Jump to content

Billy_Huge

Members
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Billy_Huge

 1. Αναρτήθηκαν και τα ειδοποιητήρια Σεπτεμβρίου.
 2. Πλέον, δεν χρειάζεται η επίσκεψη στο ΤΜΕΔΕ για ασφαλιστική ενημερότητα; Ή είναι άλλο πράγμα η ασφαλιστική ενημερότητα του ΕΦΚΑ και άλλο η ασφαλιστική ενημερότητα του ΤΜΕΔΕ; Επίσης, έβγαλα μία μέσω αυτού του τρόπου και παρατήρησα ότι δεν αναφέρεται αριθμός πρωτοκόλλου/σφραγίδα/υπογραφή. Θεωρείται έγκυρο τώρα αυτό; ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.pdf
 3. Είναι υποχρεωτικό να τηρούμε λογαριασμό όψεως στην Εθνική; Δεν έχει καταργηθεί αυτό;
 4. Μόλις με πήραν τηλέφωνο από την τράπεζα Πειραιώς. Είχα αγοράσει POS, επειδή ήταν υποχρεωτικό. Δεν το χρησιμοποιώ, καθώς στα χαρτιά είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, στην πράξη είμαι μισθωτός (μπλοκάκι). Μάλιστα, τους το είχα ξεκαθαρίσει τότε, πως θέλω το πιο απλό μηχάνημα, να το αγοράσω, και να μην ξαναπληρώσω τίποτα μηνιαίως, αφού δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω. Το είχαν δεχτεί, το αγόρασα 99 ευρώ + ΦΠΑ, το δήλωσα στο ταξις, δεν το έβγαλα καν από το κουτί του. Και σήμερα θυμήθηκαν ότι επειδή δεν το χρησιμοποιώ, θα μου βάζουν πάγιο μηνιαίο τέλος, 3 ευρώ + ΦΠΑ. Για το γαμώτο και μόνο, τους είπα ότι παύει η συνεργασία μας. Aυτοί μου είπαν ΟΚ, και να τους το γυρίσω πίσω (πράγμα που δεν με νοιάζει, αλλά, γιατί να τους το γυρίσω; Αφού το έχω αγοράσει) Ερωτώ λοιπόν: Γνωρίζετε κάποια τράπεζα που να δίνει POS ΧΩΡΙΣ πάγια τέλη; Ή, εναλλακτικά, αυτό το viva, συμφέρει; Είναι σύμφωνα με το νόμο για να δηλωθεί στο ταξις; Γιατί ως μπλοκάκιας, δεν θα το χρησιμοποιήσω ποτέ, παρά μόνο, για το τυπικό του πράγματος. Ευχαριστώ. ΥΓ: Νταβατζήδες... 😤😡🤬
 5. Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ για Ιούλιο. Οπότε, μέχρι τέλος Αυγούστου, πρέπει να πληρωθούν: -ΕΦΚΑ 7.2019 -ΕΦΚΑ 1η Δόση Εκκαθάρισης 2018 -ΕΤΕΑΕΠ 7.2019 -ΕΤΕΑΕΠ 6η Δόση Εκκαθάρισης 2018 -ΕΤΕΑΕΠ 6η Δόση Εκκαθάρισης 2017 Καλά μπάνια!
 6. Κι εγώ έχω θέμα. Λογικά είναι γενικό.
 7. Έχουν αναρτηθεί τα ειδοποιητήρια του ΕΤΕΑΕΠ για τον Ιούνιο 2019, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής 31/07/2019. Υπάρχει μια ελαφριά μείωση στο ποσό, επειδή ο κλάδος επικουρικής υπολογίζεται στο 6,50% και όχι στο 7,00 %.
 8. Αναρτήθηκαν και τα ειδοποιητήρια 5/2019, με ημερομηνία πληρωμής έως 15/7/19. Και παρατηρώ ότι είναι το ίδιο με του 4/2019, το έχουν υπολογίσει με βάση τα εισοδήματα του 2017, δεν έλαβαν υπόψην τους την εκκαθάριση του 2018. Οπότε, λογικά, την διαφορά θα την πληρώσουμε του χρόνου.. Πω, έχουμε καταντήσει πράκτορες να προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τι και πως..
 9. Ξέρετε αν αυτά που καλούμαστε να πληρώσουμε για του 2018, ανήκουν στο "Κύρια Σύνταξη" ή στην εισφορά "Υγείας"; Ή, λογικά, πάει αναλογικά;
 10. Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών 2018 Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών. Τα ειδοποιητήρια εκκαθάρισης έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με εμπρόθεσμη ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης την 30.8.2019.
 11. Εως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2019 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών. Η παράταση είναι επιβεβλημένη καθόσον η έκδοση εισφορών Μαΐου συνδέεται μηχανογραφικά με την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2018, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή). Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα).
