Jump to content

dim10

Core Members
 • Content Count

  198
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

dim10 last won the day on December 19 2014

dim10 had the most liked content!

Community Reputation

288 Πολύ καλή

About dim10

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Το πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη επαγγελματικού οργάνου/συλλόγου μηχανικών - το ΤΕΕ, εδώ και χρόνια, δεν είναι συλλογος μηχανικών αλλά μια κλειστή συντεχνία. Δεν υπάρχει καμμία σχέση ή αξιολογική ομοιότητα του 'συλλόγου' μηχανικών με τον σύλλογο νομικών ή τον ιατρικό σύλλογο ή ακόμη τον σύνδεσμο κρεοπωλών.
 2. Μειώσεις στις εισφορές, αυξήσεις στις αμοιβές, νωρίς οι επιστροφές φόρου, αναδρομικά συνταξιούχων... Πάλι όμως, δεν φαίνονται εκλογές.
 3. Εφόσον έχεις συνολική ποσότητα πάνω από 30 kg και έως 100 kg απαιτείται ειδική μελέτη εγκεκριμένη από πολεοδομία και πυροσβεστική και επανέλεγχοι. Να εύχεσαι να μην συμβεί κάτι, διότι και εσύ (και ο εγκαταστάτης) έχετε αστική και ποινική ευθύνη.
 4. "Ο εύλογος χρόνος που αποτελεί στοιχείο του συνταγματικού κανόνα, εξαρτάται από τις ιδιαίτερες συνθήκες που συντρέχουν σε κάθε συγκεκριμένη υπόθεση, δηλαδή από πραγματικά δεδομένα.... ...Εφόσον, η νομική έννοια του εύλογου χρόνου εξειδικεύεται μέσω των πραγματικών δεδομένων, ζήτημα νομολογιακού προηγουμένου, μπορεί να τεθεί μόνο αν έχει επιλυθεί από το δικαστήριο υπόθεση υπό τα ίδια ή ουσιωδώς παρεμφερή πραγματικά περιστατικά διότι μόνο στην περίπτωση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ότι πρόκειται για το ίδιο νομικό ζήτημα". Στην περίπτωσή μας ο "εύλογος χρόνος" είναι ο χρόνος έως 31/12/2018 ώρα 23:59. 'Ετσι, αν ακούσετε τα πυροτεχνήματα αλλαγής έτους, τότε θα είναι αργά να δηλώσετε επαγγελματικό λογιαριασμό.
 5. Εξαιρεική αναβάθμιση. Μάλιστα, δεν έφταναν οι κωδικοί αταξιας και το ΑΜΚΑ ζητάνε ΚΑΙ το ΑΦΜ ΚΑΙ κωδικό επιβεβαίωσης. Γιατί όχι και την ταυτότητα ? Τις εισφορές πάντως τις πληρώνεις και σύστημα δεν γνωρίζει τίποτε παρά μετά από πολλές μέρες μέχρι να έρθουν τα ηλεκτρόνια.
 6. Οι παλαιοί ναι. Οι νέοι ασφαλισμένοι, είτε υπαλληλοι (εκτός ειδικών κλάδων) είτε μηχανικοί έχουν σύνταξη με βάση τα έτη ασφάλισης και τον μέσο μισθό τους αν είναι μισθωτοί Ή τα έτη ασφάλισης και το μέσο δηλωμένο εισόδημα αν είναι ΕΕ. Ετσι αν ένας μηχανικός ΕΕ δηλώνει μηδενικά εισοδήματα, η σύνταξή του θα είναι μικρότερη από έναν μηχανικό υπάλληλο πολεδομίας που σίγουρα λαμβάνει μισθό άνω των 1000 € είτε κάθεται είτε όχι. . .
 7. Με 40 χρόνια ασφαλισμένης εργασίας και με 800-1000 ευρώ μέσο μηνιαίο εισόδημα αποδοχών από το 2002, να υπολογίζουμε από 600 έως 850€.
 8. Μάλλον θα έχει κάνει κάποιου είδους συμψηφισμό με χρωστούμενα, διότι η προσωρινή είναι το 80% της οριστικής, δηλαδή η οριστική προκύπτει 380/0,8=475 € πράγμα που δεν ισχύει.
