Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαρτημένα τοπογραφικά και για συμβόλαια;;;


Recommended Posts

agior

Για την εξάρτηση συμφωνώ απόλυτα για τις συγκεκριμένες συνθήκες.

 

Αλλά τη φράση «Οσοι παρακολουθούν το φόρουμ καλό είναι να πάνε τη Δευτέρα για αντιτετανικό. Εδώ κυκλοφοράνε τοξικές συνταγές »

 

δεν τη κατάλαβα.

 

Νόμιζα ότι συζητάμε στην κατεύθυνση να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για απόψεις οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Η πρόθεση μας είναι καλή και ανιδιοτελής.

Να προσέχουν τους προτείνουμε όχι το αντίθετο.

Ποια συνταγή είναι τοξική;

Ωραία τα ευφυολογήματα αλλά η πραγματικότητα, τα προβλήματα και οι κίνδυνοι αντιμετωπίζονται με τη λογική, τις προδιαγραφές, την εμπειρία, την σοβαρότητα.

 

Τελικά τι κατεύθυνση δίνουμε;

Αντί να μετράμε να χρησιμοποιούμε το 5000 της ΓΥΣ;

Αν ναι τότε μπορούμε και από το google.

Υπάρχει και το GPS του αυτοκινήτου. :lol:

 

Να υποβιβάζουμε μόνοι μας το επίπεδο και την διαδικασία της σύνταξης ενός τοπογραφικού διαγράμματος,

επομένως και το ποιός μπορεί να το συντάξει,

επομένως και την αμοιβή που πρέπει να έχει,

το θεωρώ άστοχο και άδικο. :!:

 

Μήπως πρέπει να κινηθούμε σε αντίθετη κατεύθυνση;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα στην ομήγυρι,

 

Προσοχή 2016, είναι ασέβεια προς τους πατεράδες μας να συγκρίνουμε το 5χίλιαρο με το Google. Όποιος έχει κάνει προμελέτη οδοποιίας και βγήκε μετά να πασαλώσει την εφαρμογής ξέρει τι εννοώ. Το 5000 είναι ιερό και μάτωσαν πολλοί για να γίνει ευκολία στο σκληρό μας.

 

Η συνταγή για τη χρήση μαγγελάνου στην εξάρτηση και στην αποτύπωση είναι τοξική. Όπως η νικοτίνη. Σε μεγάλες δόσεις σκοτώνουν. Αποτυπώνεις, ναί, αποτυπώνεις ακίνητο 150 στρεμμάτων με GPS χεριού. Ας πούμε οτι έχεις κακή γεωμετρία αστερισμού και οι συνθήκες σου προκαλούν αναμενόμενο σφάλμα 2μ. Ενα πολύγωνο 150 στρ. με ασάφεια 2μ στις κορυφές του έχει λιγότερο από 2% μέγιστη αναμενόμενη διαφορά. Ομως αν αρχίσεις να το εφαρμόζεις σαν συνταγή, θα ξεθαρρέψεις, θα καλομάθεις και θα σε "σκοτώσει". Ούτε ο Μιθριδάτης γλύτωσε...Θα γλυτώσει ο οποιοσδήποτε άσχετος που θα παίξει με τέτοια θέματα;

 

Το νόημα που θέλω να δώσω είναι οτι αυτός που ελίσσεται μέσα στα τοξικά έχει διαφορά απ' αυτόν που τα καταπίνει αμάσητα. Η άποψή μου παραμένει, να οπλιστούν με αντισώματα, να ενημερωθούν, να διαβάσουν. Και στο κάτω-κάτω δε νιώθω οτι έχω ύψιστη υποχρέωση να είμαι politicaly correct :!: στις εκφράσεις μου. Τοπογράφος είμαι, όχι διπλωμάτης.

 

Σ' ένα θέμα βλέπω τελικά πως συμφωνούμε όλοι μας : Πρέπει να σεβόμαστε την επιστήμη, την τέχνη, τους συναδέλφους, τον πελάτη, την αμοιβή και να τρέμουμε την "πατάτα".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τώρα όλα ξεκαθάρισαν.

Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω.

Ο διάλογος ακόμα και αν σε κάποια φάση φαίνεται αδιέξοδος τελικά καταλήγει να βγουν τα ορθά και σωστά συμπεράσματα.

