Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξετάσεις αδειας ασκησης επαγγελματος ΤΕΕ Οκτωβριος 2012


stvxri

Recommended Posts

Μπήκε ο καημένος ο νέος συνάδελφος να ρωτήσει για τις εξετάσεις και του ...μήσαμε την ψυχολογία.

Αλλά τι να κάνουμε, ψέματα να λέμε. . . ;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αλλά τι να κάνουμε, ψέματα να λέμε. . . ;

 

Τελειώσανε τα ψέματα και τα παχιά τα λόγια τα μεγάλα συνάδελφε!! Μόνο αλήθειες από εδώ και πέρα! Έτσι ώστε όλοι να κατανοήσουμε τι μ@λ@κίες πληρώνουμε, ποιανών τις μ@λ@κίες πληρώνουμε, πια είναι τα λάθη και οι παραλείψεις μας, τι συμβαίνει σε μία χώρα όταν οι πολίτες της είναι ΛΑΛΑΛΑΛΑ και το μόνο που τους νοιάζει είναι το lifestyle και οι πετρούλες.. Λοιπόν, τα πράγματα έτσι έχουν, αυτή είναι η κατάσταση, ωμά και άνοστα.. Το χάλι και τη δυσωδία δεν την κρύβουμε, μόνο αλήθειες!

 

Όλοι φταίμε! Μια βρομερή μυρωδιά πλανάται εδώ και 38 χρόνια στον αέρα, και εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να επαναπαυόμαστε επειδή το αρωματικό δεντράκι που είχαμε περασμένο στη μύτη μας μας αποσπούσε από την πραγματικότητα. Το έχουμε αυτό σαν ράτσα. Αντί να δούμε στα ίσια την πραγματικότητα, εμείς προσπαθούσαμε να την μυρίσουμε!! Τα ψέμματα λοιπόν τελείωσαν, το δεντράκι ξεθύμανε και η πραγματική Ελλάδα βγήκε στο φως.

 

ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ/ΚΑΝΕΤΕ!! Ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ στον απατεώνα το "κράτος". ΟΥΤΕ ΕΝΑ δίχως να έχετε ΕΣΟΔΑ και δικαιώματα σαν πολίτες!! Ίσα δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ!

* Απατεώνας ΝΑΙ! Καταπατείται η λαϊκή θέληση, Καταπατούνται τα δικαιώματα των πολιτών, στο τέλος της ζωής σου σε ληστεύουν και δεν σου δίνουν τα 600άρια που έσκαγες κάθε μήνα για 30+ χρόνια.. και ο νοητός ο ήλιος της δικαιοσύνης; έσβησε εν έτη 2012 και μας άφησε στο σκοτάδι..

 

Παίρνεις ένα Δημόσιο Έργο. Το τελειώνεις. Το κράτος δεν σε πληρώνει. Χρωστάς στους προμηθευτές και στους υπαλλήλους. Εσύ όμως δεν φταις, αλλά αυτοί όλοι εσένα ξέρουν, το κράτος δεν το βλέπουν. Μετά έρχεται η ανάπτυξη. Χρωστάς δίχως να φταις σε ανθρώπους που δεν φταίνε. Και μετά αναπτύσσεστε και οι δύο κλείνοντας τις επιχειρήσεις σας (αληθινό story 2 εταιριών στη Θεσσαλονίκη, και μίας μάντρας υλικών.). Σχέδιον Αναπτύξεως ευρωπαϊκού προτεκτοράτου..! Ωμά και άνοστα.

Edited by Earl
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν βρει σιγουρη δουλεια που θα του αφηνει χρημα ή αν για τα επομενα 3-4-5-6-... χρονια μπορουν να τον βοηθουν οι δικοι του με τις εισφορες ας δωσει εξετασεις. Αλλιως θα ΧΡΩΣΤΑΕΙ

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως ακομα και σημερα ελαχιστοι εχουν παρει χαμπαρι τι πραγματικα γινεται εξω. Το χειροτερο της υποθεσης ειναι πως μεσα στις σχολες καλλιεργειται (ακομα και σημερα) εμμεσα ή αμμεσα η ιδεα οτι μολις βγουνε (και εχουνε και την υπογραφη) θα απλωθουνε οι επιλογες μπροστα τους και οι εργοδοτες θα σκοτωνονται για το ποιος θα τους πρωτοπροσλαβει. Ή αμα δεν θελουν εξαρτημενη εργασια θα ανοιξουν ενα γραφειο και θα τρεχει ο παρας σαν το κωλοχαρτο της τουαλετας.

Ειναι πραγματικα κριμα αυτο, μιας και βγαινει κανεις με το μυαλο του φουσκωμενο απο αυτες τις πιπες και τρωει τις καρπαζιες την μια μετα την αλλη.

Link to comment
Share on other sites

Πέρυσι τέτοιον καιρό τελείωσα τη σχολή, έκατσα ένα χρόνο χωρίς ασφάλεια και σκεφτόμουν να παρατείνω όσο μπορώ την εγγραφή μου στο ΤΕΕ, λόγω των εισφορών.

Αλλά, τελικά, έκανα τα χαρτιά μου και την άλλη Δευτέρα δίνω εξετάσεις.

 

Το αποφάσισα αυτό, καθώς,

α) είμαι πλήρως ανασφάλιστος, δηλαδή, προσεύχομαι να μην αρρωστήσω...

