Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με γέμισμα σε παλιά τσιμεντοκονία που σκάφτηκε


dimlillis

Recommended Posts

Γειά σας!

 

Προσπαθώ να κάνω μια ανακαίνιση σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στον τρίτο και τελευταίο όροφο πολυκατοικίας που κατασκευάστηκε περί το 1993.

 

Το ερώτημα είναι με τι και πως θα γεμίσω τα "χαντάκια" που φαίνονται στην συνημμένη φωτογραφία post-80188-0-99210600-1351148321_thumb.jpg και τα οποία είναι πλέον κάπως έτσι post-80188-0-28888400-1351148287_thumb.jpg , μετά την προσθήκη από τον ηλεκτρολόγο κάποιων σωληνώσεων.

 

Η παλιά τσιμεντικονία είναι περί τα 9 cm (5 cm κατι σαν αφρομπετό και 4 cm τσιμεντοκονίαμα).

 

Επιπλέον στο κάτω μέρος -στο επίπεδο του αφρομπετον - περνάνε σωληνώσεις καλοριφερ που προφανώς συστολοδιαστέλλονται έντονα . Να σημειώσω ότι δυστυχώς είχα αυτό post-80188-0-46203500-1351148830_thumb.jpg το ατύχημα, το οποίο επισκευάστηκε , με αντικατάσταση του βλαμμένου τμήματος της χαλκοσωλήνας post-80188-0-16937600-1351148933_thumb.jpg. Πριν το θάψω με τον τρόπο που θα μου πείτε και πέρα από μια δοκιμή που έκανα με το καλοριφερ να δουλεύει καμμιά ώρα και την μόνωση που είναι να της βάλω , αν υπάρχει κάποια καλή ιδέα καλύτερης επισκευής με καμμιά πατέντα (πχ να βάλω διπλή σωλήνα τοπικά..λύση "πουκάμισο" μου την είπαν") πείτε τη πριν το εξαφανίσουμε.

 

Άρα το επείγον ερώτημά μου είναι , με ποιο τρόπο να γεμίσω τα χαντάκια.Κάποιος φίλος είπε φτιάξε ένα μείγμα άμμο-τσιμέντο χωρίς να τσιγγουνευτείς το τσιμέντο και θάψε...ο υδραυλικός μου λέει ρίξε τρεις πόντους άμμο τσιμέντου να καλύψεις τις σωλήνες, βρεξε να κάτσει , και απο πάνω αμμο-τσιμέντο..στο μεταξύ βλέπω ότι υπάρχουν υλικά για πρόσφυση νέου και παλιού τμήματος τσιμεντοκονίας..πρόσθετα τύπου Revinex .

 

Περιμένω τη βοήθειά σας και ευχαριστώ προκαταβολικά!

 

υ.γ.Στο τέλος θα κολληθεί προγυαλισμένο πάτωμα αφού με κάποια ρητίνη γίνει σκλήρυνση και βελτίωση των 4 cm της τσιμεντοκονίας που βρίσκεται πάνω απ'το αφρομπετον.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

πολύ γκρο μπετόν...πόσο πάχος έχει? η οικοδομή ποιας χρονολογίας είναι? εκεί στην είσοδο που μπήκαν οι πριζοδιακόπτες είναι υποστύλωμα???

 

φοβάμαι να υποθέσω περισσότερα....

Link to comment
Share on other sites

Άρα το επείγον ερώτημά μου είναι , με ποιο τρόπο να γεμίσω τα χαντάκια.Κάποιος φίλος είπε φτιάξε ένα μείγμα άμμο-τσιμέντο χωρίς να τσιγγουνευτείς το τσιμέντο και θάψε...ο υδραυλικός μου λέει ρίξε τρεις πόντους άμμο τσιμέντου να καλύψεις τις σωλήνες, βρεξε να κάτσει , και απο πάνω αμμο-τσιμέντο..στο μεταξύ βλέπω ότι υπάρχουν υλικά για πρόσφυση νέου και παλιού τμήματος τσιμεντοκονίας..πρόσθετα τύπου Revinex .

 

 

Ειναι παλια η τακτικη του υδραυλικου.

