Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οριστικά στον ΕΟΠΥΥ το ΕΤΑΑ


ilias

Recommended Posts

Είδα προχθές ένα ντοκιμαντέρ για τη δουλειά στην Κίνα (ξέρετε, το αδελφό κράτος, σαν κι αυτούς θα είμαστε σύντομα...). Επαθα πλάκα, γιατί αυτά που έβλεπα δεν τα γνώριζα: Οι άνθρωποι στα εργοστάσια δουλεύουν 10 ώρες, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, με 4 ώρες διάλειμμα - αυτό δεν είναι το τραγικό - και μένουν εκεί, σε ξενώνες (ο Θεός να τους κάνει..), σαν στρατόπεδα συγκεντρώσεως είναι. Κουκέτες πολλές σε στενό δωμάτιο, τα ρουχαλάκια κρεμασμένα γύρω γύρω κλπ. Ρεπό έχουν 2 φορές το μήνα. Δεν παίρνουν πολλά λεφτά έλεγε μία "υπάλληλος", αλλά αυτά που βγάζουν είναι σημαντικά για να στέλνουν στους δικούς τους για να ζουν εκείνοι.... Το συγκεκριμένο εργοστάσιο φτιάχνει χειροποίητες πορσελάνες και απασχολεί μερικές εκατοντάδες "υπαλλήλων". Αυτή είναι η "ανάπτυξη" που όλοι περιμένουν κι εδώ...

Έβλεπα κι εγώ αυτό το ντοκιμαντέρ για την δουλειά στην Κίνα και σκέφτηκα τα ίδια πράγματα ακριβώς. Απογοητεύτηκα τελείως. Δεν ήταν απλώς στρατόπεδα συγκέντρωσης, ήταν και χαρούμενοι που δούλευαν εκεί! Όταν μιλήσα την επόμενη μέρα με τον άνδρα μου - που ήταν σε κάτι βουνά για δουλειά - μου είπε ότι 150 Ευρώ που έπερνε η κοπέλα του εργοστασίου ήταν καλός μισθός και ότι σίγουρα οι συνθήκες ζωής της από εκεί που προέρχεται θα ήταν χειρότερες! Ο άνδρας μου γύρισε πρόσφατα στην Ελλάδα ύστερα από έναν χρόνο εργασίας στην Κίνα. Ήταν και είναι οπαδός της μετανάστευσης αρκετά χρόνια, αλλά εγώ δεν ενθουσιάζομαι με την ιδέα. Πρέπει να μην έχεις τίποτα για να φύγεις... ούτε σπίτι, ούτε αυτοκίνητο, ούτε γονείς που σου προσέχουν τα παιδιά.... Γιατί εκεί που θα πας, θα ξεκινήσεις από το 0, δεν θα έχεις ούτε πιρούνι. Γιατί πρέπει να ξεκινήσω από το 0; Δεν μου έχει χαριστεί τίποτα. Κόπιασα για ό,τι έχω. Γιατί μου τα κλέβουν και με διώχνουν;

Βλέποντας όλα αυτά, τα συνεχή χτυπήματα, στο τέλος θα τα χάσουμε όλα και θα πάμε μια χαρά...

Από την μία απελπίζομαι και από την άλλη αγανακτώ. Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάτι αποτελεσματικό να κάνουμε. Όχι ο καθένας μόνος του, αλλά όλοι μαζί, κεντρικά. Μόνο εάν πέσει το σύστημα θα το καταλάβουν; Ε, ας το ρίξει κάποιος!!!

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 232
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

lia01 δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με όσα λες... σκεφτόμαστε ακριβώς το ίδιο!

Με μία διαφορά: ότι εγώ έχω πειστεί πια ότι η μετανάστευση για μας είναι η μόνη λύση (εννοείται εάν τα καταφέρουμε να μεταναστεύσουμε!). Εδώ που είμαστε, ένα σπίτι που καταφέραμε με δάνειο να αγοράσουμε, σίγουρα σύντομα θα αναγκαστούμε να το σκοτώσουμε. Δεν χρειάζεται να αναφέρω τις δυσκολίες, τις ίδιες αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι!

