Μετάβαση στο περιεχόμενο

bagg21

Members
  • Περιεχόμενα

    40
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by bagg21

  1. καλησπέρα συνάδελφοι και καλή χρονιά.. να ρωτήσω κάτι και εγώ ελπίζοντας να είμαι στο σωστό τόπικ.. όταν έχουμε μια μονοκατοικία στην οποία ένας χώρος δεν είναι στο ρολόι της ΔΕΗ, δηλαδή έχει ρεύμα σαν αυτόνομος και ο ιδιοκτήτης θέλει να το δηλώσει και αυτόν τον χώρο στο ρολόι της ΔΕΗ για να είναι νόμιμος, πώς λύνεται το πρόβλημα? πάω με σχέδια και υπευθυνες δηλώσεις στη ΔΕΗ και τα αλλάζω? επίσης τη αμοιβή παίζει για τέτοιες δουλειές?\ ευχαριστώ πολύ!!!
  2. Καλησπέρα.. ελπίζω να μην είναι άκαιρη και άτοπη η ερώτηση μου.. Ξέρετε μέχρι ποια φάση ακριβώς μπορούμε να αλλάζουμε τα φύλλα καταγραφής? Μέχρι και την καταβολή της 1ης δόσης του προστίμου? Ευχαριστώ...
  3. Σε ευχαριστώ πολύ!! Να υποθέσω οι προϋποθέσεις θα ειναι να μπορέσεις να καλύψεις την απαιτούμενη εξοικονόμηση ενέργειας που θα προκύψει απο τα 2 Π.Ε.Α ε?
  4. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.. Υγεία και ευτυχία έυχομαι. Ελπίζω να ειμαι στο σωστό topik... Ξέρετε τίποτα για κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που όμως επιδοτει ΜΟΝΟ την αλλαγή κουφωμάτων?
  5. σε ευχαριστώ πολύ Yian!! Tελικά διαβάζοντας το αντίστοιχο τόπικ εδώ στο φόρουμ και ρωτώντας διαφόρους συναδέλφους βλέπω να διίστανται οι απόψεις : Σε δώμα, έχουμε υπέρβαση ύψους όταν ξεπερνάμε το μέγιστο επιτρεπτό της περιοχής? ή οταν περνάμε αυτό που προβλέπονταν στην οικοδομική άδεια (και μετά διαιρούμε την υπερβαση με το μέγιστο της περιοχής για να βρούμε το "ποσοστό υπέρβασης")???
  6. Παιδιά να κάνω άλλη μια ερώτηση : Έχουμε μια μονοκατοικία με άδεια κανονικά και έχουμε αυθαίρετο πανωσήκωμα άλλο έναν όροφο: 1)εγώ λογικά δεν θα κάνω καινούργια σχέδια, αλλά θα προσκομίσω την ήδη υπάρχουσα κάτοψη και τομή του δώματος(αν υπάρχουν στην άδεια) με σημειωμένη την αυθαιρεσία, όπως ρώτησα και σε άλλο πόστ, ε? 2)τοπογραφικά, διαγράμματα κάλυψης τα ήδη υπάρχουσα της αδείας ? 3) τριτον και σημαντικότερο. Για μια τέτοια δουλειά, χωρίς κανούργια σχέδια κτλ κτλ, τι αμοιβές παίζουν στην αγορά? (εννοείται χωρίς πρόστιμο. Καθαρή αμοιβή μηχανικού) Ευχαριστώ πολύ
  7. να ρωτήσω κάτι και εγώ.. συγγνώμη αν έχει ξαναερωτηθεί και δεν το πρόσεξα... λέμε οταν έχουμε οικοδομικη άδεια οτι δίνουμε κάτοψη και τομή αδείας, οπου φαίνεται και η αυθαιρεσία.. σε περίπτωση που έχουμε σε δώμα πολυκατοικίας αυθαίρετη κατασκευή τι κάτοψη και τομή δίνουμε απο την άδεια? Αφού στην άδεια θα υπάρχει μόνο κάτοψη απόληξης κλιμακοστασίου.. Πρέπει να φτιάξω καινούργια κάτοψη και τομή για να δείξω την αυθαιρεσία στο δώμα? Ή αν το κτίσμα στο δώμα είναι ακριβώς το περίγραμμα των ορόφων απο κάτω θα κρατήσω το περίγραμμα και θα κάνω καινούργια κάτοψη και τομή? Ευχαριστώ...
  8. Ευχαριστώ πολύ!! Άρα προς το παρών τουλάχιστον, χρειάζεται.. Αξίζει να κάνω έναν. Για παράδειγμα για τακτοποιήσεις 4014 προς το παρών είναι αναγκαίος?
