Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μονοκατοικία με κατάστημα


tsx

Recommended Posts

Σαν τμήμα κτηρίου πρέπει να παει, το ότι στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα αυτό δεν συνεπάγεται ότι όλο το κτήριο δεν είναι πολυκατοικία! Εγώ έτσι θα το έπαιρνα.

Link to comment
Share on other sites

ευλογη η απορία σου Ικαρε... κ θα συμφωνήσω. πολυκατοικία.

ως προς το θέμα του ενιαίου κτηρίου θα διαφωνήσω. διαμέρισμα. Αφού είναι μέρος κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Άλλη παραπλήσια απορία που μου δημιουργήθηκε τώρα.

Εάν το κτήριο είχε 5 ορόφους διαμερίσματα και εμπορικό χώρο στο ισόγειο και εγώ θα έβγαζα ΠΕΑ και για τους 5 ορόφους (όχι όμως για τον εμπορικό χώρο), θα πήγαιναν με 2€/τμ ?

Τόσο καιρό πίστευα πως θα τα πάω με 1€/τμ.

Link to comment
Share on other sites

Αν βγάλεις για όλη την πολυκατοικία (πλην εμπορικού χώρου) 1ε/τμ....Αν πχ για κάποιο μεμονωμένο διαμέρισμα 2ε/τμ. Κατάστημα μόνο 2.5ε/τμ

Δες εδώ κάποιες ενδεικτικές τιμές.. http://www.houses-energy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=89&Itemid=228

Link to comment
Share on other sites

Αφού εξετάζεις μόνο τις κατοικίες και το κτήριο κατοικιών έχει μία μόνο κατοικία, νομίζω ότι το σωστό είναι <<μονοκατοικία>> και να την πληρωθείς ανάλογα με το τι νομίζεις και πιστεύεις ότι αξίζει η δουλειά σου. Τα 1/2/2,5/ ρίζα(5)... είναι απλώς ένας οδηγός. Επίκειται και η μη εφαρμογή του μνημονίου, οπότε και οι μέγιστες τιμές του Παραδιά πιθανόν να μην εφαρμοστούν.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Αγαπητοί συνάδελφοι, όταν έχουμε ένα κτήριο που περιλαμβάνει ένα διαμέρισμα μόνο και στο ισόγειο έχει επαγγελματικό χώρο τι θεωρούμε ότι έχουμε;

 

Θεωρούμε πως έχουμε:

(α) διαμέρισμα, οπότε πάμε με χρέωση 2€/τμ

(β) ολόκληρο κτήριο κατοικιών, οπότε πάμε με χρέωση 1€/τμ ή

(γ) μονοκατοικία οπότε πάμε με χρέωση 1,5€/τμ

 

Έχω μπερδευτεί λιγάκι.

τελικα, συναδελφοι πως υπολογιζουμε μια τετοια περιπτωση που θελουμε να κανουμε και εξοικονομω? βεβαια πρεπει να ξερω και πως θα το δεχτει η τραπεζα..δηλ εαν το βαλει ως πολυκατοικια ή μονοκατοικια..παντως στην αδεια ως μονοκατοικια το εχει..

Link to comment
Share on other sites

η τραπεζα σε αυτη την περιπτωση εχει περασει στο συστημα της μονοκατοικια- α΄οροφος.. παραξενα πραγματα. το θεμα ειναι οτι εγω πρεπει στο πεα να δηλωσω αυτο που ειναι .. και οχι μονοκατοικια. δηλ να το βαλω διαμερισμα πολυκατοικιας,χωρις βεβαια να εχει γινει συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων..καλα τα λεω?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.