Αν τα καταφέρουμε για έξω (π.χ. Αγγλία που ψάχνουμε), ελπίζουμε να ζούμε αξιοπρεπώς και να μας αντιμετωπίζει το κράτος σαν ανθρώπους και όχι σαν σκουπίδια!

Ούτως ή άλλως, εδώ μας φτάσανε πάλι στο μηδέν από το οποίο ξεκινήσαμε! Και χειρότερα πια, γιατί την πρώτη φορά και νεώτεροι ήμασταν και μέλλον είχαμε. Τώρα τίποτα από αυτά...

Τα παιδιά μας να έχουν ευκαιρίες για σπουδές, εργασία κλπ. Εδώ ούτε φροντιστήριο μπορούμε να τα στείλουμε, ούτε καν μια γλώσσα, τίποτα πια.... Αηδία κατάντησε! Δουλεύουμε για τα πάγια μόνο, τα οποία δεν μπορούμε και να καλύψουμε και σε λίγο δεν θα έχουμε και ιατρική περίθαλψη. ΑΙΣΧΟΣ!!!!

 

(και σπουδάσαμε ρε γαμ%$το!! πολυτεχνείο, μεταπτυχιακά, υποτίθεται ότι θα μας εξασφάλιζαν μια καλύτερη ζωή, πού είναι αυτή? Δεν γινόμουν τουλάχιστον κομμώτρια, θα κουραζόμουν λιγότερο στο διάβασμα, θα έβγαζα πιο νωρίς πιο εύκολα χρήματα και τώρα δεν θα ήμουν σε αυτή την απόγνωση!!!)

Edited by Κάτια
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και που είστε ακόμα...το διεφθαρμένο καθεστώς της Κίρχνερ (κάτι σαν τον Τσίπρα) στην Αργεντινή κρατικοποίησε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Link to comment
Share on other sites

παντως σημερα που πηγα στο φαρμακειο μου ειπαν οτι δεν εκτελουν συνταγες τσμεδε!!!!

 

Kι εμενα το ιδιο μου ειπαν για Αττικη.

Αν μπουνε στον ΕΟΠΥΥ τα μεχρι τωρα χρεη του ΕΤΑΑ δεν προκειται να πληρωθουν, οπως εγινε με τα ταμεια ΙΚΑ ΟΑΕΕ κλπ που πηγαν στον ΕΟΠΥΥ.

Link to comment
Share on other sites

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Ελλάδα βρίσκεται σε κατοχή και οι περισσότεροι οδηγούμαστε σε εξαθλίωση. Ατομικές λύσεις και ξενιτεμός δεν αποτελούν αντιμετώπιση της κατάστασης. Θα πρέπει να αντισταθούμε όλοι μέσα από συλλογική προσπάθεια. Μια συμβολική πράξη που προτείνω όλοι οι πολίτες της χώρας αυτής να κάνουν, είναι να αναρτήσουμε όλοι μαύρες σημαίες στα μπαλκόνια των σπιτιών μας και όλων των κτιρίων με μεσίστιες τις Ελληνικές σημαίες μέχρι η Ελλάδα να απαλαγεί μιας και καλής από μνημόνια, συνταγές λιτότητας που δεν οδηγούν πουθενά και μέχρι να αποκτήσει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, κοινωνική δικαιοσύνη και τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο κέντρο της πολιτικής και όχι οι αριθμοί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα φάμε καλά (όλοι μαζί θα τα φάμε) στον ΕΟΠΥΥ! Νομίζετε οτι δεν έχουν βάλει 10ετίες τώρα στο μάτι τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ; Πληρώνετε κορόιδα (μαζί και η αφεντιά μου, το αρχικορόιδο).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.