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα.. Θέλω να ρωτήσω και εγώ κάτι αναφορικά με τα προηγούμενα.. Το ερώτημά μου θα διαφέρει λίγο αλλά ελπίζω να μην έχει ερωτηθεί ξανά και να μην γίνω κουραστικός.. Η ερώτηση είναι η εξής και ερωτώ επειδή ειμαι νέος στο επάγγελμα : ''Κατά πόσο ειναι απαραίτητος ένας λογαριασμός μηχανικού στην Εθνική τράπεζα?" Πρέπει οπωσδήποτε να έχω εκεί δηλαδή? Δεν μπορούν να γίνουν κρατήσεις υπερ τσμεδε κτλ απο αλλες τράπεζες? Ευχαριστώ!
  10. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Και εγώ κάτι τέτοιο υπέθετα αμυδρά. Να κάνω και μια δευτερη ερώτηση ειρήσθω εν παρόδω. Στο ίδιο κτήριο. Είναι λογικό το υπόγειο, που είναι ουσιαστικά προβολή της κάλυψης προς τα κάτω, να είναι πχ 20 τετραγωνικά παραπάνω απο το ισόγειο? Δεν θα έπρεπε να προσεγγίζουν τα 2 νούμερα πιο πολύ, ή είναι λογικό το υπόγειο να βγαίνει λίγο παραέξω? Μιλάμε για κάλυψη 177 τετραγωνικών, οπου ουσιαστικά σε μια τέτοια περίμετρο, η διαφορά των 20 τ.μ αντιστοιχεί σε 30 εκατοστά σχεδόν που θα πρέπει να ειναι παραέξω το υπόγειο απο το ισόγειο. Ευχαριστώ
  11. Να συνεχίσω και εγώ σε αυτό το τόπικ, ελπίζω να κάνω καλά, θέτοντας την ερώτησή μου.. Σε μια κατοικία, στο Διάγραμμα Κάλυψης της οικοδομικής αδείας αναφέρει "ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΔΟΜΗΣΗ" και γράφει για το ισόγειο, τον όροφο κτλ.. Αναφορικά με το Υπόγειο γράφει "ώς κάλυψη" τάδε τετραγωνικά. Επειδή είμαι νέος στο επάγγελμα, θέλω να ρωτήσω : τι σημαίνει αυτό το "ώς κάλυψη"? Δεν αναφέρεται σε πραγματοποιούμενη δόμηση?Υπάρχει περίπτωση αυτά τα τρετραγωνικά να διαφέρουν απο αυτά της κάτοψης του υπογείου που είναι στην άδεια? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
  12. Καλησπέρα, συνεχίζω και εγώ το τόπικ με δική μου ερώτηση... Έχω έναν πελάτη-γνωστό ο οποίος έχει ένα κτήριο.. Αυτό το κτήριο έχει ισόγειο κατάστημα, με ημιόροφο, 2 ορόφους απο πάνω και ένα ρετιρέ.. Δεν έχει γίνει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας μέχρι στιγμής και αποφάσισε να προχωρήσει.. Μου διαμήνυσε οτι δεν θέλει την κατανομή χιλιοστών για την εφορία ή κάποιον επίσημο λόγο, αλλά για "εσωτεική κατανάλωση" των ενοίκων του κτηρίου (πχ καθαρήστριες, κοινόχρηστα κτλ κτλ) και για να είναι κάπως επίσημο θέλει μια γνωμάτευση μηχανικού. Πώς πρέπει να κινηθώ? Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο τόπικ εδώ μέσα? Επίσης επειδή την διαδικασία την έχω ψιλοκαταλάβει διαβάζοντας απο εδώ και απο εκεί, θέλω να ρωτήσω το εξής... Πόσο περίπου να χρεώσω τον πελάτη?
  13. Συνάδελφε διόρθωσα το αρχικό πόστ, αλλάζοντάς το, αλλά δεν μπορώ να βρώ τρόπο να σβήσω το δευτερο πόστ που πλέον επαναλαμβάνεται. Έκανα διευκρινιστική δήλωση γιατί η αρχική μου ερώτηση/post ήταν ασαφής και γενική. Σχεδόν μονολεκτική. Θα σου ήμουν και εγώ υπόχρεος αν μου έλεγες κάτι παραπάνω απο το "ο,τι λέει ο νόμος" μιας και αυτό είναι το μόνο σίγουρο (οτι δηλαδή πρέπει να κάνω ο,τι λέει ο νόμος). π.χ να μου έδινες ένα Link του αναλόγου θέματος.
