Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταργούν το αφορολόγητο αναδρομικά για ελεύθερους επαγγελματίες


gvarth

Recommended Posts

Χαλαρώστε και ακούστε . Το φόρουμ αυτό είναι μιά καλή παρέα . Γνωρίζουμε κόσμο και με μερικούς η μερικές μπορούμε να κάνουμε και παρέα .

 

Η πραγματικότητα μας ωθεί λοιπόν στην συνεργασία . Ετσι καλό είναι να ετοιμαζόμαστε γιά εταιρείες με βιβλία γ' κατηγορίας .

 

Με αυτόν τον τρόπο τα μέλη θα γίνουν μισθωτοί και θα έχουν αφορολόγητο και δεν θα έχουν τεκμήρια , ενώ ο φόρος της εταιρείας θα είναι 15-20 % .

 

Ασε που τα έξοδα θα περνάνε όλα , ενώ τα ταμεία θα γίνουν έξοδα της εταιρείας .

 

Το ατομικό γραφείο πεθαίνει , γιατί γιά το κράτος είναι φύρα .

 

Την εταιρεία θα την ελέγχουν οι ορκωτοί και θα δίνουν το φορολογικό πιστοποιητικό .

 

Ετσι θα έρθει και η μείωση των κρατικών δαπανών .

 

Λίγοι εφοριακοί που θα ελέγχουν τους ορκωτούς , λίγοι στις πολεοδομίες που θα ελέγχουν τους ελεγκτές δόμησης , συμβολαιογράφοι θα δίνουν άδειες γάμου και κηδείας , στις τράπεζες θα πληρώνουμε τους αυτοματοποιημένους φόρους μας , οι άδειες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά , ένας φορέας περίθαλψης και τρία ταμεία ασφάλισης .

 

Ετσι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μειωθούν από τις 800000 στις 500000 , ενώ αντίστοιχα θα έχουμε μειώσεις και στους δήμους , αφού η καθαριότητα θα πάει σε ιδιώτες .

 

Δεν είναι άσχημα όλα αυτά , αρκεί να υπάρχει δουλειά γιά τον κόσμο . Εδώ είναι το θέμα . Ποιό είναι το παραγωγικό μοντέλλο που πρέπει , μπορούμε και μας ταιριάζει γιά να ακολουθήσουμε .

 

Τουρισμός , τουριστική κατοικία , αστική κατοικία γιά Ευρωπαίους , είναι το ένα κομμάτι . Πρωτογενής τομέας (Γεωργία , Κτηνοτροφία , Αλιεία και Εξόρυξη) , είναι το δεύτερο . Μεταποίηση κυρίως στα τρόφιμα , αλλά και σε επώνυμα είδη ρούχων και παπουτσιών είναι το τρίτο .

 

Ισως και άλλα που μου διαφεύγουν τώρα . Οι νεώτεροι πρέπει να έχετε ανοιχτά μυαλά και προτάσεις . Η εποχή των δανεικών τελείωσε , αλλά τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου παραμένουν . Εθνικό Οραμα χρειάζεται , αλλά στερούμεθα Ηγετών πολιτικών τε και πνευματικών .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 851
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

BAS, αυτο που δεν φαινεται να λαμβανεις υπ οψιν, ειναι οτι στις εταιρειες υπαρει υποχρεωτικη μισθοδοσια. Επομενως εχει δεν εχει δουλεια η εταιρεια, στο τελος του μηνα οι υπαλληλοι-εταιροι θα πρεπει να πληρωθουν απο το ταμειο, εχει δεν εχει το ταμειο λεφτα. Και λογω υποχρεωτικου ισολογισμου, ειτε θα πρεπει να γινεται διαρκης επανακεφαλαιοποιηση απο τους υπαλληλους-εταιρους με την ατνιστοιχη υποχρεωση του equity, ειτε θα πρεπει να γινεται με τη μορφη δανειων.

 

Και μιας κ πολλοι απο εμας δεν κανουμε καθαρα Αποτελεσματα χρησης πλεον ΟΥΤΕ την ελαχιστη μισθοδοσια (6.000 ευρω ετησιως συν ταμεια= 11.000 ευρω μετα φορων), μιλαμε για αναγκαστικη εκποιηση ολης της περιουσιας (αν υπαρχει) των υπαλληλων-εταιρων με το ζορι.

 

Δεν υπαρχουν αυτα που λες σε κανενα μερος του κοσμου, ουτε καν για να δουμε τη λειτουργια αυτου του μοντελου. Γι αυτο κ σε ολο τον κοσμο λειτουργει η υπεργολαβια της υπεργολαβιας.

Edited by [email protected]
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φιλε τα ποστς σου πραγματικα μου καινε τον κερατοειδη μου, επομενως θα σταματησω να τα διαβαζω απο τον κινδυνο τυφλωσης.

