Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι κάνουμε;


Recommended Posts

Καλησπέρα και από μένα. Παρακολουθώ τη κοινότητα εδώ και καιρό, αλλά σήμερα μετά και τις τελευταίες επαναλαμβανόμενες δυσανάλογες αρνητικές εξελίξεις αισθάνομαι ότι πρέπει να γράψω και εγώ.

 

Τα παρακάτω γνωστά:

 

Ανεργία

Δουλο-υπο-απασχόληση

Αυξήσεις εισφορών

Φορολογική Αφαίμαξη

Απαξίωση του επαγγέλματος

 

Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων τα βιώνει.

 

Επειδή σαν λαός στη γκρίνια είμαστε μαέστροι, όπως και σε άλλα παρόμοιας πνευματικότητας αθλήματα, Ανοίγω αυτό το τόπικ γιατί ποτέ μου δε μου άρεσε να κάθομαι αμαχητί.

 

Πιστεύετε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε συλλογικά και πως;

 

Και συλλογικά δεν εννοώ πίσω από κάποιον σύλλογο ή φορέα. Αυτοί αν θέλουν τον ξέρουν τον δρόμο. Εμείς οι άγνωστοι.

 

Υποτίθεται ότι βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε ένα σκεπτόμενο τμήμα της κοινωνίας. Ποιες πρέπει να είναι οι δράσεις μας, πολιτικές, πράξεις ακτιβισμού τι;

 

Πείτε με ρομαντικό ή γραφικό η και χίλια δύο, δε με νοιάζει.

 

Προτείνετε μπας και δείξουμε σαν κλάδος τουλάχιστον στην αρχή, σημάδια ζωής.

Link to comment
Share on other sites

Ένας Ένας μη...πλακώνεστε

 

Ξεκατινιαζόμαστε σε τόσα τόπικ, δε μπορούμε να προτείνουμε κάτι;

 

Αν υπάρχει άλλο τόπικ ας με διαφωτίσουν οι mods.

 

Ξεκινάω εγώ

 

1) Συλλογή υπογραφών και επιστολή μαζί με κείμενο διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της δημοκρατίας

2) Αποστολή των ανωτέρω στα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην χρυσών αυγών για κατάθεση πρότασης νόμου

 

Το κείμενο να συνδιαμορφωθεί

 

Κανένας άλλος;

Link to comment
Share on other sites

εμ δεν το βλέπω να υπάρχει ελπίδα.

Και κόβω λίγο πόδια λέγοντας δεν υπάρχουν λεφτά δεν το πήρατε χαμπάρι?

Ντάξει και οι επιστολές και οι πορείες αλλά τι να σου κάνουν όταν δεν υπάρχουν λεφτά?

Και για να γίνω κατανοητώς ούτε εδώ, ούτε στα πέριξ, ούτε παραέξω, απλώς για να συνηδητοποιήσουμε έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια αφαίμαξης που ξεκινά ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ, ΕΚΤ να σου πάρουν και την τελευταία ρανίδα ευρώ.

Απλό είναι, δεν ξέρω τι πολιτική λύση ζητήται ή πως το αντιμετωπίζει ο καθένας στο προσωπικό επίπεδο, αλλά ο έχων κάτι, πορεύεται λίγο ακόμα, Ο ΣΩΣΤΟς Μηχανικός βρίσκει τρόπους είτε αυτή λέγονται εξωτερικό, είτε αγροτοκαλιέργειες, είτε οδοκαθαριστής. Και καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, απλώς μην τρέξετε να δηλώσετε όλοι μαζί, το μηχανιλίκη σου μαθαίνει σκέψη, κάποιοι - νέα παιδιά - ρωτούν υπάρχει μέλλον ? Αβέβαιο, όμως τι κάνεις 19 -24 κι αν οι γονείς σου αντέξουν να σε σπουδάσουν γιατί οχι? Επίσης μια έρευνα στο google ίσως σου μάθαινε νέα πράγματα για το ποιά επαγγέλματα έχουν μέλλον, τι προτείνεται Ευρωπαικά, Παγκόσμια, Ελληνικά, χρόνο δεν έχω, όποιος είναι για μια πορεία σταθμός μετρό Χολαργό - πλησιέστερη καφετέρια για καφέ ας πάρει χχ στείλει μήνυμα.

Link to comment
Share on other sites

"O σώζων εαυτόν ..σωθείτο"!

Αυτοσχεδιάζουμε...., τίποτε άλλο (πόσο μάλλον συλλογικό) δεν μπορούμε να κάνουμε. Κι αν το κάνουμε, δεν πρόκειται να βγάλουμε τίποτα!

Link to comment
Share on other sites

Με το χέρι στη καρδιά, έχετε κάνει κάτι συλλογικό στη ζωή σας και απογοητευτήκατε;

 

Η λύση μπορεί να είναι μόνο πολιτική κύριοι δυστυχώς, γιατί τα νούμερα δε βγαίνουν από μόνα τους.

 

Πρέπει να ανοίξουν τα παγκάρια ορισμένων. Και αυτό μόνο με αλλαγή πολιτικής μπορεί να γίνει.

