Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή σχολής (ΑΤΜ-ΜΜ)


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Θοδωρή ανέβασα μιά ερώτηση γιά το τμήμα σου . Αν μπορείς απάντησε μου .

 

Ποια ερωτηση? Δεν βρισκω κατι.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Παναγιώτη,

 

Συγχαρητήρια για την βαθμολογία σου που τώρα πια είναι και σίγουρη!!!

 

Δες αυτό που σου γράφει ο συνάδελφος BAS....

 

Φίλε μου ΑΓΝΟΗΣΕ τα οικονομικά . Πλέον εδώ και ένα χρόνο όποιος έχει ένα σχετικό ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ με οικονομικά , που μπορείς να το πάρεις οπουδήποτε , γίνεται μέλος του Οικονομικού επιμελητηρίου Ελλάδος και έχει την άδεια του οικονομολόγου και του λογιστή .

 

Πήγαινε στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας , όπου θα έχεις την άδεια του Γεωπόνου , αλλά και την ειδίκευση μιάς ειδικότητας που μέσω αυτής μπορείς να κάνεις και το κέφι σου .

 

Δες εδώ

 

Πανεπιστήμιο http://www.aua.gr/index.php

 

Σχολή http://ett.aua.gr/

 

Φόρουμ φοιτητών http://www.gewponoi....ofima/index.php

 

 

 

Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την επιλογή, και όχι μόνο επειδή συνδυάζει ΚΑΙ το ενδιαφέρον σου για το χώρο της γαστρονομίας, αλλά και επειδή η γεωπονική εν γένει θεωρώ ότι θα διαθέτει πολλά πεδία απασχόλησης στο μέλλον....

 

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ !!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!Βρίσκομαι σε ένα μεγάλο δείλλημα και χρειάζομαι την βοήθεια σας.Είχω κάνει αίτηση σε πανεπιστήμια στην Σκωτία και με δέχτηκαν στο University of Strathclyde στο Civil Engineering!Έδωσα βέβαια και πανελλήνιες και τώρα που βγήκαν τα αποτελέσματα είδα ότι περνάω και πολιτικών μηχανικών Ξάνθης.Ποιον δρόμο να ακολουθήσω εξωτερικό ή Ελλάδα?Επίσης τι έχετε ακούσει για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και γενικά για την ζωή στην Γλασκώβη?

Link to comment
Share on other sites

Για μενα να διαλεξεις εξωτερικο. Οσον αφορα το Πανεπιστημιο σιγουρα δεν ειναι και στα top της Μ. Βρεττανιας (στους Times εχει θεση 27 στις σπουδες Πολιτικων Μηχανικων) αλλα σε γενικες γραμμες η Σκωτια εχει αξιολογο εκπαιδευτικο συστημα. Bασικοτερα πλεονεκτηματα των σπουδων εξω ειναι πως τα πραγματα εκει ειναι πιο οργανωμενα και δεν θα χανεις χρονο απο την ζωη σου με καταληψεις και απεργιες οπως εδω οπως και το οτι ερχεσαι σε επαφη με κατι το διαφορετικο που προσφερουν οι σπουδες εξω. Οσον αφορα την ζωη εκει, μια φορα εχω παει ολη κι'ολη, πιστευω πως θα ειναι καλυτερη απο την Ξανθη. Γενικα οι μικρες επαρχιακες πολεις στην Ελλαδα δεν ειναι και οτι καλυτερο για νεους ανθρωπους που εχουν ορεξη για εντονη ζωη.

 

Η Σκωτια παντως εχει υπεροχα φυσικα τοπια: τα μεσαιωνικα καστρα στα Ηighlands, το γραφικο Aberdeen, το Πανεπιστημιο του Saint Andrews, η Γλασκωβη και το Εδιμβουργο...

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα καλύτερα έξω....Συμφωνώ σε όλα με τον Θοδωρή σύν ότι αν αποφασίσεις να εργαστείς εκεί θα έχεις καλύτερες προοπτικές και θα είναι πιο εύκολη η μετάβαση από εκεί παρά από την Ελλάδα. Οι σχολές έξω φροντίζουν και για την αποκατάσταση των αποφοίτων τους, όχι σαν εδώ που σου λένε τελείωσες, ευχαριστούμε ψάξε βρες.....

Η σχολή που επέλεξες για Πολιτιούς μηχανικούς είναι 35η σύμφωνα με αυτή τη λίστα http://www.university-list.net/uk/rank/univ-9016.html

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ όλα αυτά τα θετικά έχω στο μυαλό μου γι αυτό σκέφτομαι να στραφώ στο εξωτερικό..απλώς φοβάμαι μήπως πάρω βιαστηκές αποφάσεις..κάτι άλλο..θα μπορώ να είμαι γραμμένη και στην ξάνθη για όσο διάστημα θα είμαι στο εξωτερικό?

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας!:)

Link to comment
Share on other sites

θα μπορεις αλλα πλεον υπαρχουν περιορισμοι οσον αφορα την υποχρεωση περατωσης σπουδων και νομιζω οσον αφορα την επανεγγραφη σου καθε εξαμηνο. Θεωρω δεδομενο πως οι περιορισμοι αυτοι θα γινουν πολυ πιο αυστηροι τα επομενα χρονια αφου δεν ειναι δυνατον να εχουμε φοιτητες που να σπουδαζουν αιωνιως ουτε φοιτητες οι οποιοι να κανουν την εγγραφη τους και κατοπιν να εξαφανιζονται.

 

Παντως μην το σκεφτεσαι αυτο. Κανε την επιλογη του εξωτερικου και θα δεις πως δεν θα το μετανοιωσεις.

 

Οσον αφορα το θεμα του σπιτιου στην Σκωτια πρεπει να βιαστεις. Το θεμα "σπιτι" στην Μ. Βρεττανια ειναι προβλημα αφου δεν υπαρχουν πολλα διαθεσιμα και οι τιμες ειναι ιδιαιτερα τσιμπημενες σε σχεση με τα Ελληνικα δεδομενα. Πρεπει να κινητοποιηθεις αμεσα για το θεμα αυτο Τσαμπικα.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω ότι έχει και την επιλογή της φοιτητικής εστίας για να μείνεις, που είναι και οικονομικότερη και θα γνωρίσεις άτομα για μετέπειτα συγκατόικηση αλλά και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κινηθείς άμεσα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.