  14. Καλησπέρα! Να ρωτήσω και εγώ κάτι.. όταν γίνει η γνωστοποίηση εργασιών και κοινοποιηθεί και στην Αστυνομία, τι γίνεται με το ΙΚΑ μετά? Δεν τα ξέρω καλά.. Αν μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει ή να μου πει πού μπορώ να διαβάσω τη διαδικασία περίπου.. Ευχαριστώ Για την ακρίβεια θα επαναδιατυπώσω την ερώτηση ώς εξής : Βοήθησα μια γνωστή μου να καταθέσει μια γνωστοποίηση εργασιών 48ωρη για κάποιες εργασίες στο σπίτι της.. Φυσικά εγώ δεν φαίνομαι πουθενά απλά ήμουν ο "κομιστής" της αιτήσεως.. Με ρώτησε για τη διαδικασία με το ΙΚΑ και τις πληρωμές.. Εγώ δεν έχω ξαναασχοληθεί και δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνει. Χρειάζεται μηχανικός για κάτι τέτοιο? Δεν θα έπρεπε το συνεργείο της, οι μάστορες, να την κατατοπίσουν? Πώς θα έπρεπε να κινηθώ? Ευχαριστώ πολυ..
  15. Σε ευχαριστώ!! Υποθέτω δεν χρειάζομαι τίποτα γνήσια υπογραφών κτλ έτσι? Όταν πάω την αίτηση στην πολεοδομία εγώ ή ο ιδιοκτήτης, θα πάμε κατευθείαν πρωτόκολλο? Ή την καταθέτουμε αλλού πρώτα?
  16. ΚΑΝΑ, σε ευχαριστώ πολύ... εγώ σαν μηχανικός που θέλω να βοηθήσω τον φίλο-ιδιοκτήτη, μπορώ ανταυτού να κάνω την αίτηση στην Υ.ΔΟΜ, ή χρειάζομαι εξουσιοδοτήσεις κτλ..? σε ευχαριστώ και πάλι... με έχεις βοηθήσει πολύ και σε άλλα τόπικς!!!
  17. Συναδελφε ΚΑΝΑ ευχαριστώ! Οι εργασίες που θα γίνουν είναι αντικατάσταση δαπέδων, νέα κουφώματα, βάψιμο χωρίς σκαλωσίες. Είμαι στην κατηγορία 3 οπότε του άρθρου 4 και επομένως απο ο,τι καταλαβαίνω και διάβασα και εδώ στο forum, απλά πρέπει να πάω στην αρμόδια πολεοδομία και να ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΩ την έναρξη των εργασιών... Στη συνέχεια αυτό θα πρέπει να κοινοποιηθει στο αρμόδιο Α.Τ, αλλά καλού κακού να το κάνω και εγώ απο μόνος μου... Ερωτήσεις : -Απο ότι διάβασα, ο μηχανικός εχει απλά επικουρικό ρόλο και δεν φαίνεται πουθενα... Άρα αν ο ιδιοκτήτης αυθαιρετήσει και κάνει κάποιου άλλου είδους εργασία, η ευθύνη βαραίνει αυτον... Σωστα? -Η φόρμα για τη γνωστοποίηση είναι συγκεκριμένη? Θα βρώ εκεί κάποιο έντυπο? Ή είναι ελευθερο κείμενο που συντάσσεται απλά?
  18. Καλησπερα.. θα ρωτήσω κάτι εδώ γιατί δεν ξέρω πού είναι καλύτερο τελικά να το κάνω... θέλω να βγάλω άδεια μικρής κλίμακας για εργασίες σε ένα σπίτι που η ιδιοκτήτρια δεν έχει οικοδομική άδεια, δεν ξέρει πότε χτίστηκε και λέει οτι έχει οικοδομική άδεια αλλα απο ότι φαίνεται μάλλον δεν έχει... γενικά δεν το έχει ψάξει πολύ το θέμα.. θέλω να ρωτήσω τα εξής : 1)χρειάζεται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας, ή αρκεί γνωστοποίηση? (είναι στην περιοχή του παλαιού ηρακλείου) 2)χρειάζομαι να βρω το στέλεχος και την κάτοψη της οικοδομικής άδειας, αν υπάρχει? 3)αν τελικά δεν βρεθεί οικοδομική άδεια, ή δεν υπάρχει, πώς μπορώ να κινηθώ? μπορούν να ξεκινήσουν εργασίες, ή θα πρέπει να γίνει ρύθμιση αυθαιρέτου ή να αποδείξουμε οτι είναι προ του 55? Πώς με συμβουλεύει να κινηθώ κάποιος πιο έμπειρος συνάδελφος? Ευχαριστώ πολυ
  19. Να κάνω άλλη μια ερώτηση.. Έβγαλα το χαρτί, με στοιχεία ακινήτου, κτλ κτλ, με μηδενικές παραβάσεις, αλλά η συμβολαιογράφος λέει οτι δεν αρκεί αυτό το 5σέλιδο αλλά χρειάζεται και μια άλλη βεβαίωση για τη μη αυθαιρεσία... Χρειάζεται τπτ άλλο πέραν απο αυτά δηλαδή? Ευχαριστώ πολυ Μου λέει οτι μέσα στην παλτφόρμα του ΤΕΕ υπάρχει και η βεβαίωση η παλιά που λέει για την βεβαίωση του ιδιοκτήτη και τις περιπτώσεις 1 και 2 και μετά η δικιά μου η βεβαίωση.. Εγώ αυτά τα βρήκα στην πλατφόρμα του ΤΕΕ, αλλά δεν είναι εκτυπώσιμα.. κάνω λάθος?