β) ψάχνω για δουλειά. Αν βρω μια οποιαδήποτε δουλειά, θα έχω ΙΚΑ και ένσημα. Τι να τα κάνω; Αφού, αργά ή γρήγορα, θα εγγραφώ στο ΤΣΜΕΔΕ, και τότε τα ένσημα αυτά θα μου έιναι άχρηστα. Από την άλλη, αν βρω μια δουλειά στο αντικείμενο (ως μισθωτός φυσικα - ως ελ. επαγγελματίας θα αργήσει πολύύύ...), χρειάζεται να είμαι εγγεγραμμένος στο ΤΕΕ, για να έχω μπλοκάκι κτλ.

 

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα η φάση...

 

Σαν νέος πμ, δεν έχω ελπίδα... Και, πιστεύω πως, αυτό είναι χειρότερο από το να μην έχω δουλειά...

Edited by Billy_Huge
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά είναι λυπηρό την σημερινή εποχή να μην υπάρχει σωστή πληροφόρηση και να πετάνε κάποιοι στα σύννεφα....

Χτες στο τρένο, άθελά μου άκουσα συζήτηση μεταξύ 2 κοριτσιών...Η μία είχε περάσει έργων υποδομής και έλεγε με περηφάνια στην άλλη ότι τελειώνοντας θα απασχοληθεί σε μεγάλα έργα όμως δρόμους κτλ....Καλά που ζει ρε γαμώτο...Ποιος της τα έιπε αυτά...Δεν την έχουν πληροφορήσει για την ελεύθρη πτώση οι γονείς, φίλοι, σχολή (καλά αυτοί άστο).. Κρίμα ρε συ να ξεκινάς με τέτοια όνειρα....

Αλλο παράδειγμα συγγενής μου τελείωσε πριν 1.5 χρόνο ΗΜΜΥ....Κάθε 2-3 μερες με έπαιρνε τηλέφωνο για τα διδικαστικά του ΤΕΕ,ΤΣΜΕΔΕ...Του έλεγα μην βιάζεσαι...δεν άκουγε..Οχι θα υπογράφω μου έλεγε και μάλιστα γεμάτος χαρά ήρθε επίσκεψη με την άδεια άσκησης στο χέρι....

Από τότε το παλικάρι είναι άνεργο...και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να πληρώνει εισφορές....Είναι αργά όμως..

 

για να μην ξαναποστάρω....

Φίλε δεν χάνονται τα ένσημα ΙΚΑ...και εγώ κάποτε δούλευα με ΙΚΑ και απλά τα παίρνω μαζί....

Edited by ikaros13
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, γράφομαι στο ΤΕΕ, όχι φυσικά για "να υπογράφω", αλλά, για να έχω μια ασφάλιση για κανάν γιατρό και για να έχω +1 πιθανότητα να μπορέσω να βρώ δουλεία ως μισθωτός σε κάποιο τεχνικό γραφείο (μπλοκάκι).

 

Είναι δίκοπο μαχαίρι..

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ναι αν μπορείς και πληρώνεις τις εισφορές θα έχεις ασφάλιση....αν χρωστάς δεν έχεις ούτε αυτό....άσε που τώρα με το ΕΟΠΥΥ έρχεται η μία η άλλη.....

Link to comment
Share on other sites

40,52 ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ......ΜΑΛΙΣΤΑ. :mrgreen: .......ΠΑΛΙΑ μας θελανε γαμπρους....ο πατερας χτιζει οικοδομη στο κολωνακι!!!!

58,40 Δ.Υ .....thanks και αντε γεια !!! :twisted:

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=Xx-XLwP-BMI&feature=related

 

 

 

 

 

 

αντε να πανε τα φαρμακια κατω κερναω νετικο ΠΟΤΑΚΙ !!! :mrgreen:

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, γράφομαι στο ΤΕΕ, όχι φυσικά για "να υπογράφω", αλλά, για να έχω μια ασφάλιση για κανάν γιατρό και για να έχω +1 πιθανότητα να μπορέσω να βρώ δουλεία ως μισθωτός σε κάποιο τεχνικό γραφείο (μπλοκάκι).

 

Είναι δίκοπο μαχαίρι..

 

Μεγάλη επιπολαιότητα κάνεις και θα το μετανιώσεις αλλά θα είναι αργά. Καταστάλαξε πρώτα επαγγελματικά να δεις με τι ακριβώς θ' ασχοληθείς, άσε μερικά χρόνια να περάσουν μέχρι να σταθεροποιηθείς στην επαγγελματική σου κατεύθυνση και μετά αν δεις ότι σου είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητη η άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, τότε και ΜΟΝΟ τότε γράψου στο ΤΕΕ. Αυτο που λες ότι γράφεσαι για κανένα γιατρό, μπορείς να το έχεις και με το ΙΚΑ εφόσον ο εργοδότης σου βάζει ένσημα. Εξάλλου από εδώ και στο εξής ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ όλοι στον ΕΟΠΥΥ θα είναι, δηλ. και τα δυο ταμεία την ίδια περίθαλψη για κλάματα θα προσφέρουν. Και στην τελική αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να κάνεις ιδιωτική ασφάλιση για περίθαλψη είναι πολύ προτιμότερη σαν προσωρινή λύση μέχρι να βρείς κάποια δουλειά από το να φορτωθείς το βραχνά της υποχρεωτικής ασφάλισης του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και για σύνταξη και για περίθαλψη που μετά δεν μπορείς να τη διακόψεις με τίποτα.

Edited by thcristo
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.