Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Στο Swansea θα πήξεις κυριολεκτικά συνάδελφε.. Είναι το πανεπιστήμιο στη μέση του πουθενά!! Δες το στο Google Earth. Είπαμε, δεν είναι μόνο το διάβασμα.. Sheffield!

 

2.1 upper class είναι 6 και πάνω στην Αγγλία.

2.2 lower class 5-6

pass από 4-5.

 

Βάση στα προπτυχιακά είναι το 4 και στα μεταπτυχιακά το 5.

Θεωρία + Εργασία = συμψηφισμός για να περάσεις. Πχ, 2 + 8 = 10/2 = 5 πέρασες..

(Μην απορείς με το 2.. Σε μερικές θεωρίες παίζει ΧΑΛΑΡΩΤΑΤΑ! Είναι αδύνατον να προλάβεις να γράψεις όλα τα θέμματα σε 2 ώρες!)

Συμβουλή: Οι άριστες εργασίες αποτέλεσμα τρελής δουλειάς, θα σε σώσουν!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το 7,4 μου φαίνεται πιο λογικό...

 

Κατά την γνώμη μου, μπορεί και να ειμαι λάθος, σε αντιστοιχία με τα ελληνικά δεδομένα, το 2:1 ειναι το πολύ καλά (6,5-8,0), το 2:2 ειναι το καλά (5,0-6,5) και το 1st class ειναι το άριστα (8,0-10,0).

 

 

Αφού είσαι στη Πάτρα, πήγαινε να πάρεις συστατική απο το Δρίτσο, που έχει και τα κονέ στο Sheffield. Με το πανεπιστημιο του Sheffield το Παν. Πατρών είναι "αδελφοποιημένα πανεπιστημια", αυτό μου το είχε πει ο Δρίτσος.

 

Το 30,000 ευρώ είναι για το μεταπτυχιακό και την εστία ή και με ενα λογικό κοστός ζωής?

 

 

 

 

Στο Swansea θα πήξεις κυριολεκτικά συνάδελφε.. Είναι το πανεπιστήμιο στη μέση του πουθενά!! Δες το στο Google Earth. Είπαμε, δεν είναι μόνο το διάβασμα.. Sheffield!

 

Μερικοί έλληνες το προτιμούν γιατί έχει θάλασσα και το καλοκαίρι είναι οτι πιο κοντινό μπορεί να βρεθείς σε ελληνικά δεδομένα (μπύρες στη παραλία, μπικίνι, κλπ). Αλλα συμφωνώ, ειναι στο πουθενά.

 

Συμβουλή: Οι άριστες εργασίες αποτέλεσμα τρελής δουλειάς, θα σε σώσουν!!

 

Αν το κάνεις αυτό που λεει ο Earl, είναι σαν να εχεις πάρει το μισό πάπυρο του MSc...

Edited by Topap
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χαχαχαχαχχα, εριξα γελιο με το Swansea! Οντως ειναι μονο για διαβασμα εκει περα...η πόλη δε τη παλευει και πολυ, απλα δινουν κατι υποτροφιες. Earl εσυ σε ποια πολη σπουδασες? Ευχαριστημενος γενικα απο την επιλογη σου?

 

Γενικά κι εγω εχω καταλαβει μετα απο κουβεντα με φοιτητες και καθηγητες, οτι στην Αγγλια δινουν βαση σε projects κι αντιθετα στη θεωρια λιγοτερο. Στα ελληνικα μεταπτυχιακα και προπτυχιακα νομιζω εμβαθυνουμε περισσοτερο αλλα μεχρι εκει.

 

@Topap

Τα 30000 ειναι διδακτρα, διαμονη και κοστος ζωης. Για άλλες πολεις μ βγηκαν πολυ λιγοτερο, πχ Sheffield 24000 ή Surrey 25000-26000.

