Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΚΚΟ για διπλοκατοικία (ενιαίο κτήριο)


Adavis

Recommended Posts

Μια οικοδομική άδεια αφορά την ανέγερση ισόγειου κτιρίου, με ενιαία στέγη, στο οποίο θα βρίσκονται 2 κατοικίες.

 

Αυτή την στιγμή ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να χρησιμοποιήσει 2 ρολόγια ρεύματος.

 

Είναι δυνατόν να συντάξω ΕΚΚΟ με το σύνολο σαν εμβαδόν ή πρέπει να έχω έναν πίνακα ΕΚΚΟ ανά κατοικία;

 

Αν έχω έναν πίνακα ΕΚΚΟ για κάθε κατοικία, θα είναι στην κατηγορία Μονοκατοικίες ή Πολυκατοικίες;

Link to comment
Share on other sites

Ίσως θα έπρεπε να κοιτάμε λίγο και το συμφέρον του πελάτη μας.

 

Νομίζω ότι για το κτίριο που περιγράφεις, μπορεί κάλλιστα να εφαρμοστεί το Έντυπο Α του ΕΚΚΟ που αναφέρεται σε "Κατοικίες πλην μονοκατοικιών" και όπου το κόστος εκκίνησης είναι 400 €/μ2.

 

Αν πας στο Έντυπο Β που αφορά "Μονοκατοικία" το κόστος εκκίνησης θα είναι 460 €/μ2 που σημαίνει 15% αυξημένο ελαχ. κόστος κατασκευής με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ιδιοκτήτη (επιπλέον ΦΠΑ, πόθεν έσχες κλπ.).

 

Το ότι δεν θα χρησιμοποιήσει 2 ρολόγια δεν νομίζω ότι επηρεάζει σε κάτι. Με βάση την άδεια δεν είναι μονοκατοικία, είναι δύο κατοικίες.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑι εγώ το αντιμετώπισα παλαιότερα και ελαφρά τη καρδία το πήγα σαν μονοκατοικία ξέροντας ότι μελλοντικά θα θέλει και 2ο ρολόι αφού σίγουρα θα τα σπάσει σε 2.

 

Ποιά η διαδικασία μετά να γίνει ο διαχωρισμός ?

 

Πέρα από συμβολαιογράφο .

Link to comment
Share on other sites

Η διαδικασία είναι απλή, αρκεί όμως στην Ο.Α. να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των κατοικιών (1 ή 2 ή 3). Η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα στην ΔΕΗ, όπου αφού έχεις περάσει από την Εφορία ξεχωριστούς φακέλους ηλεκτροδότησης για κάθε επιμέρους κατοικία, τότε απλά στην ΔΕΗ, ζητάς το δεύτερο ή το τρίτο ρολόι και υπογράφεις συμβόλαιο!

 

Από τη στιγμή κατά την οποία, ο αναγραφόμενος αριθμός κατοικιών είναι πλέον του 1, τότε πραγματοποιείς ξεχωριστούς πίνακες για κάθε κατοικία, ακόμα και αν ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη!

Link to comment
Share on other sites

εγώ είχα προσθήκη καθ' ύψος α ορόφου σε 2 ισόγειες κατοικίες. δηλαδή θα κατασκευαστούν 2 νέες κατοικίες καθ΄ύψος. έκανα 2 εκκο ένα για το κάθε σπίτι η πολεοδομία όμως μου ζήτησε ένα στο σύνολο των μέτρων. δέν μπορώ να καταλάβω τι θα γίνει όταν θα πρέπει να πάρουν ρεύμα.

Link to comment
Share on other sites

Στην περιπτωση δυο ξεχωριστων κατοικιων (τιτλος αδειας διπλοκατοικια μεζονετων) το ΕΚΚΟ υπολογιζεται συμφωνα με το εντυπο Α για κτιρια κατοικιας πλην μονοκατοικιας η συμφωνα με το εντυπο Β για μονοκατοικιες.

Μιλαμε για εκτος σχεδιου

2 ξεχωριστες κατοικιες που εχουν σαν στοιχειο ενοποιησης περγκολα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εγώ μπορεί να λέω διπλοκατοικία και το λογικό είναι το ΕΚΚΟ να υπολογιστεί σύμφωνα με το έντυπο Α (κάτι που συμφέρει και τον ιδιοκτήτη αφού είναι ένας) αλλά στην πολεοδόμια μου ζητούσαν δυο ΕΚΚΟ για μονοκατοικίες (έντυπο Β).

Τελικά μετά απο συζητήσεις επί συζητήσεων και πολλά νεύρα καταλήξαμε στο έντυπο Α αλλά και πάλι τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.