Ο θρίαμβος της ανθρώπινης λογικής. :!:

Link to comment
Share on other sites

Για κανά δυό μέρες δεν είχα μπεί στο Forum και τώρα διαπιστώνω ότι διοργανώθηκε ολόκληρο τουρνουά tennis 2Χ2 με μόνιμο παίχτη τον συνάδελφο zavi από τη μιά μεριά, συνεπικουρούμενο από τον φίλο agior και απο την άλλη o συνάδελφος 2016 βοηθούμενος από τον φίλο, τον ευθυμο πάντα, Θωμά ο οποίος έδωσε σταθερή απάντηση.

Zavi, έχω παρατηρήσει και άλλες φορές ότι κουβαλάς ένα θυμό στις απαντήσεις σου και μια επιθετικότητα όταν η κουβέντα έρχεται σε ακρίβειες αποτύπωσης, σε νομοθεσία κλπ κλπ..... γιατί??

Εδώ λεμε την αποψή μας. Δε χρειάζονται υψηλοί τόνοι και χαρακτηρισμοί ενάντια σε συναδέλφους. Η οργή σου αυτή από πού πηγάζει??

Λές πως ξέρεις και την επιστήμη του τοπογράφου (αν και πολίτικός μηχανικός) και τη νομοθεσία περί γής (μιας και η μητέρα σου είναι συμβολαιογράφος, αν δεν κάνω λάθος) κλπ κλπ κι όμως βγάζεις φλύκτενες ακούγοντας τα περι ακριβειών εκατοστού, υποβιβάζοντας και υποτιμώντας το αντικείμενο ενός ολόκληρου κλάδου (ο οποίος αυτό έμαθε να κάνει μόνο, αν το θές και προσπαθεί να το κάνει όσο καλύτερα μπορεί). Εγώ δεν κατέχω από μπετά και τα υπόλοιπα της επιστήμης του Π.Μ, πλην όμως θαυμάζω τη σύζυγό μου και τους συναδέλφους της Π.Μ όταν ψάχνουν να μειώσουν το κόστος μιας κατασκευής διατηρώντας το επίπεδο ασφαλείας, υπολογίζοντας ξανά και ξανά (έστω και μέσω προγράμματος) μήπως και μπορέσουν να ρίξουν έστω και κατά 1mm τη διάμετρο του οπλισμού. Μήπως θα έπρεπε να χλευάσω και να πω ότι : κοίτα με τί ασχολούνται οι μ@@@... με το πάχος της @χ/ τριχας????!!

 

Εσύ απ' ότι καταλαβαίνω και total station ξερεις να χειρίζεσαι και RTK και ότι άλλο gadgetακι προσφέρει η τεχνολογία περί τοπογραφίας κι όμως καταφέρεσαι εναντίον συναδέλφων μου ΑΤΜ (συμπεριλαμβανομένων και όσων αισθάνονται τοπογράφοι και έχουν αγαπήσει το αντικείμενο, γειά σου agior!!) οι οποίοι ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ κατ' αυτό το τρόπο και με αυτές τις ακρίβειες ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Θα ήθελα να δω πως θα απαντούσες αν έλεγα για παράδειγμα ότι : σιγά τι χρειάζεται να πάρεις πρόγραμμα στατικό ή να ψάχνεσαι με τον ΕΑΚ ΕΚΩΣ κλπ κλπ. Βάζεις 24Φ, τσέρκια ανά 10 εκ και μια χαρά χτίζεις και καταργεις τον Π.Μ. !! Τι να τον πληρώνεις τσάμπα... άχρηστος σου είναι!!

 

Τώρα το θέμα των ακριβειών που με πολύ οργή καταγγέλεις .... κάπου έχεις δίκιο σε κάποιο σημείο και συμφωνώ και με τον agior και είναι θέμα τελικά τρόπου οριοδειξίας. Αν ο μπάρπας σου λέει: από τη μέση του σχίνου... ίσαμε την αγκορτσά και μετά με την πατουλιά και το κάθε σημείο προσδιορίζεται με ένα κύκλο διαμέτρου ...μέτρου να μη πω μεγαλύτερου.... τότε ναι έχεις δίκιο, το magellan είναι superb!. Αλλα εάν είναι περιφραγμένο με συρματοπερίφραξη ή στις κορυφές του έχει ορόσημα (ναι μου έχει τύχει και αυτό) με ποιο τρόπο θα το μετρήσεις ώστε να πετύχεις την υλοποιημένη ακρίβεια?

Τέλος πάντων νομίζω ότι η ώρα πέρασε. Έκανα τις διαπιστώσεις μου και την παρέμβασή μου και δεν σκοπεύω να συμμετάσχω στο τουρνουά γι αυτό μή μου πετάξεις πίσω το μπαλλάκι.