 

Ζαβι εδω δεν τυφλωθηκες τοσα χρονια απο αλλα πραγματα θα τυφλωθεις απο τα ποστ μου? :smile:

 

 

για να σου παιρνει καποιος λεφτα στις συγχρονες κοινωνιες, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ. Και μιας και το εχουμε ξαναγραψει απειρες φορες, θα το ξαναγραψουμε αλλη μια, το προβλημα της Ελλαδας δεν ειναι το χρεος, δεν ειναι οι μισθοι, δεν ειναι τα επιτοκια, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ.

 

Το οτι οι φοροι στην Ελλαδα δεν ειναι ανταποδοτικου χαρακτηρα το ξερουμε ολοι. Αυτο ομως δεν ειναι δικαιολογια για να μην πληρωνουμε φορους.

 

Απο την αλλη αρνεισαι και εσυ να δεις μια πραγματικοτητα : πως στην Ελλαδα μεγαλο μερος των πολιτων δεν θελει να πληρωνει φορους ανεξαρτητα της κρατικης λειτουργιας. Εσυ δηλαδη πιστευεις πως ο γιατρος/ο υδραυλικος/ο φροντιστηριακιας που δεν κοβει αποδειξεις ποτε και σε κανεναν το κανει επειδη εκεινη την στιγμη σκεφτεται την κακη λειτουργια του κρατους?

 

Επισης ολοι αυτοι που ακουμε καθημερινα στην Τηλεοραση με τις φορολογικες δηλωσεις των 3.000 και 5.000 € ανα ετος με τους λογαριασμους των πολλων εκατομμυριων ανηκουν στην ιδια κατηγορια με τους παραπανω?

 

Εγω προσωπικα αρνουμαι να το πιστεψω.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή δεν υπάρχουν δικηγορικές εταιρείες , δεν υπάρχουν μεγάλα γραφεία μηχανικών , δεν υπάρχουν πολυιατρεία ?

 

Δεν νομίζω .

 

Επίσης φιλικά θα σου συστήσω να μην διαβάζεις τόσο τα οικονομικά βιβλία , γιατί αλλοτριώνουν την ευθύτητα της κρίσης σου , που ούτως η άλλως έχεις σαν μηχανικός . :mrgreen:

 

Τώρα σε περίπτωση κρίσης όπως τώρα προφανώς θα συμβαίνει αυτό που αναφέρεις . Αλλά η κρίση δεν θα είναι γιά πάντα . Γιά την ακρίβεια θα τελειώσει σε 55 μέρες 8-) . Στην γενικότερη περίπτωση λοιπόν θα είναι μία καλή λύση .

 

Στην τωρινή μπορεί να πληρώνει με εταιρικά ομόλογα το προσωπικό της , η να μην το πληρώνει όπως κάνουν τώρα δημόσιο και εταιρείες .

Link to comment
Share on other sites

BAS το βασικο προβλημα σε αυτο που λες ειναι πως οι Ελληνες σαν λαος δεν εχουμε κουλτουρα συνεργασιας. Ο καθενας εχει μαθει να δουλευει για την παρτυ του και μονον. Κοιτα απο τα συνεταιριλικια ποσα επιβιωνουν στον χρονο και ποσα διαλυονται.

 

Πως λοιπον μπορει ο Ελληνας να γινει team player με τετοια νοοτροπια που κουβαλαει?

 

Σκεψου λοιπον να συγχωνευτουν 5 τεχνικα γραφεια σε 1 εταιρεια. Δηλαδη 5 συνεταιροι+5 συζυγοι+παιδια που θα θελησουν να "χωθουν" στην δουλεια.... Μονο που το σκεφτομαι...

Edited by thodoris1982
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1.Ζαβι εδω δεν τυφλωθηκες τοσα χρονια απο αλλα πραγματα θα τυφλωθεις απο τα ποστ μου? :smile:

 

2.Το οτι οι φοροι στην Ελλαδα δεν ειναι ανταποδοτικου χαρακτηρα το ξερουμε ολοι. Αυτο ομως δεν ειναι δικαιολογια για να μην πληρωνουμε φορους.

 

3. Εσυ δηλαδη πιστευεις πως ο γιατρος/ο υδραυλικος/ο φροντιστηριακιας που δεν κοβει αποδειξεις ποτε και σε κανεναν το κανει επειδη εκεινη την στιγμη σκεφτεται την κακη λειτουργια του κρατους?

 

1. Ναι, τα ποστς σου ειναι χειροτερα απο τα αλλα πραγματα, τουλαχιστον τα αλλα πραγματα προσφερουν ηδονη, ενω τα δικα σου απελπιζουν λογω του υψηλου επιπεδου νοητικης υστερησης. Αντε, σου εκανα και κοπλιμεντο, εισαι ο καλυτερος σε κατι τουλαχιστον.

 

2. Κοιτα, σε καποιο βαθμο συμφωνω, γιατι κ εγω δεν γουσταρω κινηματα τυπου "δεν πληρωνω". Ομως εδω εχουμε το εξης παραδοξο: το κρατος αντι να τσακιζει αυτους που δεν πληρωνουν, τους αφηνει στην ησυχια τους και υψωνει το ποσοστο σε αυτους που ππληρωνουν!!! Ε οχι φιλε, αυτο δεν το δεχομαι. Εδω ειναι που διαφωνω μαζι σου, αλλα εσυ με γραφεις επανειλημμενα.

