Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γενικές διατάξεις αρτιότητας για εκτός σχεδίου.


Recommended Posts

Και εγώ έτσι ξέρω ότι

Αρθρο 1 παρ γ …Τα απομειούμενα από διάνοιξη οδού είναι άρτια και οικοδομήσιμα

Εσύ είσαι στην β) γγ)

ΠΟΥ είναι το πρόβλημά σου; (καλά τα λέει ο καλός και πάντα πρόθυμοςσυν/λφος ΜΑΚΑΡ)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, επειδή το θέμα είναι συνεχώς επίκαιρο και ενδιαφέρον για πολλούς από μας, και για να τσεκάρουμε την τρέχουσα κατάσταση είναι: α)Προφανές ότι πάντα τα προηγούμενα - για κατατμήσεις μετά το ΄83 σε λιγότερο από 20 στρ.- ισχύουν για εκτός Αττικής (παντού αλλού;) β) Ότι

τα 8 στρ. δεν έχουν τελικά υιοθετηθεί (;) γ) Ότι επιτρέπονται οι κατατμήσεις σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχια. Έχω δίκιο;

Link to comment
Share on other sites

ΜΑΚΑΡ

Θα μου επιτρέψεις να επαναλάβω ότι με όσα ανέφερα δεν υπερβάλλω καθόλου

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι καθόλου υπερβολές.

Εγώ αν μου επιτρέπεται να χαρακτηρίσω θα έλεγα ότι οι MVP του τοπογραφικού section του φόρουμ είναι :

1) ΜΑΚΑΡ

2) Θεοχάρης

Link to comment
Share on other sites

Ο καλός φίλος GRTOPO, ο ΚΑΝΑ και άλλοι είστε υπερβολικοί στους χαρακτηρισμούς.

 

Το θετικό είναι ότι, είναι αρκετοί και αυξάνονται συνεχώς αυτοί που διαθέτουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους προς όφελος όλων των μελών του forum. Και αυτή είναι, για μένα, η μεγάλη ικανοποίηση από τη συμμετοχή σ' αυτό το χώρο. Και ας μην ξεχνάμε ότι, η πληροφόρηση είναι πάντα αμφίδρομη.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ συμφωνώ μαζί σου για την απαίτηση βάθους των 40m, ο ΜΑΚΑΡ όμως φαίνεται να διαφωνεί...

 

Έχω διατυπώσει την άποψή μου στο θέμα αλλά, μάλλον, απαιτείται περισσότερη ανάλυση επειδή ο τρόπος διατύπωσης των διατάξεων των νόμων και των πδ δεν είναι εύκολα αφομοιώσιμος.

 

Οι διατάξεις του άρθρου 162 παρ. 2 αντιστοιχούν, στην πραγματικότητα στις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 1 του από 24.5.1985 πδ (ΦΕΚ 270/Δ/85), όπως αυτή συμπληρώθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 3212/2003 (ΦΕΚ 308/Α/2003). Με τις διατάξεις αυτές, καθορίζεται ο κανόνας (άρθρο 162 παρ. 2.Ι) με την παραπάνω συμπλήρωση που εκδόθηκε μετά τη σύνταξη της ΚΒΠΝ και η παρέκκλιση (άρθρο 162 παρ. 2.ΙΙ.α και β).

 

Στην παρ. 2.ΙΙ.γ αντιμετωπίζεται η περίπτωση άρτιων και οικοδομήσιμων γηπέδων των οποίων ελαττώνεται το εμβαδόν από απαλλοτρίωση ή για διάνοιξη οδών. Για τις περιπτώσεις αυτές καθορίζεται ότι "τα γήπεδα αυτά θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα εφόσον μετά την ελάττωση αυτή έχουν τα όρια αρτιότητας και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις των γηπέδων των προηγούμενων περιπτώσεων α και β".

 

Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι, το γήπεδο που περιγράφεις, με εμβαδόν 4 στρεμ. εμπίπτει στην παρέκκλιση της παρ. 2.ΙΙ.γ, δηλαδή είναι άρτιο και οικοδομήσιμο επειδή καλύπτει τη συγκεκριμένη παρέκκλιση (εμβαδόν μεγαλύτερο από 2 στρεμ. κατά την 17.10.1978).

 

ΥΓ Αναδιατύπωση

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι, το γήπεδο που περιγράφεις, με εμβαδόν 4 στρεμ.) εμπίπτει στην παρέκκλιση της παρ. 2.ΙΙ.α, δηλαδή είναι άρτιο και οικοδομήσιμο επειδή καλύπτει τη συγκεκριμένη παρέκκλιση (εμβαδόν μεγαλύτερο από 2 στρεμ. κατά την 24.4.1977) και δεν έχει σχέση με το εάν το γήπεδο εμπίπτει ή όχι σε ζώνη.

Ρε ΜΑΚΑΡ, πάλι με μπέρδεψες! Η παρ. 2.ΙΙ.α, δεν αναφέρει ότι "τα γήπεδα που βρίσκονται εντός της ζώνης των πόλεων, κωμών και οικισμών..."; Το γήπεδό μου ΔΕΝ βρίσκεται εντός ζώνης, πώς γίνεται να πάω σ' αυτή την παρέκκλιση;

Link to comment
Share on other sites

Η τελευταία παράγραφος του μηνύματός σου είναι σαν παράθεση στο μήνυμά μου. Σ' αυτήν αναφέρομαι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.