Απλά θα σε ήθελα λίγο πιο ήρεμο και με λιγότερη οργή. Μπορείς να πείς εύστοχα αυτό που θέλεις (η ευγλωτία δε σου λείπει..) με ειρωνεία λίγο ισως, όχι όμως με αυτό το μαίνος.

Καλό μήνα σε όλους. 1/12 σήμερα.

 

ΥΓ. Επειδή εγώ κάνω τοπογραφικά στην Ομόνοια και στη πλ. Κεφαλλαρίου μόνο..... θα μου πείτε σας παρακαλώ τι είναι τα "χαράκια"??? Έτσι εγκυκλοπεδικά...

Link to comment
Share on other sites

Απάντηση φωτιά έδωσα συνάδελφε GRTOPO .

Αλλά αποφάσισα να την αλλάξω σε πιο ψύχραιμη, γιατί η ένταση δημιουργεί επιπλέον ένταση και το πληκτρολόγιο γίνετε uzi ...

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα,

εγω θα έλεγα συμφωνώ με όλους....(!!!)

λοιπόν εχω 4 χρονιά εμπειρία σαν ελεύθερος επαγγ.και μπορώ να πω πως αυτο που χαρακτηρίζει την διαδρομή μου ειναι η αμφιθυμία. Θυμώνω και εγω διαβάζοντας οτι δεν επιτρέπεται χωρική μεταβολή στο κτηματολόγιο για μικρές διαφορες....ή γιατι όπως είπε ο ζαβι στέλνω τοπογραφικό αποτυπωσης υπαρχουσας καταστασης στον αρχιτεκτονα και βρισκω τον μπελα μου επειδή υπάρχει η παλιά αποτύπωση που το δειχνει πιο μεγάλο(αρα πάτα το παλιο και βάλε μου υψόμετρα....)..ή επειδή οτι παλιό υπόβαθρο τοπογραφικό στην περιοχή μου υπάρχει είναι απο πολ.μηχ ή αρχιτέκτονα και οπότε παω να μετρήσω πρεπει να κάνω διαλεξη για να εξηγήσω την διαφορα και τα προβλήματα που υπάρχουν(και να μην εκθέσω τον προηγούμενο συνάδελφό)....ή γιατί όλοι ειναι καβατζομενοι πίσω απο την ανευθυνότητα τους και τον σύλλογο τους(δικηγόροι, συμβολαιογράφοι) και μόνο ο τοπογράφος είναι εν δύναμή αυτός που πληρώνει την νύφη. μερικές μέρες του μήνα συμφωνώ απόλυτα με τον ζαβι και μερικές άλλες με 2016 κλπ.

αυτα και καλο μηνα

Link to comment
Share on other sites

Έβαλε ο Θεός σημάδι

παλικάρι στα Σφακιά

κι ο πατέρας του στον Άδη

άκουσε μια τουφεκιά.

 

Της γενιάς μου βασιλιά,

μην κατέβεις τα σκαλιά.

Πιές αθάνατο νερό

να νικήσεις τον καιρό.

 

Έβαλε ο Θεός σημάδι

παλικάρι στα Σφακιά

κι η μανούλα του στον Άδη

τράβηξε μια χαρακιά.

 

Της καρδιάς μου βασιλιά

με τον ήλιο στα μαλλιά,

μην περνάς τη χαρακιά

η ζωή είναι πιο γλυκιά.

 

Στίχοι: Νίκος Γκάτσος

Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος

Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης

 

....................................................................................

 

Χαράκι είναι το αυτόχθονο πέτρωμα, αυτό δηλαδή που δεν έχει μεταφερθεί από αλλού στη θέση που βρίσκεται, αλλά αποκαλύπτεται μετά από πολλά χρόνια διάβρωσης των γύρων υλικών.

 

Σημείωση: Τα βρίσκω στο google. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Εμμ :!: εγώ φταίω αν λείπεις απ τα καλά GuRuTOPO; το άλλο Σ/Κ θα πάρω απουσίες...

Πάνσωστος 2016, άντε και μια τσικουδιά τώρα στην υγειά όλων των τοπογράφων :D

Link to comment
Share on other sites

Μοναχοφάηδες, εμείς οι Πολιτικοί Μηχανικοί να μην πιούμε. Έννοια σας και σε μια εβδομάδα περιμένω το μπουκάλι από Ιεράπετρα. :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.