Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dim10

Core Members
  • Περιεχόμενα

    217
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    6

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dim10's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

298

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αφού το φρεάτιο είναι 1,25x1,40, δεν χωρά θάλαμος 1,10x1,40 που είναι οι ελάχιστες διαστάσεις για ΑΜΕΑ. Επίσης νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει και τουαλέτα για AMEA. Τέλος απότι θυμάμαι, ο αριθμός μαθητών επηρεάζει τις απαιτήσεις.
  2. Από άρθρο στα Νέα (1999), με τίτλο 'Έλα, χριστιανέ μου, βάλε κίτρινο να πάρω τις 200.000 ' μετά τον σεισμό στην Πάρνηθα : Όταν ο μηχανικός έφτασε στη διεύθυνση όπου υποτίθεται ότι θα έκανε αυτοψία, στα Άνω Λιόσια, βρήκε ότι επρόκειτο για οικόπεδο. Έστρεψε το βλέμμα του δεξιά αριστερά μήπως και ανακαλύψει το κτίσμα, αλλά τίποτα. Ετοιμάστηκε να φύγει, όταν τον πλησίασε ένας Τσιγγάνος και, αφού τον ρώτησε αν είναι ο μηχανικός που περίμενε, του έδειξε το οικόπεδο και του είπε: Εδώ ήταν το σπίτι μου που καταστράφηκε από τον σεισμό. «Καλά και δεν έμεινε τίποτα; Πού είναι τα συντρίμμια;», ρώτησε ο μηχανικός. Μου τα έκλεψαν όλα οι γύφτοι, απάντησε με όση ειλικρίνεια μπορούσε ο Τσιγγάνος.
  3. Παλιές καλές εποχές όταν οι μουσουλμάνοι χορευαν funk:
  4. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανάλυση. Όπως καταλαβαίνω και διαβάζω από τις συζητήσεις λογιστών, το σύστημα myData είναι ακόμη προβληματικό όμως ελπίζω να είναι λειτουργικό στην ώρα του και να μην έχουμε προβλήματα. Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα πρέπει να συμπληρώνει χειροκίνητα την ηλεκτρονική πληρωμή του εφκα ενώ θα μπορούσε να γίνεται αυτόματα με την διασύνδεση αν αυτή υπήρχε - δηλαδή το σύστημα δεν είναι ηλεκτρονικό, απλώς η γραφειοκρατία γίνεται ηλεκτρονική.
  5. Εφόσον έχει ειδική γραμμή που επιλέγεις 'ΕΦΚΑ' γιατί κάνεις άλλη επιλογή για τα παραστατικά των εισφορών;
  6. Εχουν τα έργα μετρό που διαιωνίζονται, τώρα θα έχουν και την κεντρικότερη πλατεία. Μπράβο στον δήμαρχο κ.Ζέρβα που με την ευγένεια και το χαμηλό προφίλ, καταφέρνει να μην κάνει τίποτε και να μην του δίνουν σημασία από το κέντρο αποφάσεων ώστε να λυθούν κάποια προβλήματα της πόλης.
  7. Αφορά όσους κόβουν και τιμολόγια σε εταιρίες, δημόσιο κλπ. Στην πλατφορμα της ΑΑΔΕ για την καταχωρηση τιμολογίων, πρέπει να καταχωρούμε και την παρακράτηση φόρου. Οι επιλογές που έχει για μηχανικούς είναι 4% 10% (αφορά περιπτώσεις αδειών) ενώ λείπει η παρακράτηση 20%.
  8. Χρησιμοποιώ την έκδοση 2003. Στο SMTP (Διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας) έχω mailgate.otenet.gr. Στις θύρες έχω 110 και 25 (αντί του 465), και uncheck το SSL και στις δύο θύρες.
  9. Όχι δεν κάνουμε ότι θέλουμε Η αρίθμηση πρέπει να είναι μοναδική ανά χρήση. Δηλαδή αν έχεις συμπληρώσει ένα μπλοκ με αριθμό από 1 έως 50 μέχρι πχ τον σεπτέμβριο, δεν μπορείς να αριθμήσεις ένα νέο μπλοκ ξεκινωντας πάλι με 1 διότι θα έχεις στην ίδια χρήση δύο αποδείξεις με αριθμό 1. Το σωστό είναι να συνεχίσεις με 51-100 που λογικά θα τελειώσει στην επόμενη χρήση οπότε τότε θα μπορείς να αριθμήσεις πάλι από το 1.
  10. Να διοριστούμε στον εφκα στο νέο τμήμα. Επίσης να τυπώσουμε ένα χαρτί για να το πάμε σε μια άλλη υπηρεσία που το ζητά και έτσι να εκπληρωθεί αυτό που ο διοικητής του εφκα αντιλαμβάνεται ως ψηφιακή λειτουργία.
  11. Στο 'παρα πέντε' και στο 'και πέντε', δεν βγάζουν ανακοινώσεις γιατί τώρα κορυφώνεται η ροή χρήματος στα ταμεία του μπανανιστάν. Όλοι οι νόμοι περί νομιμοποποίησης (sic!) των αυθαιρέτων έγιναν για να εισρεύσει χρήμα ιδίως στο τέλος της προθεσμίας. Αφού περάσει η προθεσμία και ίσως κάποιος χρόνος, θα υπάρξει νέος νόμος έστω και με αναδρομική ισχύ για να ξεκινήσει μια νέα ροή χρηματος στην μπανανία. Επίσης καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε τον όρο 'υπεύθυνος' - δεν υπάρχουν.
  12. 1. Περί εσωτερικής διαρρύθμισης χώρου απαιτείται έγκριση από την πολεοδομία και για την χρήση γυψοσανίδας; 3. Περί γκαραζόπορτας. Αναφέρθηκα σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης εντός του οικοπέδου. Η εγκατάσταση γκαραζόπορτας (συρόμμενη) απαιτεί σίγουρα το αποξήλωση κάποιων κάγκελων ή κάποιου χαμηλού τοίχου με κάγκελο ή και συρματοπλεγμάτων. Σίγουρα θα χρειαστεί και στρώσιμο σε ένα σημείο με πλάκες ή τσιμέντο. Σίγουρα και κάποιο στέγαστρο. Αυτές οι εργασίες απαιτούν πολεοδομική άδεια ή γίνονται άμεσα π.χ. από κάποιο εγκαταστάτη; Αυτά τα ρωτάω για να δω αν θα πρέπει να κοιτάζω και μονοκατοικίες που δεν έχουν γκαραζόπορτα. ------------------------------------------------ 1. Ναι απαιτείται. 3. Χρειάζεται άδεια δόμησης ή άδεια μικρής κλίμακας ανάλογα με το είδος της κατασκευής.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.