  20. yanisk72 σε ευχαριστώ πολύ... Κάπως έτσι το υπέθετα και εγώ, βασικά έχω ήδη τυπώσει τη βεβαίωση, απλά ήθελα να σιγουρευτω..
  21. να ρωτήσω κάτι ακόμα και συγγνώμη αν γίνομαι πιεστικός.. τελικά λύθηκε το πρόβλημα με τους κωδικούς μου και υπέβαλλα κανονικά για την βεβαίωση... Για ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ αυθαιρεσιών, στην Δομική Τρωτότητα, πρέπει να μην βάλουμε τίποτα σωστα? Γιατί διαβάζοντας το αρχείο περί δομικής τρωτότητας συμπέρανα οτι η ανυπαρξία αυθαιρεσιών δόμησης και χρήσης δεν εμπίπτει σε καμμία κατηγόρία απο αυτές... Καλά έκανα μάλλον ε?
  22. ευχαριστώ για τις απαντήσεις συνάδελφοι! κωδικούς έχω αλλά δεν μπορώ να μπώ σήμερα, ενώ πριν μια βδομάδα έμπαινα κανονικά!! υπάρχει περίπτωση αν πάώ ο ίδιος στο ΤΕΕ για ταυτοπροσωπεία, να μου δώσουν την ίδια μέρα νέους κωδικούς? ή να δουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και να λυθεί επι τόπου? αυτό που πρότεινε ο δεύτερος συνάδερφος είναι το πιο πιθανό.. προσφέρεσαι ΚΑΝΑ?
  23. Καλησπέρα συνάδερφοι.. Επανέρχομαι στο θέμα και θέλω να κάνω την εξής ερώτηση (υπόψιν οτι είμαι εντελώς άσχετος απο 4014 και δεν είχα ασχοληθεί με ρυθμίσεις αυθαιρέτων).. Θέλω να βγάλω πιστοποιητικό Μη Αυθαιρεσιών για ένα διαμέρισμα 50τμ στην Αθήνα, μικρό και χωρίς καμμία παρέμβαση.. εντελώς "καθαρό" δηλαδή... Όμως για κάποιον περίεργο λόγο δεν μπορώ να μπώ στο σύστημα του ΤΕΕ και να βγάλω την πιστοποίηση.. Πρίν μια βδομάδα περίπου είχα μπεί κανονικά και δεν είχα κανένα πρόβλημα.. Θα πάρω αύριο στο ΤΕΕ τηλέφωνο, αλλά αν μου πούν να περιμένω ταχυδρομικά άλλους κωδικούς (2 βδομάδες κάνανε να μου φέρουν τους πρώτους) τι θα πρέπει να κάνω? Υπόψιν οτι το χαρτί πρέπει να το δώσω σε 1-2 μέρες... Πώς θα έπρεπε να κινηθώ? Υπάρχει εναλλακτική?
  24. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Και κάτι άλλο... Η αρχική δήλωση που είχε βγάλει το ΥΠΕΚΑ, που μιλάει για περιπτώσεις 1 και 2 αντίστοιχα καθώς και τα δικαιολογητικά (στέλεχος αδείας, κατόψεις εγκεκριμένες, τίτλοι ιδιοκτησίας κτλ) πλέον που θα γίνεται ηλεκτρονικά, πού μπαίνει? Την γράφω σαν λεκτικό σχόλιο κατά τη διάρκεια της χρήσης του ΤΕΕ, σαν ελεύθερη περιγραφή? Ή δεν χρειάζεται πλέον καθόλου??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.