρόδω. Στο ίδιο κτήριο. Είναι λογικό το υπόγειο, που είναι ουσιαστικά προβολή της κάλυψης προς τα κάτω, να είναι πχ 20 τετραγωνικά παραπάνω απο το ισόγειο? Δεν θα έπρεπε να προσεγγίζουν τα 2 νούμερα πιο πολύ, ή είναι λογικό το υπόγειο να βγαίνει λίγο παραέξω? Μιλάμε για κάλυψη 177 τετραγωνικών, οπου ουσιαστικά σε μια τέτοια περίμετρο, η διαφορά των 20 τ.μ αντιστοιχεί σε 30 εκατοστά σχεδόν που θα πρέπει να ειναι παραέξω το υπόγειο απο το ισόγειο.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αφού λέει το υπόγειο "ως καλυψη" , δηλαδή όσο και η κάλυψη του κτιρίου , αν δεν συμβαδίζει το νούμερο αυτό με το εμβαδόν της δόμησης του ισογείου, τότε μάλλον υπάρχουν κάποιοι χώροι στο ισόγειο που δεν μετράνε στη δόμηση παρά μόνο στην κάλυψη.Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε δεν μας τα έχεις εξηγήσει καλά, οπότε πες μας αναλυτικότερα και με νούμερα τα δεδομένα σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.