Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανολοκλήρωτη Οικοδομή με άδεια του 1995


Nikos Lemp

Recommended Posts

Σε παρόμοια περίπτωση (συνταξιούχος μηχανικός που είχε κωδικούς ΤΕΕ) μου είχαν στείλει από το ΤΕΕ το συνημμένο και τους είχα πάει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά για να προχωρήσω στον έλεγχο των φορολογικών στην ΥΔΟΜ. Όταν τελείωσα με τον έλεγχο, μου σφράγισαν το στέλεχος για ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ και μαζί με την δήλωση του 4495 που είχα κάνει, γιατί το κτίριο είχε αυθαιρεσίες, πήγαν στην ΔΕΗ.

Μπορείς να πάρεις και στο τηλ που αναφέρεται κάτω-κάτω στο έντυπο για να σε κατατοπίσουν για οποιαδήποτε απορία. Ελπίζω να βοήθησα.

Image.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
On 22/7/2020 at 11:57 ΜΜ, jbosdas said:

Συνάδελφοι, το 1992 εκδόθηκε άδεια για νέα διώροφη κατοικία με στεγη. Ο ιδιοκτήτης ήταν και ο μηχανικός ο οποίος ανέλαβε μελέτη-επίβλεψη και τώρα είναι συνταξιούχος. Με κάλεσε λοιπόν να κλείσουμε την άδεια. 

Απο την αυτοψία προκύπτει ότι η διώροφη κατασκευάστηκε ως ισόγεια με στεγη με μικρές διαφορές σε ανοίγματα. Εκκρεμούν έσω/έξω χρωματισμοί και πλακάκια δαπέδου. Κατά τα λοιπά έχει ολοκληρωθεί.

Στο στέλεχος της Υδομ δεν αναφέρονται τα παραστατικά για αμοιβές μελέτης -επίβλεψης. Στον φάκελο της Υδομ δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για αμοιβές ή απαλλακτικά αυτών.  Αναφέρθηκε η «εντολή πληρωμής άμεσου απόδοσης αμοιβής μηχανικού»

Σκέφτομαι να κλείσω οποίες αυθαιρεσίες με 4495 και με την εντολή πληρωμής προς το ΤΕΕ να πάω για ρεύμα. 

Το ΙΚΑ από την άλλη δεν έχει απαντήσει ακόμα (αίτηση να βρεθεί ο φάκελος και να απαντήσουν για εκκρεμότητες) αλλά ο ιδιοκτήτης εμφανίζει μόνο ένα ένσημο....

Κάθε γνώμη δεκτή...

η φωτό είναι αναρτημένο έγγραφο στην υδομ ως σχέδιο....

 

Λοιπόν η διαδικασία θεώρησης για ηλεκτροδότηση και οι μεταβολές στο ΙΚΑ ολοκληρώθηκαν. Ενημερώνω για την ακολουθούμενη διαδικασία.

ΥΠΕΚΑ Ν4495: Ρύθμιση αυθαιρέτων (στέγη σε ισόγειο αντί επί διωρόφου και ΤΕΣΕ με επίλυσης στέγης, ΠΠ και κατ3 κλπ γνωστά ως 4495).

ΥΔΟΜ: αίτηση για θεώρηση αδείας, ζητήθηκε ή η αμοιβή της επίβλεψης ή το απαλλακτικό από ΤΕΕ και αντίστοιχα το ΦΕΜ (απαλλακτικό ή πληρωμή του).

ΤΕΕ: Το περιφερειακό τμήμα προέκρινε την διαδικασία άμεσης απόδοσης αμοιβής με την καταβολή ενός ποσού στον λογαριασμό του μηχανικού. Εγινε (κακώς!). 

ΔΟΥ: Απαλλακτικό ΦΕΜ δεν έδινε, αφού υπήρχε αμοιβή. Θα έπρεπε να κοπεί ΑΠΥ, ΦΠΑ, ΦΕΜ, Ε3, Ε1 κλπ για ενα συνταξιούχο... Βαθύ σκοτάδι ! Αποδείχθηκε η λάθος επιλογή της "άμεσης απόδοσης αμοιβής".