 

Υ.Γ. Για κοιτατε και προς Αυστραλια....μια χαρα μ φαινεται περνανε εκει και απο δουλειες και τα πανεπιστημια καλα ειναι... το μονο μειονεκτημα οτι ειναι μακρια και το καλοκαιρι εχει χειμωνα!!! χααχα

Link to comment
Share on other sites

Στο Manchester PolyMix@nos. 100% ευχαριστημένος. Το πρώτο που μας είπαν στο μεταπτυχιακό είναι ότι δεν είναι προπτυχιακό, συνεπώς το διάβασμα θα το κάναμε μόνοι μας. Είχαμε 2 μέρες 8 ώρες μαθήματα και τις υπόλοιπες 5 να τα βγάλουμε πέρα με τις εργασίες. Ειδικά στο 2ο εξάμηνο μετά βίας προλάβαμε διάβασμα για τις εξετάσεις. Η όλη ιστορία δεν είναι μόνο να μάθεις αρκετά πράγματα παραπάνω, αλλά και να σε πιέσουν και να σε αγχόσουν με τις προθεσμίες τους, για να μάθεις να δουλεύεις σε συνθήκες πίεσης. Απολύτως κατανοητό και σωστό..

 

Ε, τι τιμές είναι αυτές που γράφεις; Στο Sheffiled τις Αγγλίας λέμε όχι του Κάνσας!! 5430 είναι το MSc τους! http://ssd.dept.shef...gt/pgt-fees.php

Από εκεί και πέρα υπολόγιζε 20 λίρες τη μέρα για κόστος ζωής, και 80-100 λίρες εστία τη βδομάδα, τιμές που συνήθως το δωμάτιο έχει το δικό του καμπινέ! :P

 

Εγώ ψήνομαι και για δεύτερο μεταπτυχιακό πάντως: http://www.surrey.ac.uk/postgraduate/taught/bridgeeng/index.htm#s_modulesSection Μετά από αυτό, 100% θα μπω σε κάποιο πάνθεον κάποιου τρελάδικου. Λέρος θα είναι, Δαφνί θα είναι, θα ενημερώσω με σχετικό ποστ πάντως να είστε σίγουροι..

Edited by Earl
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τα 24000 ειναι σε ευρω με ισοτιμια 1,20 η λιρα...ενταξει λιγο πανω λιγο κατω τα ιδια λεμε. Για δευτερο μεταπτυχιακο το σκεφτομαι και γω αλλα στο Swansea που ελεγα και στα προηγουμενα και πιο συγκεκριμενα Computational Modelling and Finite Elements. Γενικα και οτι εχει μεσα computational εχει αρχισει να χει ζητηση σημερα ;) Επισης αυτο το προγραμμα δινει υποτροφιες.... http://www.swan.ac.uk/postgraduate/scholarships/taught/engineeringatm.php ! Ορεξη να χουμε να σπουδαζουμε, λεφτα να δω ποτε θα βγαλουμε!

 

Αλλο site που βαθμολογει με πιο γενικα κριτηρια τα πανεπιστημια και το βρηκα προσφατα ειναι αυτο --> www.whatuni.com

Link to comment
Share on other sites

Την Τετάρτη έκανα αίτηση! Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να έρχομαι στην Ελλάδα από δω και πέρα μόνο για διακοπές!! Η υπομονή μας τελείωσε...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Η υπομονή μας τελείωσε...

 

Τι τελειώσε...είναι θέμα ημερών να χτυπήσει καμπάνα...και το χειρότερο...θα φύγουν οι νέοι και θα μείνουν τα γερόντια που ψήφισαν τους μπλε και τους πράσινους...να σας δω μετά ρε μασέλες ποιος θα σας πληρώνει την σύνταξη...

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από Αγγλία, καλό πρόγραμμα σε δομοστατικά έχει και το DTU στη Δανία. Σε rankings είναι επίσης ψηλά...Αλλά Δανία? Ακούγεται πολύ νέκρα και βαρεμάρα...έχετε ακούσει τπτ ή για το πανεπιστήμιο ή τη ζωή στην Κοπεγχαγη?? Το καλό είναι οτι δεν έχει δίδακτρα!

 

Αυτό είναι το site του μάστερ : http://www.byg.dtu.d...uildStruct.aspx

Edited by PolyMix@nos
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδιά..Μια ερώτηση και από εμένα για μεταπτυχιακά στην Αγγλία.

Γνωρίζετε κάποιο καλό πανεπιστήμιο που να έχει σοβαρό Msc σε management/project managment ή κάτι σχετικό??

Και κατά πόσο αξίζει ένα τέτοιο μεταπτυχιακό έναντι Msc σε Concrete/Steel structural engineering??...Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.