Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριες τάσεις Smax


 
achrysov

Recommended Posts

Γεια χαρά. Μελετώ ένα κτήριο από φέρουσα τοιχοποιία στο ETABS και θέλω να δω τις τροχιές των κυρίων τάσεων. Ενώ για κατακόρυφα φορτία μπορώ να τις δω κανονικά για τα σεισμικά φορτία (φασματική ανάλυση SRSS) δεν μπορώ να δω κύριες τάσεις. Είναι όλες μηδεν. Υπάρχει κάποιος τρόπος και δεν τον γνωρίζω ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

παλαιότερα το ETABS δεν έβγαζε κύριες τάσεις και ήσουν αναγκασμένος να χρησιμοποιήσεις το SAP.

Ίσως να συμβαίνει το ίδιο ακόμα, αλλά καλύτερα να μας πει κάποιος χρήστης

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ούτε το SAP εμφανίζει. Έχω ήδη δοκιμάσει να το εισάγω στο SAP απο το ETABS και δεν δουλεύει ούτε εκεί. Κάποιος άλλος λόγος πρέπει να υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι είναι 0 σημαίνει πως δεν φορτίζεται από τον σεισμό. Κάποιο λάθος στην εισαγωγή των δεδομένων του σεισμού έχεις κάνει. Μήπως δεν τρέχεις το load case μήπως το φάσμα η μήπως η ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΜΑΖΑ;

Link to comment
Share on other sites

Τα δεδομένα μου είναι σωστά. Εφού έχω και διάφορες εικόνες τάσεων για το συγκεκριμένο load case (εκτός από κύριες) αλλά και τέμνουσες βάσης.

Link to comment
Share on other sites

Πες μας τι προσομοίωση κάνεις.Τι μέλος χρησιμοποιείς?"Thick Shell" ?Οταν λες σεισμό τι εννοείς.. φάσμα,χρονοιστορία,ισοδύναμο στατικό φορτίο?

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπα και στην αρχή, κάνω φασματική ανάλυση. Η προσομοίωση είναι με πεπερασμένα στοιχεία μεμβράνης χωρίς το thick shell. Ξέχασα να διευκρινίσω ότι το ETABS στο παράθυρο "Show stress stresses/forces>show shell contours" δεν έχει καν την επιλογή για κύριες τάσεις όταν επιλέξω το σεισμικό φορτίο.

Link to comment
Share on other sites

Έτρεξα ένα παραδειγματάκι στην σχολή.Συγκεκριμένα ένα membrane με φασματική ανάλυση με ένα από τα φάσματα του προγράμματος.Όταν τρέξεις την ανάλυση και ζητήσεις Smax ή Smin σου το δείχνει όλο κίτρινο σαν να είναι μηδέν παντού όμως αν προσέξεις στις άκρες κοντά στις στηρίξεις υπάρχουν οι κύριες τάσεις οι οποίες είναι σχεδόν σημειακές στους κόμβους τις στήριξης.

 

Show forces/stresses->shell->component , Smax-Smin

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.