ΤΕΕ Κεντρικό: Αίτημα για απαλλακτικό αμοιβής επίβλεψης. Δεκτό μόνο εφόσον οι αμοιβές επίβλεψης υπολογιστούν αποκλειστικά μέσω συστήματος ΤΕΕ. Οπότε αίτημα για έκδοση και ενεργοποίηση κωδικών.  (Έκανα αίτημα για ενεργοποίηση και μου απάντησαν μετά από καμία βδομάδα ότι δεν έχουν εκδοθεί ποτέ -λες και δεν το ξέραμε για συνταξιούχο του 2000! 🤯 Οπότε συμπληρωματικό αίτημα και για εκδοση! 😡).   Όταν εκδόθηκαν και ενεργοποιήθηκαν οι κωδικοί, υπολογίστηκαν οι αμοιβές επίβλεψης και κατατέθηκαν στο ΤΕΕ.  Με το απαλλακτικό αμοιβής από το ΤΕΕ επιστροφή στην ΔΟΥ.

ΔΟΥ:  Αίτημα για απαλλαγή ΦΕΜ με ΥΔ μηχανικού ότι δεν έχει λάβει καμία αμοιβή, με απαλλακτικό ΤΕΕ, με πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας από υποθηκοφυλακείο, Ε9 και έντυπο ΦΕΜ με μηδενικό φόρο.

Επιστροφή στην ΥΔΟΜ: Με αυτά τα δύο απαλλακτικά περνάει έλεγχο φορολογικών και προωθείται για θεωρηση για συνδεση με ΔΕΚΟ. Για ηλεκτροδότηση ζητάνε και μία ΥΔ ότι το ακίνητο ηλεκτροδοτείται για πρώτη φορά. Για υδροδότηση απαιτείται μια ΥΔ υδραυλικού για ολοκληρωμένη εγκατάσταση και εξοφληση του συνδεσμου υδραυλικών... και ΤΕΛΟΣ !

 

ΙΚΑ: (έτρεχε παράλληλα - εντελώς ανεξάρτητη διαδικασία) Το κτίριο λοιπόν είχε μικρότερη επιφάνεια αφού από διώροφο κατασκευάστηκε ισόγειο. Δεν έχουν ολοκληρωθεί πατώματα χρωματισμοί και λοιπές -πχ τζάκι-. Στον φάκελο του έργου βρέθηκε μόνο 1 ένσημο και τα υπόλοιπα είχαν χαθεί... μπορεί και να μην είχαν κολληθεί ποτέ... Άγνωστο.

Οπότε με την δήλωση 4495, τεχνική έκθεση για στάδιο εργασιών και φωτό έγινε αίτημα για μεταβολή έργου και απόδοση νέου ΑΜΟΕ. Μου ζήτησαν πινάκα 3 με αναλυτικές εργασίες. Κατατέθηκε. Ο προϊστάμενος δεν τον δέχτηκε και ζήτησε αναθεωρημένο πινάκα 1Α&Β όπως προκύπτει από τα κατασκευασμένα εμβαδά. Τα ημερομίσθια των εκτελεσμένων εργασιών παραγράφηκαν και εκδόθηκε νέος ΑΜΟΕ με τα υπολειπόμενα ημερομίσθια και ΤΕΛΟΣ

Και όλα αυτά εν μέσω κορωνοϊού, εκτός περιφερειας με "τηλεργασίες" υπαλλήλων. (αυτό με την τηλεργασία ήταν κορυφαίο... να δουλευουν 2 μερες την εβδομάδα στην υπηρεσία και φυσικά τις υπόλοιπες αραχτοί στο σπίτι χωρίς καμία εξελιξη στο ενεργό θέμα) Στο ΙΚΑ το μέιλ ηταν σε αλλο κτίριο, στην ΥΔΟΜ οταν ξεκίνησα δεν μου έδιναν το μειλ επειδή "δεν εχουμε"...  μου δίνανε φαξ. Οταν ομως επικοινώνησα με γραμματεία δημαρχου η οποία διεψευσε τα λεγόμενα, έλεγαν ότι το μέιλ ήταν σε άλλο σημείο της πόλης!!! Η ειδοποίηση για εγγραφη καταγγελία ήταν καταλύτης και αρχισαν να βλέπουν αλλιώς τα πράγματα... 

Χρονος: 4 μηνες συνολο και πολλές μα πολλές ωρες στα τηλέφωνα.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

35 λεπτά πριν, jbosdas said:

...έλεγαν ότι το μέιλ ήταν σε άλλο σημείο της πόλης!!!

Αυτό μάλλον στα ανέκδοτα πρέπει να πάει!!! 

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.