Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοηθεια για σπουδες στο εξωτερικο


Recommended Posts

Γεια σας,μολις γραφτηκα στο σιτε αν και το παρακολουθω χρονια μιας και εχω κατασταλαξει απο μικρος το επαγγελμα που θα ακολουθησω ή μαλλον αυτο που επιθυμω να ακολουθησω.

Θελω μια βοηθεια ως προς την επιλογη προπτυχιακου μαθηματος στο εξωτερικο.Πρωτα να σας πω οτι ειμαι τελειοφοιτος οποτε δινω και πανελληνιες(μεχρι στιγμης καλα τα παω).Εψαχνα απο καιρο για σπουδες στο εξωτερικο και ειδικοτερα στη σκωτια που τα διδακτρα ειναι δωρεαν.Βεβαια,δυστυχως δεν προλαβα να στειλω την αιτηση πριν τον ιανουαριο.Ενδιαφερομαι για electrical engineering with renewable energy το οποιο προσφερεται απο το πανεπιστημιο του εδιμβουργου αλλα και απο αλλα.Νομιζω ειναι εμφανες οτι θελω να ασχοληθω με τις ανανεωσιμες ενεργειες.Αυτο που θα ηθελα ειναι να μου πειτε:

πρωτον,τι να διαλεξω Beng ή Meng.Βασικα με το Meng θα με αναγνωρισει κατευθειαν ο δοαταπ???Επισης θα μου δωσει τα εδ του ηλεκτρολογου μηχανικου ή θα μου φορτωσει μαθηματα υπολογιστων οπως εχουν οι ημμυ που δεν μου αρεσουν κιολλας(ενας λογος που θελω να φυγω)

και δευτερον μιας και δεν εχω ilets και ακομα δεν ξερω τι απολυτηριο θα εχω σκεφτομαι το ενδεχομενο να κανω foundation year στην ελλαδα.Επεσε το ματι μου στο network foundation οπου γραφει οτι γινονται δεκτοι οι μαθητες του σε αρκετα πανεπιστημια της Μεγαλης Βρετανιας(συμπεριλαμβανονται αυτα της αρεσκειας μου).Θα ηθελα να μου πειτε αν αξιζει.

Ζητω συγνωμη αν σας κουρασα και ευχαριστω εκ των προτερων...

Link to comment
Share on other sites

δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να μάθες εδώ πιο είναι καλό ιδρυμα εντός Ελλάδας για foundation year. H συμβουλή μου πάντως είναι να πας με κλειστα μάτια στο εξωτερικό να το κάνεις, σε πανεπιστήμιο.

μεταξύ BEng και MEng μαλλον είναι καλύτερο το δεύτερο νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

Το καλυτερο που μπορεις να κανεις οσο αφορα τις αποριες περι αναγνωρισης ειναι να πας μια βολτα απο το δοαταπ! Ειναι ευκολο και πολυ πιο βασιμο απ' οτι και να σου πουμε εμεις εδω μεσα! Αυτο που ισχυει γενικα ειναι πως τα μαθηματα που μπορει να χρειαστει να δωσεις θα ειναι ειτε για να συμπληρωθει το συνολο των ετων (και αρα και μαθηματων) ειτε γιατι δεν ειχες καθολου καλους βαθμους σε ολα τα χρονια εκει! Δεν εχει να κανει απαραιτητα με το πανεπιστημιο, δε εχει βγει δηλαδη ταριφα μαθηματων για το καθε ενα που υπαρχει.

 

Να θεσω και μια ερωτηση και απαντας αν θελεις, επειδη το εχω ακουσει κι απο αλλους εδω μεσα, γιατι δε ξεκινατε με το απλο προπτυχιακο (BEng) και οταν με το καλο το τελειωσεις να κοιταξεις για ενα μεταπτυχιακο; μιλαμε για διαστημα 3 ετων, οπου πολλα αλλαζουν, πολλα δημιουργουνται και υπαρχει παντα φυσικα και η πιθανη επιθυμια για αλλαγη πανεπιστημιου ή πολης! Η ειδικευση πρεπει να γινεται στην ωρα της με τις ισχυουσες συνθηκες.

 

Οσο για την αιτηση, υπαρχει παντα και το clearing, οπου εφ' οσον εχουν μεινει θεσεις ξανακοιτανε τις αιτησεις, εκει γυρω στον Αυγουστο, και επιλεγουν τους τελευταιους. Οποτε το να στειλεις την αιτηση σου τωρα μπορει και να σου βγει και σε καλο! Σιγουρα παντως δε χανεις κατι.

