Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προμήθεια για Φ/Β έργο


fontos

Recommended Posts

Καλησπέρα.Είμαι νέος μηχανολόγος μηχανικός και θα ήθελα βοήθεια σένα θέμα.Μετά από συζήτηση για συνεργασία με εταιρεία που ασχολείται και με τα Φ/Β,μου προτάθηκε να ξεκινήσουμε συνεργασία χώρις βασικό μισθό,αλλά με ποσοστό από το κέρδος για το εκάστοτε Φ/Β.Θα γίνει συζήτηση μέσα στην εβδομάδα για το ακριβές ποσοστό,αλλά μου είπαν να τους προτείνω κι εγώ ώστε να καταλήξουμε σε κάτι που να συμφέρει και τις δύο πλευρές.Εδώ λοιπόν θέλω τα φώτα σας!!!!!!Κάθε συμβουλή-γνώμη δεκτή.

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνται λίγο εταιρέια του ποδαριού εάν σου πρότειναν κάτι τέτοιο . Εάν θέλεις στην ουσία να κάνεις τον πωλητή καλύτερα στην τελική να το κυνηγήσεις ως free lancer και στην πορεία αφού έχεις συγκεντρώσει ένα portfolio υποψηφίων πελατών να προσεγγίσεις μια σοβαρή εταιρεία - εγκαταστάτη προτείνοντάς της συνεργασία

Link to comment
Share on other sites

ίσως είναι επιφυλακτικοί απεναντί σου, όπως είσαι κι εσύ, φυσικό είναι. Δεν είναι κακό να ξεκινήστε με μια ελεύθερη συμφωνία στην αρχή και π.χ. σε 3-4 μήνες να κάνετε αναθεώρηση, ανάλογα με τα πραγματικά δεδομένα που θα δεις και εσύ και αυτοί. Αρκεί να το ξέρετε και οι δύο αυτό από πριν.

Link to comment
Share on other sites

Αν μια συμφωνία δεν είναι καλως ορισμένη θα καταλήξει στα δικαστήρια, το ξεκινάμε και βλεπουμε είναι λίγο ρίσκαδόρικο. Θα πρέπει να βάλουμε την παράμετρο ότι μιλάμε για αγορά όπου ένα σωρό ετερόκλητες εταιρίες και άλλο ένα μάτσο επιστήμονες εντός και εκτός εισαγωγικών μάχονται να μεγαλώσουν τα μερίδια τους χωρίς να θυσιάζουν κάτι απο το margin τους.

Link to comment
Share on other sites

Στα ακίνητα οι μεσίτες παίρνουν 2% αλλά έχει ακουστεί και χαμηλότερο ποσοστό.

 

Η γνώμη μου είναι πως δεν είναι παράλογο να ζητήσεις τουλάχιστον 2% της τελικής τιμής για κάθε πώληση.

Link to comment
Share on other sites

απο το 2% θα βγαλεις κανα 400ρι. Ζητα να κανεις και επιβλεψη εγκαταστασης να βγαλεις κανα χιλιαρικο...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφος που μου πρότεινε να κάνω τον μεσάζοντα, δηλαδή αν του στείλω πελάτη και "κλείσει" μου είχε προτείνει 3-4% για οικιακό, και 5% αν θυμάμαι καλά για αγροτεμαχίου. Δεν ασχολήθηκα εντέλει καθόλου,γιατί εκτίθεσαι με τα αλισβερίσια αυτά (συνήθως...) και το άφησα μετέωρο.

Δε γνωρίζω τι δίνει η πιάτσα και με πιο τρόπο, το ανωτέρω ήταν κάτω απ'το τραπέζι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.