 

3. Κανεις υδραυλικος παγκοσμιως δεν θελει να πληρωσει φορο. Αυτοι που εν τελει πληρωνουν, πες π.χ. στις US, ΓΙΑΤΙ τον πληρωνουν? Σκεψου, αν κ απο μονη της αυτη η προτροπη ειναι απο μονη της αδικη για σενα.

Edited by [email protected]
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή μπορεί το νόημα να μην βγήκε σωστά Το <όπως κάνω μέχρι τώρα> πάει στο ότι δεν φοροδιεφευγα ποτέ (ξέχασα το κόμμα) και αυτό φάινεται από την κλιμακωτή αυξηση του εισοδήματός μου από την στιγμή που ξεκίνησα μέχρι σήμερα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω γιατί όπως είπε ο Αλέξης δεν μου αρέσει να κλέβω και γενικά να παρανομώ

 

Όμως μπροστά στην κάλπη ξέρω πολύ καλά τι θα ψηφίσω αφού ποτέ μου δεν ψήφισα τα αστικά κόμματα που με εξαθλιώνουν και με κάνουν να είμαι το κορόιδο από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι δηλαδή και να είμαι νόμιμος και να βλέπω τις αδικίες γύρω μου με πολύ λίγες εκλάψεις του κράτους τόσο στις υποδομές (ειδικά εδώ που ζω) όσο και στις υπηρεσίες και τους πολίτες που κλέβουν ή ανήκουν στο κομματικό μηχανισμό να ζουν με καλύτερο βιωτικό επίπεδο από εμένα αν και δεν δουλέυουν όσο εγώ και έχουν κοιλιές τεράστιες γιατί ακριβώς κλέβουν με την φοροδιαφυγή Και γενικά όλη αυτήν την μπόχα που βγάζουν κυρίως τα δυο κόμματα του παλαιού δικοματισμού που στηριξαν και στηρίζουν χρόνια το αστικό κράτος στην Ελλάδα με το κουμμάντο να γίνεται από λίγες οικογένειες μεγαλοαστών

 

α! Τώρα εντάξει :smile: Δεν σου κρύβω πως ανησύχησα λίγο, λέω "τι γίνεται ρε παιδιά?" Μήπως ήρθα από το διάστημα? :smile:

 

οκ! δεν ήταν σαφές, οπότε θα διορθώσω και το ποστ μου.

Link to comment
Share on other sites

Θοδωρή . Ανάγκα και θεοί πείθονται . Τα συνεταιριλίκια δουλεύουν σε πολύ κόσμο . Εγώ είμαι σε συνεταιριλίκι 16 χρόνια τώρα και ήμουν και 8 χρόνια παλιότερα .

 

 

Κωστή . Ο obama είναι σε 28 μέρες . Τι στο καλό , μόνο ο Ζάβι θα κάνει προφητείες ? :grin:

Edited by BAS
Link to comment
Share on other sites

thodoris1982 το ζήτημα είναι ότι με τα νέα μέτρα ΔΕΝ αλλάζει τίποτα σε αυτούς που συστηματικά φοροδιαφεύγουν! Θα συνεχίσουν να το κάνουν ανενόχλητοι!!

 

Εγώ θα προσθέσω μία ακόμη κατηγορία επαγγελματιών οι οποίοι κλέβουν ΧΟΝΤΡΑ λεφτά από την εφορία: τους Λαϊκατζήδες. Όχι μόνο δεν κόβουν αποδείξεις, όχι μόνο εισπράττουν πολλά λεφτά από το επάγγελμά τους, αλλά και ο φόρος που πληρώνουν είναι αστείος. Ούτε αντικειμενικά, ούτε τίποτα.

Και φυσικά θα συνεχίσουν να τα κάνουν όλα αυτά, γιατί δεν τους ακουμπάει ο νόμος, ή δεν εφαρμόζεται τέλος πάντων.

Άλλο παράδειγμα επίκαιρο: Ανέβηκε ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης για την αποφυγή κλεψίματος ( με αποτέλεσμα το κράτος να χάσει τεράστια ποσά από τη μείωση της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης) και δεν κάνουν τίποτα για τους ξυλάδες που πουλάνε τα ξύλα μαύρα κι άραχνα. Και μιλάμε για πολλούς τόνους ξύλα!!!

 

Γιατί το πρόβλημα στην Ελλάδα για τη φοροδιαφυγή δεν είναι οι υπάρχοντες "κακοί" νόμοι, αλλά η άρνηση των υπευθύνων να κάτσουν να σκεφτούν ουσιαστικούς και εφικτούς τρόπους (χωρίς νέους φορολογικούς νόμους) να τσιμπήσουν τα επαγγέλματα που φοροδιαφεύγουν.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.