Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανανέωση Π.Ο σε ξενοδοχείο


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι !

 

1. Σε περίπτωση ξενοδοχείου που έχουν λήξει οι περιβαλλοντικοί όροι αλλά δεν έχει γίνει καμία τροποποίηση στο ξενοδοχείο, χρειάζεται ανανέωση περιβαλλοντικών όρων. Η διαδικασία που ακολουθείται αναφέρεται σε κάποιο ΦΕΚ να το ψάξω ?

 

2. Οι μελέτες για τα τουριστικά κατατίθενται στη Αποκεντρωμένη Διοίκηση -

Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ? Ή εξαρτάται από την κατηγορία κατάταξης ?

 

Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

 

 

Έρώτηση ήθελα να είναι "χρειάζεται ανανέωση περιβαλλοντικών όρων ?? "

 

Στον Ν.4014 άρθρο 5 αναφέρεται ότι υποχρεούνται να υποβάλλουν, οπότε υποθέτω ότι χρειάζεται να κατατεθεί ανεξαρτήτως με το αν έχουν γίνει τροποποιήσεις ή όχι στο ξενοδοχείο.

 

Σε περίπτωση που απαιτείται , τι ακριβώς περιλαμβάνει ο φάκελος που πρέπει να καταθέσω ? Πως δομείται δηλαδή μια ανανέωση?

 

Η αμοιβή για ανανέωση αν μου ζητηθεί να είναι περίπου το 20% της ΜΠΕ της κατηγορίας του ? Αυτό βρήκα σε προεκτιμώμενες αμοιβές περιφερειακού τεχνικού επιμελητηρίου ελλάδας ως ελάχιστα όρια αμοιβών (2009).

 

Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό από όλα αυτά θα ήθελα τη γνώμη του.

 

Ευχαριστώ !

 

 

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Από πρόσφατη εμπειρία, αν σε μια επιχείρηση έχουν λήξει οι περιβαλλοντικοί όροι τότε πας για νέα έγκριση περιβαλλοντικών όρων σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία και όχι για αναννέωση!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

sdim ρώτησα στις εδω αρμόδιες υπηρεσίες περιβάλλοντος και μου είπανε να κοιτάξω που κατατάσσεται με τη νέα νομοθεσία καθώς και αν έχουν γίνει τροποποιήσεις ή αυθαιρεσίες για να καταθέσω με τις τυχόν τροποποιήσεις.

 

Αν είναι Α2 θέλει την παλιά Α.Ε.Π.Ο καθώς και όλες τις αδειοδοτήσεις που έχει και φυσικά την μελέτη σχεδιασμού και εφαρμογής για επαναχρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων, διότι από το Μάρτιο του 2013 θα είναι υποχρεωτική έτσι και αλλιώς σε όλα τα τουριστικά. Αυτά μου είπανε απο την αρμόδια υπηρεσία αν ειναι Α2 κατηγορίας.

 

Αν είναι Β κατηγορία και δεν υπάρχουν τροποποιήσεις τα πράγματα απλουστεύονται και ζητείται μια αίτηση του ιδιοκτήτη και υπεύθυνη δήλωσή του ότι δεν έχουν επελθει τροποποιήσεις στην μονάδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Από την απάντηση της lenaki85, εγώ συμπεραίνω ότι οι υπηρεσίες περιβάλλοντος γνωμοδοτούν (ανεπίσημα τουλάχιστον) κατά το δοκούν. Εμένα μου απάντησαν ότι αν έχει λήξει η Ε.Π.Ο., πρέπει να πάω σε νέα αδειοδότηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Link to comment
Share on other sites

Αν οι περιβαλλοντικοί όροι έχουν λήξει , κανονικά θέλει καινούργια περιβαλλοντική αδειοδότηση.

 

Απλώς αν δεν έχουν γίνει τροποποιήσεις , κάποιες υπηρεσίες βοηθάνε να τελειώνει πιο γρήγορα η διαδικασία .

 

Αν κάποιος είναι γραφειοκράτης ακολουθεί το γράμμα του νόμου...............

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

ΠΠΔ για ξενοδοχεια δεν εχουν εκδοθει ακομα, σωστα? Μιλαω για Β εργα. Οχι οτι υπαρχει βεβαια καμια δουλεια στον οριζοντα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.