 9. Η έλλειψη νομιμότητας του μπαλκονιού, δεν αποτελεί δικαιολογία για να διατηρεί η ΔΕΗ μια μη ασφαλή κατασκευή της. Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΗ πρέπει να εξασφαλίζει την απαίτηση ελάχιστης απόστασης για τις κολώνες που βάζει. Εφόσον η κατασκευή του μπαλκονιού δεν είναι νόμιμη, η ΔΕΗ θα έπρεπε να καταγγείλει την αυθαίρετη κατασκευή και όχι να κάνει πατέντα για να βγει από τον μπελά. Όταν γίνεται μια βλάβη, τότε αυτή διορθώνεται και το θέμα κλείνει. Αν όμως γίνει μια ανεπανόρθωτη καταστροφή, τότε τρέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι . . .
 10. Είτε 1. Πηγαίνεις στην ΔΟΥ και ζητάς να γίνει αναδρομκή διαγραφή ΚΑΔ. Στην περίπτωση αυτή ζητούν να δουν τα βιβλία του έτους και τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί καθώς και τις συμβάσεις. Κατόπιν γίνεται η διαγραφή ΚΑΔ και εφόσον οι ΚΑΔ που έχουν παραμείνει το επιτρέπουξ φορολογείσαι ως μισθωτός. 2 Υποβάλεις δήλωση ως επχειρηματίας και τσεκάρεις την επιλογή 'με επιφύλαξη΄. Πρέπει πάλι να πας (ο λογιστής σου) στην ΔΟΥ με τα ίδια δικαιολογητικά και εντός λίγων ημερών ώστε να γίνει νέα εκκαθάριση. 3 Υποβάλεις δήλωση ως επιχερηματίας και πριν την προθεσμία λήξης υποβολής δηλώσεων, υποβάλεις (ο λογιστής σου) στην ΔΟΥ τροποποιητική δήλωση με τα ίδια πάλι δικαιολογητικά ώστε να γίνει νέα εκκαθάριση. 4. Δεν υποβάλλεις τίποτε και φεύγεις για εξωτερικό. Όλα αυτά επειδή κάποιος καμένος εγκέφαλος, δεν επιτρέπει υποβολή δήλωσης με μηδενικά εισοδήματα ενός ή περισσοτέρων ΚΑΔ . . .
 11. Τι να πεις για ένα website ασφαληστρικού ταμείου, που όποιος μπαίνει βλέπει 45 posts περί κατασκηνώσεων.
 12. Νομίζω ότι πρέπει να περάσεις από το τοπικό γραφείο του τσμεδε και να δουνε την καρτέλα σου. Τα e-mail είναι για άλλες χώρες περισσότερο προηγμένες από εμάς οπως πχ η Νιγηρία.
 13. Καταστροφικοί σεισμοί, πόλεμος (πλην πυρηνικού) και άλλα τέτοια.
 14. Η Ελλαδίτσα δεν μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό της τεχνολογίας και των οδηγιών της ΕΕ. Αυτό φαίνεται και στις πιστοποιήσεις ανελκυστήρων που έχουν πάρει πολλές παρατάσεις ή των ενεργειακών που υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε το 2001! (Ενέργεια 2001 ). Μήπως γίνονται οι υποχρεωτικές πιστοποιήσεις λεβήτων; Γίνονταν ή γίνονται οι υποχρεωτικές πιστοποιήσεις ηλεκτρολογικών? Όλες αυτές οι πιστοποιήσεις πρέπει να γίνονται με στόχο την διατήρηση ενός συγκεκριμένου ελάχιστου επιπέδου ασφάλειας, την στατιστική ανάλυση βλαβών και ατυχημάτων, τον οικονομικό έλεγχο των απασχολουμένων στο τομέα (ούτε οι μισές αποδείξεις δεν εκδίδονται) και πρωτίστως την έρευνα, παραγωγή και χρήση νέων τεχνολογιών και τζίρου στις βιομηχανίες των σχετικών ειδών. Ευτυχώς έχουμε ακόμη βιομηχανία παραγωγής αλλά και ηλεκ. πινάκων και έτσι δεν πάνε ΚΑΙ αυτά τα χρήματα στο εξωτερικό αλλά ανακυκλώνονται ως έναν βαθμό. Οι δικαιολογίες περί κρίσης δεν πιάνουν άλλο, διότι όταν τα λεφτά περίσσευαν (από το 2000 έως το 2008) το μέτρο πήρε 3 παρατάσεις γιατί οι πολίτες αδιαφορούσαν παντελώς.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.