 12. Αθήνα, 28/06/2019 Ο ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2019 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών έως την Δευτέρα 15.07.2019. Η παράταση είναι επιβεβλημένη καθόσον η έκδοση εισφορών Μαΐου συνδέεται μηχανογραφικά με την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2018, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή). Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα). ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Φ.Κ.Α.
 13. Πάρε εσύ έναν αριθμό πρωτοκόλλου πριν τον έναν μήνα, και αν δεις ότι όντως θα χρειαστείς παράταση, την υποβάλλεις
 14. Ως μπλοκάκιας (δηλαδή ελ.επ), κόβω πάνω από χιλιάρικο, φορολογούμαι για αυτά, πληρώνω λογιστή, αποδίδω ΦΠΑ, πληρώνω τέλος επιτηδεύματος, πληρώνω την 300άρα για ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ, έχω την παρακράτηση 20%, δεν δικαιούμαι δώρα, δεν δικαιούμαι άδειες, μπορώ να απολυθώ οποτεδήποτε χωρίς αποζημίωση, χωρίς να μπορώ να μπω οαεδ, να πληρώνω ταμείο ακόμα και όταν δεν εργάζομαι βρέξει χιονίσει, εργάζομαι 6αήμερο και ενίοτε 7ήμερο, φυσικά όχι 8άωρο, με άγχος, τρέξιμο και ευθύνες, και η λίστα δεν τελειώνει. Και μετά από όλα αυτά, μένουν 600 ευρώ. Και για σύνταξη ότε και εάν, κανένα 500άρικο. Και φυσικά όχι μόνο εγώ, αλλά χιλιάδες "μπλοκάκηδες". Δεν μιλάω καν για να "βγάλεις λεφτά", πόσω μάλλον να "αποσβέσεις" τα χρόνια και τα έξοδα των σπουδών. Μιλάμε απλά να επιβιώνεις. Χίλες φορές γκαρσόνι.
 15. Ειδοποιητήρια Μαρτίου προσεχώς.. Καταληκτική ημερομηνία, 30/4/2019. Φαίνονται ήδη στις "Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ---> Υποχρεώσεις Κοινωνικής Ασφάλισης ---> Εισφορές"
 16. Λογικά, στην διακήρυξη, αναγράφεται επακριβώς τι πτυχίο απαιτείται. Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν και (μικρή) ομάδα εργασιών άλλου είδους πτυχίου. Πχ, σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχει ομάδα εργασιών με έργα πρασίνου, η ΗΛΜ, χωρίς να απαιτείται το αντίστοιχο πτυχίο στην διακήρυξη.
 17. Προφανώς και το καλύτερο είναι να γίνει εξαρτημένο τοπογραφικό με τα σωστά όρια. Αλλά, δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο και τα έξοδα να πληρώσει κάποιος πχ 1000 ευρώ για μερικά χωράφια που έχει. Εγώ θα τους καταθέσω αυτά που ήδη έχω. Φυσικά και είναι καλό για να έχουν δουλειά οι συνάδελφοι που κάνουν τοπογραφικά. (Στα μέρη μου στην Πελοπόννησο, έχω μάθει πως τρέχουν και δεν προλαβαίνουν, έχουν πάρει φωτιά τα τόταλ στέισιον στις ραχούλες). Γενικά, από την ιστορία αυτή, βγαίνει καλό μεροκάματο σε συναδέλφους, σε δικηγόρους, σε φωτοτυπάδικα καθώς και στον κάθε απίθανο ή μη που αναλαμβάνει να δηλώσει την περιουσία του καθενός.
 18. Έστω ότι είναι να πληρώσουμε 1 ευρώ για αναδρομικά 2017, 1 ευρώ για αναδρομικά 2018 και 1 ευρώ για 1-2/2019. Η πληρωμή πρέπει να γίνει με τρεις διαφορετικές συναλλαγές, δηλαδή μια κατάθεση 1 ευρώ, μια κατάθεση 1 ευρώ, και μια κατάθεση 1 ευρώ, ή μπορεί να γίνει με μία συναλλαγή, δηλαδή με κατάθεση 3 ευρώ; (ο κωδικός πληρωμής είναι κοινός και στα 3 ειδοποιητήρια) Γιατί στην δεύτερη περίπτωση (κατάθεση 3 ευρώ), μήπως το σύστημα "καταλάβει" ότι τα 3 ευρώ πάνε για πληρωμή των δόσεων του 2017; Αυτό το λέω αφενός για πρακτικούς λόγους, και αφετέρου να περιορίσω την προμήθεια της τράπεζας
 19. Μην αγχώνεσαι, τυπική διαδικασία είναι
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.