Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προβλημα με γειτονες για την καμιναδα


jden

Recommended Posts

Καταρχην καλησπερα,

εχω ενα προβλημα με την τοποθετηση τζακιου στην οροφοδιαμερισμα που χτιζω..αλλα ας τα παμε λιγο αναλυτικα.

το σπιτι ειναι στο δευτερο οροφο μιας οικοδομης του 1980...ηταν τοσα χρονια στα μπετα και τωρα προσπαθω να το αποπερατωσω.Ακριβως διπλας οικοδομηθηκε μια 4οροφη πολυκατοικια.Θελοντας εγω να βαλω τζακι μεσα στο σπιτι κ με την διαρυθμιση που εχω κανει η καμιναδα μου βγανει απο την πλευρα της 4οροφης.Πηγα πριν 2 μερες να μιλησω με τους ανθρωπους και να ζητησω αδεια για να βιδωθουν στον τοιχο τους οι βασεις για να περασω Inox καμιναδα εως κ 1 μετρο πανω απο την ταρατσα τους.Το υψος της καμιναδας για να βγει στην ταρατσα τους ειναι περιπου 10 μετρα. Οι ανθρωποι αρνηθηκαν να μπουνε βασεις οποτε και εγω ειμαι αναγκασμενος να την κανω χτιστη.Βεβαια μου ειπαν οτι και χτιστη να την κανω δεν θα ακουμπαει στον τοιχο τους.Νομιζω βεβαια οτι επειδη ειναι μεσοτοιχια εχω το δικαιωμα να ακουμπησω εκει.

Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι οτι λογω υψους φοβαμαι σε περιπτωση σεισμου την στατικοτητα της...μιλησα με τον τζακα και του ειπα να βαλουμε σιδερα και να σοβαντηστει αλλα παλι θα πρεπει να σκαψω λιγο σοβα απο τους διπλα και να βαλω νευρομεταλ για να μην κανει ρωγμη ο σοβας.Μπορω να κανω μικροτερη καμιναδα?θα ειμαι οκ με τον νομο?εσεις τι προτεινεται για να βρω μια λυση σε ολο αυτο μιας και με καθυστερη στην ολοκληρωση του σπιτιου μου.

Ευχαριστω για τον χρονο σας προκαταβολικα

Γιαννης!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Εγώ θα έλεγα να επισκεφτείτε κάποιον Μηχανικό και να συζητήσετε το θέμα σας από κοντά. Αυτός θα σας δώσει και λύσεις για την κατασκευή της, και την νομοθεσία (και όχι ο τζακάς).

Όπως σωστά είπατε, η καμινάδα θα πρέπει να προεξέχει τουλάχιστον 1 μέτρο από το τελικό ύψος των όμορων οικοδομών. Η αναλογία των διαστάσεων ορθογωνικών συστημάτων απαγωγής καπνού θα πρέπει να είναι το πολύ 1/1:15. Κτιριοδομικός Κανονισμός, Α.370. Επίσης ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός αναφέρει ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να στηρίζεται σε τοίχο καθ' όλη τη διαδρομή της. Αν την κάνετε χτιστή φυσικά και μπορεί, και πρέπει να ακουμπάει στον τοίχο τους!

 

Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να ρωτούμε κάθε διαχειριστή εάν μας αφήνει να κτίσουμε δίπλα σε οικοδομή που εφάπτεται με τα όρια του οικοπέδου μας!!

 

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει έκδοση οικοδομικής άδειας μικρής κλίμακας από τη στιγμή μάλιστα που θα τοποθετηθούν και ικριώματα! Μεταλλική να την κάνετε (πολύ πιο οικονομική λύση) και να προσπαθήσετε να τα βρείτε με τους γείτονες! Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αρνηθούν να μπούνε μεταλλικές βάσεις! Στην ανάγκη ζητήστε από τον Μηχανικό σας να μιλήσει στον διαχειριστή!

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω καταρχην για την απαντηση.

Περιμενω να γυρισει ο μηχανικος την τριτη απο μια δουλεια εκτος αθηνων και εχω και το τηλεφωνο απο τον μηχανικο της διπλανης πολυκατοικιας για να βρεθουμε κ να δωθει μια λυσει στο θεμα απλα εγω εχω αγχωθει με την ολη καθυστερηση,

Στη Ο.Α δειχνω οτι εχω τζακι στη πλευρα αυτη...τωρα για την αδεια μικρης κλιμακας οπως λες θα ξερει ο μηχανικος μου τι θα πρεπει να γινει απο εκει κ περα επλιζω να βρουμε ακρη.

Οσον αφορα την μεταλλικη οπως λες ο μηχανικος μου προτεινε χτιστη απο την αρχη για καλυτερα.Ικριωματα τι εννοεις?

Link to comment
Share on other sites

Ικριώματα λέμε τις σκαλωσιές! Δεν είναι μεγάλη υπόθεση η άδεια μικρής κλίμακας! Μην αγχώνεσε φίλε jden! Πραγματικά.

Αν σου πρότεινε χτιστή θα έχει τους λόγους του. Ξέρει καλύτερα από τη στιγμή που έχει εξετάσει το θέμα σου από πολύ κοντά.

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και ΔΕΝ μπορείς να στηρίξεις ή να κατασκευάσεις οτιδήποτε στον τοίχο της διπλανής οικοδομής!!!

 

Αν είναι δυνατόν να ρωτάμε τέτοια πράγματα.

Δηλαδή ακόμη κι αν πας να ζητήσεις άδεια, τι θα αιτηθείς : Άδεια σε ιδιοκτησία αλλουνού;

Edited by dim10
Link to comment
Share on other sites

Και πως θα στηριχτεί συνάδελφε η καπνοδόχος; Με πύργο; Δεν είναι λίγο ακριβή λύση;

Αυτό θέλετε να μου πείτε ότι δεν το έχετε συναντήσει ποτέ;; Καπνοδόχοι στηριζόμενες σε όμορες οικοδομές! Ιδού..

post-4539-0-59961600-1342887499_thumb.jpg

post-4539-0-05665400-1342887768_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και ΔΕΝ μπορείς να στηρίξεις ή να κατασκευάσεις οτιδήποτε στον τοίχο της διπλανής οικοδομής!!!

 

Σωστό για κτιστό ... υπάρχει και αρμός. Τα μεταλλικά παραδείγματα των φωτό γίνονται (μάλλον με συναίνεση) ... είναι όμως παράνομα.

 

@Earl,

ικριώματα και μικρής κλίμακας δε γίνεται τώρα με το ΝΟΚ, θέλει κανονική άδεια ...

 

@jden,

η άδεια τι προβλέπει για την καμινάδα του τζακιού ; Αν η άδεια ισχύει ακόμη, μόνο αυτό που προβλέπει μπορεί να γίνει ...

Link to comment
Share on other sites

η αδεια δεν λεει κατι γιατι εγινε αναθεωρηση αδειας του 1981 αλλα και διαμορφωση των εσωτερικων χωρων και στα καινουργια σχεδια εδειχνε ο μηχανικος το τζακι.Δεν μας ζητησε η πολεοδομια μελετη η κατι αλλο.Η αδεια ειναι σε ισχυει κανονικα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.