 

Τωρα οσο αφορα τα foundation courses εδω, απλα να σου πω οτι ειναι μια "απατη". Εχουν αποκτησει γνωστους στα πανεπιστημια και σιγουρευουν ετσι το γεγονος οτι θα δεχονται τα παιδια τους εκει. Τα μαθηματα που κανουν ειναι ενα χαλαρο φροντιστηριο οπου ουσιαστικα δε θα μαθεις κατι, απλα δε θα εχεις το αγχος που θα ειχες αν πηγαινες πανεπιστημιο. Σε αντιθεση με τα αντιστοιχα της Αγγλιας τα οποια ειναι μερος του πανεπιστημιου και αποτελουν κανονικη σχολικη χρονια (ενταξει πιο ευκολη αφου ουσιαστικα ειναι προετοιμασια). Αλλα ειναι πολυ σωστοτερη λυση αφου θα εχεις την ευκαιρια να γνωρισεις τη πολη και το πανεπιστημιο χωρις να εχεις το αγχος του πρωτου ετους οπως φυσικα θα εχεις και πιο πολυ χρονο για να ζησεις τη φοιτητικη σου ζωη και να τη χορτασεις πριν δυσκολεψουν τα πραγματα!

 

Τελος το ielts το δινεις και το καλοκαιρι, εχει συχνα εξετασεις και το απολυτηριο σου θα το εχεις συντομα. Καλο ειναι να στειλεις ενα γραμμα στη σχολη, σιγουρα υπαρχουν στοιχεια επικοινωνιας στο site τους και να ρωτησεις απευθειας! Μη χανεις το χρονο σου δεξια και αριστερα και θα προλαβεις μια χαρα!

Link to comment
Share on other sites

@sosi σωστά τα λες για τα προπαρασκευαστικά τμήματα.

Οσον αφορά (BEng) μήπως συμφέρει το 4 ετές ώστε να γλυτώσει χρήματα από τα δίδακτρα?

Link to comment
Share on other sites

Οσον αφορά (BEng) μήπως συμφέρει το 4 ετές ώστε να γλυτώσει χρήματα από τα δίδακτρα?

 

Δε ξερω τι ισχυει με τις τιμες στη Σκωτια, για την οποια ενδιαφερεται ο VaggelisEnergy, αλλα ουτε και την οικονομικη του κατασταση. Αν η διαφορα των διδακτρων και η οικονομικη του κατασταση δεν εχει καποια σημασια (μιλαμε για πολυ τυχερο ανθρωπο), τοτε πρεπει να παει αναλογα με το τι θα ειναι καλυτερο για τις γνωσεις και το μελλον του. Εξαλλου δε ξερουμε καν τα μαθηματα και το ευρος γνωσεων που προσφερει η σχολη, ουτε καν την ιδια τη σχολη και το πανεπιστημιο, οποτε μιλαμε πολυ θεωρητικα εδω. Πιστευω ομως πως τη γενικη κατευθυνση την εχει καταλαβει ο ενδιαφερομενος!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις μεχρι τωρα.

Οσον αφορα η οικονομικη κατασταση δεν ειναι και τοσο πολυ καλη για αυτο σκεφτομαι και πρωτα την Σκωτια που τα διδακτρα ειναι δωρεαν,ωστε να αποφυγω και το δανειο στην αγγλια.Το θεμα ειναι οτι στη σκωτια το Beng ειναι 4χρονια ενω το Meng 5χρονια ενω στην αγγλια ενω χρονο λιγοτερα.Εδω θα ηθελα και την βοηθεια σας ως προς την επιλογη.

Ενα ακομα θεμα ειναι πως τα αγγλικα μου δεν ειναι και πολυ καλα(lower michigan) οποτε δεν ξερω κατα ποσο μπορω να τα βελτιωσω το καλοκαιρι ωστε να ειμαι ετοιμος τον σεπτεμβρη.Εχω διαβασει επισης πως τα clearing συνηθως δεν αντιστοιχουν και σε ενα καλο πανεπιστημιο αφου σχεδον παντα γεμιζουνε οι θεσεις.Βεβαια,δεν χανω και τιποτα...Απλα θελω να ειμαι σιγουρος οτι αφου θα το κανω το βημα να παω στο εξωτερικο(και οπως ειπα δεν θα ειναι κατι ευκολο) να παω και σε ενα πανεπιστημιο που θα μου προσφερει καλες γνωσεις και δεν θα το μετανιωσω(οσο μπορω να το πω απο τωρα).Παντως ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι χωρις διδακτρα στην Σκωτια, το University of Edinburgh εχει διδακτρα σε ολες τις βαθμιδες του, http://www.docs.sasg.ed.ac.uk/fees/undergraduate_2012-2013.cfm, καλα δεν ειναι κ τρομερα λεφτα αλλα διδακτρα εχει.

Τωρα χωρις IELTS, Τoefl, proficiency, δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι ευκολο.. Το συγκεκριμενο πανεπιστημιο θεωρειται ενα απο τα καλα κ πιο prestigious στην Αγγλια, απο οσο γνωριζω οι αιτησεις ηδη ειναι αρκετες.

Εσυ εκανες αιτηση για το επομενο ακαδημαικο ετος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.