Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή επίβλεψης 2η φορα;


sxpgr

Recommended Posts

Εβγαλα μια οικοδομικη αδεια για δυοροφο πριν 10 μηνες εξοφλησα τις αμοιβες του μηχανικου και εριξα τα θεμελια. Στην πορεια προεκυψαν εκτακτες αναγκες και θελω ναπροσθεσω εναν οροφο. Θελω να μεινω στον ιδιο μηχανικο και λογο καλης σχεσης αλλα και για να γλιτωσω την αμοιβη επίβλεψης. Ομως πριν λιγες μερες ο μηχανικος μου ειπε πως αμοιβη επιβλεψης θα ξαναπληρωσω. Κατα την γνωμη σας ειναι σωστο και νομιμο αυτο αφου ειναι το ιδιο εργο απλα προστεθηκαν 80 τετραγωνικα.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για προσθήκη ορόφου 80τμ. Και βέβαια είναι απαραίτητη η επίβλεψη για την οποία είναι και σωστό και νόμιμο να πληρωθεί!

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίως και είναι νόμιμο και ηθικό αφού απαιτούνται επιπλέον μελέτες και επίβλεψη κατα την εφαρμογή τους.

 

Μάλιστα η νόμιμη αμοιβή για άδεια προσθήκης προσαυξάνεται κατα 30% σε σχέση με ένα νέο κτήριο.

Στην περίπτωση που δεν έχει κλείσει η άδεια σας και γίνει αναθεώρηση του ίδιου φακέλου ως προς τα τετραγωνικά, πάλι απαιτείται αναθεώρηση της αμοιβής, των κρατήσεων και των ενσήμων του ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω

ότι η αμοιβή επίβλεψης κατά το νόμο δεν είναι μια κατ' αποκοπή αμοιβή, αλλά προσδιορίζεται ανάλογα με τα τ.μ του κτηρίου του προς ανέγερση κτηρίου που στην περίπτωσή σας αυξάνεται

Επομένως εντιμότατα και πολύ λογικά ο συνάδελφος σας ζητάει την καταβολή της επι πλέον αυτής αμοιβής του (δεν πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα και συνεχίστε διατηρώντας τις καλές σχέσεις αν θέλετε να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.