Το θέμα είναι να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Αλλιώς τιποτα δε θα αλλάξει. Προτιμώ να προσπαθώ να αλλάξω κάτι και ας μην τα καταφέρω παρά να κάθομαι με σταυρωμένα χέρια να περιμένω βασανιστικά πότε θα μηδενίσει ο τραπεζικός μου λογαριασμός

 

Ήδη κάποια συνάδελφοι έχουν αρχίσει να μαζεύουν υπογραφές. Ας τους ακολουθήσουμε

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς στις δημοκρατίες (έτσι όπως είναι σήμερα η δική μας) έτσι γίνεται!!!

Ό,τι και να μας κάνουν, αυτοί θα κυβερνούν!!!!

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους δυστυχώς δεν έχει ...καταλάβει ακόμα τίποτα!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Πάνος_Ηλεκτρολόγος:

Προτιμώ να προσπαθώ να αλλάξω κάτι και ας μην τα καταφέρω παρά να κάθομαι με σταυρωμένα χέρια να περιμένω βασανιστικά πότε θα μηδενίσει ο τραπεζικός μου λογαριασμός

 

Εμείς φίλε μου είμαστε από άλλο κόμμα, αφού ο δικός μας τραπεζικός μας λογαριασμός έχει προ πολλού μηδενίσει και χρωστάμε κιόλας, είμαστε το κόμμα των ΜΗ.ΤΡΑ.ΛΟ.

Οπότε φτιάξτε κι εσείς το δικό σας, το ΜΗ.ΜΗ.ΤΡΑ.ΛΟ και θα τα πούμε μετά στις εκλογές ή και στα γουναράδικα αν θα μας γδάρουν. :shock:

ΥΓ

ΜΗ.ΜΗ.ΤΡΑ.ΛΟ =μη μηδενισμένων τραπεζικών λογαριασμών.

Link to comment
Share on other sites

Και για να μην παρεξηγηθώ:

 

Οι συλλογικές προσπάθειες είναι καλές. Μην ξεχνάμε ότι, ..."οι μεγαλύτερες επαναστάσεις έγιναν από μια χούφτα ανθρώπους¨. Δεν είναι εποχές όμως για ...Δον Κιχώτες ή Ροβινσώνες Κρούσους!!!

 

Δυστυχώς όμως, στο ....Ελλαδιστάν, τόσα χρόνια, όλοι αυτοί που αποφάσιζαν "έφτιαξαν" το σύστημα κατά τέτοιο τρόπο, που δεν μπορεί μια μειοψηφία ανθρώπων να κάνει απολύτως τίποτα!

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων είναι πρόβατα!!! Πρόβατα με όλη τη σημασία της λέξης!!! Όπου θέλει ο κάθε φορά "τσοπάνης", τα πάει!!! Κι αυτά βελάζουν και πάνε αγόγγυστα!!!

 

Κι εμείς;; Τι μένει σε εμάς να κάνουμε;; "O σώζων εαυτόν ..σωθείτο"! Αυτοσχεδιάζουμε...., τίποτε άλλο!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ Πάνος_Ηλεκτρολόγος... κι είμαι μέσα για συλλογικές κινήσεις...μην παρεξηγείς το ύφος...απλώς μια μερίδα δεν γνωρίζει ακόμα που πάμε, μερικοί λένε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των πλουσίων, κινήσεις προς αυτήν την κατεύθηνση έχουν γίνει, το πρόβλημα έγκειται οτι η Πανευρωπαική αφαίμαξη συμβαίνει πολύ πιο γρήγορα απο την προσπάθεια ανασυγκρότησης... ένα δίλλημα πλανάται, 2 χρόνια σχεδόν τώρα, "να κάνω δημοψήφισμα?" διερωτόταν ο ΓΑΠ, η μερίδα του Ελληνικού λαού παραπλανώμενοι απο πολιτικούς και δημοσιογράφους είπε οχι, ναι στα μέτρα ρωτήθηκαν τον Ιούνιο του 12 οι ψηφοφόροι, με μικρή πλειοψηφία όσοι λέγαν ναι υπερίσχυσαν, το ερώτημα που πλανάται ακόμα ποιό είναι? Ναι στο ΔΝΤ ή οχι? Η λύση αν θες την άποψη μου- δεν έχει βρεθεί ακόμα, σίγουρα οχι με αυτόν τον τρόπο, σίγουρα οχι με απειλές τύπου θα αρνηθώ το χρέος, οπότε...ψάχνουμε και ψάχνουμε... οσον αφορά όμως την συλλογικότητα που θέτεις, και που απάντησα εξαρχής μέσα, ΝΑΙ διευρύνουμε τον κύκλο, αντιμετωπίζει ο καθένας το πρόβλημα με τον μικρόκοσμο, και μικροπαρέα του, γιατί να μην δυναμώσουμε και αυξηθούμε?

Λοίπουν οι αρχές αν θες, και το καταστατικό τρόπος του λέγειν, δεν λείπουν οι φορείς βέβαια και οι συλλόγοι, προχτές Τετάρτη έγινε απεργία που ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων με είχε ενημερώσει, εσύ γιατί δεν πήγες αν δεν πήγες?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.