Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω εκδόσει οικοδομική άδεια για προσθήκη τμήματος ορόφου σε υφιστάμενο κτίσμα. Το υφιστάμενο κτίσμα υφίσταται προ του '75 με φέρουσα τοιχοποιια απο λιθοδομή. Για τον λόγο αυτό έγινε μελέτη κατασκευής εσωτερικού φέροντα οργανισμού απο οπλισμένο σκυρόδεμα. Απο αυτά που διάβασα στον ν.4495/17 κατάλαβα οτι αφού πρόκειται για προσθήκη τμήματος ορόφου και δεν μεταβάλλεται το περίγραμμα είμαι στην κατηγορία Α για ενα τελικό έλεγχο. Φτάνοντας σε αυτό το σημείο και αφού ελέγχθηκε απο την αρμόδια ΥΔΟΜ, η υπάλληλος του ΤΕΔΚ μου γύρισε πίσω την αίτηση, για διόρθωση ζητώντας να αναφέρω αν έγινε θεμελίωση ή οχι. Η απάντηση είναι ναι οτι έγινε ΜΟΝΟ εσωτερικά του κτίσματος και όχι εξωτερικά, μου ζήτησε λοιπόν να βάλω την αίτηση σε κατηγορία Β τελικό έλεγχο και όχι Κατ. Α τελικό. Οι κατηγορία Β νομίζω οτι έτσι και αλλιώς δεν καλύπτει τις εργασίες που έγιναν με την οικοδομική άδεια που εκδόθηκε. Το θέμα ειναι οτι με βάση των ανωτέρω, δεν έγινε ποτέ κλήση για αρχικό έλεγχο σε ελεγκτή δόμησης. Γνωρίζετε πως έχει η συνέχεια;; Υπάρχει περίπτωση κυρώσεων;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εσύ κατά την Υ.Α ΦΕΚ 57β/2014 σωστά και τυπικά ορθά ενήργησες - Επομένως δεν έχεις λόγο να φοβάσαι -Ας αλλάξουν το νόμο 

α) Κατηγορία Α΄: ένας (1) έλεγχος (τελικός)

i)   Εργασίες επισκευής σε υφιστάμενα κτίρια, ανεξαρ− τήτως της επιφάνειας και της χρήσης τους.

ii)   Εργασίες δόμησης που απαιτούνται σε περίπτωση αλλαγής χρήσης κτιρίου, ανεξαρτήτως της επιφάνειας και της χρήσης του.

iii)    Προσθήκες καθ’ ύψος σε υφιστάμενα κτίρια, ανεξάρτητα από την επιφάνεια και τη χρήση τους.

iv)   Εργασίες κατεδαφίσεων, ανεξαρτήτως του είδους και της κατηγορίας του έργου.

v)   Εργασίες περιτοιχίσεων, ανεξαρτήτως του είδους και του μεγέθους τους.

vi)   Εργασίες κατασκευής έργων αντιστήριξης, διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, κατασκευής κολυμβητικών δεξαμενών και υδάτινων επιφανειών, ανεξαρτήτως του είδους και του μεγέθους τους.

vii)    Εργασίες κατασκευής δεξαμενών αποθήκευσης νερού, υγρών και αερίων καυσίμων, ανεξαρτήτως του είδους και του μεγέθους τους.

viii)   Εργασίες κατασκευής στεγάστρων, ανεξαρτήτως του είδους και του μεγέθους τους.

β) Κατηγορία Β΄: δύο (2) έλεγχοι (αρχικός και τελικός)

i)  Νέα κτίρια, συνολικής επιφάνειας έως και δύο χιλιά− δες (2.000) τ.μ., ανεξάρτητα από τη χρήση τους.

ii)    Προσθήκες κατ’ επέκταση σε υφιστάμενα κτίρια, όταν η συνολική επιφάνεια τις προσθήκης είναι έως και δύο χιλιάδες (2.000) τ.μ., ανεξάρτητα από τη χρήση τους.

iii)    Προκατασκευασμένα κτίρια, ανεξάρτητα από τη χρήση και την επιφάνειά τους.

 

3.      α) Ο αρχικός έλεγχος για τα κτίρια των Κατηγοριών Β΄ και Γ΄ διενεργείται μετά την ολοκλήρωση των ξυλοτύπων, του οπλισμού θεμελίωσης και των τοιχίων του υπογείου εφόσον υπάρχουν και ελέγχονται τα παρα− κάτω στοιχεία, σύμφωνα με τη σχετική άδεια δόμησης:

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινά δεν μπορω να καταλάβω με ποιο σκεπτικό πρέπει να πάει κατηγορία Β, και η αλλη αλήθεια είναι ότι έχω αγχωθεί ως προς αυτό το θέμα! Ελπίζω απλά να έχει γίνει λάθος ερμηνεία από την αρμόδια υπάλληλο, και να λήξει εκεί το θέμα! Το ότι έγινε δηλαδή θεμελίωση συνεπάγεται ότι, έχω ας πούμε κατασκευάσει καινούριο κτίσμα; Δεν βγάζει λογική από τη στιγμή που έχω ένα υφιστάμενο κτίσμα που δεν έχει μεταβληθεί το περίγραμμα του! 
ειλικρινα ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

3.      α) Ο αρχικός έλεγχος για τα κτίρια των Κατηγοριών Β΄ και Γ΄ διενεργείται μετά την ολοκλήρωση των ξυλοτύπων, του οπλισμού θεμελίωσης και των τοιχίων του υπογείου εφόσον υπάρχουν και ελέγχονται τα παρα− κάτω στοιχεία, σύμφωνα με τη σχετική άδεια δόμησης:

Προφανώς είδε στη μελέτη σου  θεμελίωση και σου ζήτησε να πας ως κατηγορία Β' (κατά τα παραπάνω)

Μπορείς όμως να μιλήσεις μαζί της τηλεφωνικά (εγώ το έκανα σχετικά με κάποιο λάθος της) και να της εξηγήσεις πως έχουν οι διατάξεις (εγώ της εξήγησα και με το διόρθωσε από μόνη της -στο σύστημα Ε.Δ)

υ.γ Να τονίσω ότι είναι ευγενέστατες 

 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας, προς ενημέρωση και μόνο μίλησα μαζί τους, η απάντηση που πήρα ήταν οτι απο τη στιγμή που γίνεται θεμελίωση είναι Ελεγχος Β ανεξάρτητα αν δεν αλλαζει το περίγραμμα, μου είπαν οτι και αλλοι συνάδελφοι έχουν κάνει το ίδιο λάθος, αλλα δεν τίθεται θέμα, ουτε για κυρώσεις ουτε για κάποια άλλη επιβάρυνση.

Σας ευχαριστώ!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.