 

Φτιαξε μια ισχυρη τσιμεντοκονια και γεμισε τα.

Αναλογια τσιμεντο : αμμο, 1:3 ή 1:4.

Λατεξ θα βαλλεις (SBR) ως ποσοστο τσιμεντου. 5-10% προτεινουν οι εταιρειες.***

Μην βαλλεις ενα φλυτζανακι του καφε.

Εγω θα εβαζα κια ινες προλυπροπυλενιου 1-1.5εκ (αν βρεις).

 

υ.γ.Στο τέλος θα κολληθεί προγυαλισμένο πάτωμα αφού με κάποια ρητίνη γίνει σκλήρυνση και βελτίωση των 4 cm της τσιμεντοκονίας που βρίσκεται πάνω απ'το αφρομπετον

 

Να βελτιωσεις 4εκ τσιμεκτονια αποκλειεται.

Οτι κανεις θα γινει επιφανειακα.

Τι ειναι τι προγυαλισμενο δαπεδο?

 

 

*** Για να μην κανω διαφημιση στειλε μου πμ να σου πω ενα προσμικτο που χρησιμοποιησα προσφατα.

Μηδενικη ρηγματωση, προσφυση και εργασιμοτητα.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Τι ειναι τι προγυαλισμενο δαπεδο?

 

τα λαμινατε θα λεει τερρυ.......δεν χρειαζοναι τριψιμο-βαψιμο-γυαλισμα απλα τοποθετηση και σοβατεπι περιμετρικα....

 

θα ελεγα τις σωληνωσεις ανα 3 να τις πιασεις μαζι και να τις καρφωσεις στο δαπεδο......για να γινει και πιο σωστα η τσιμεντοκονια.....

 

 

για τα ηλεκτρολογικα διπλα στην πορτα εχω και εγω μεγαλη απορια.......γιατι απο την φωτογραφια υποθετω οτι ειναι υποστηλωμα εκτος και αν ειναι δοκος επι δοκου σε εκεινο το σημειο!

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

δεν είναι μόνο laminate. Υπάρχει προ-γυαλισμένο και μασίφ ξύλο. Πάντως να καθαρίσεις πολύ καλά και να βάλεις και αριάνι πρόσφυσης.

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι μόνο laminate. Υπάρχει προ-γυαλισμένο και μασίφ ξύλο. Πάντως να καθαρίσεις πολύ καλά και να βάλεις και αριάνι πρόσφυσης.

 

στην συγκεκριμενη περιπτωση μονο λαμινατε χωρα.......

.ειδικα αν βαλει και αριανι προσφυσης θα πρεπει η να πει σε μαρμαρα να φερει την μηχανη να τριψει την υπαρχουσα τσιμεντοκονια για να κερδισει 2-3 ποντους η θα πρεπει να κανει μεταποιηση τις πορτες για να ανοιγουν και παλι θαχει ανισοταθμια με τα δαπεδα που δεν αλλαξαν......οπως πχ του κλιμακοστασιου.....

 

υπαρχει υλικο που παρεχεται μαζι με την αντιστοιχη κολλα ελβετικης εταιρειας και σιγουρα δεν θαχεις θεμα να σου βγει το πατωμα....ασταρωνεις και σκληραινει το υποστρωμα και μετα την κολλα

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

Αν έβαζες πλακάκι ως τελική επιφάνεια δεν θα έλεγα τιποτα, επειδή οι συνάδελφοι τα έχουν πει ολα....

Από την στιγμή όμως που βάζεις προγυαλισμένο πρέπει να είσαι προσεκτικότατος....

Οι εταιρίες παραγωγής προτείνουν η τοποθέτηση του πατώματος να γίνει σε στεγνό υπόστρωμα -από 2-2,5% υγρασία.

Αν δεν βιάζεσαι... οκ. Χρησιμοποιώντας έναν μετρητή υγρασίας θα δεις πότε θα στεγνώσει για να μπει το ξύλο.

 

Αν βιάζεσαι να τελειώσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ταχύπηκτα επισκευαστικά τα οποία και εμπεριέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά (ινες κλπ)...

Στις προδιαγραφές τους αναφέρουν σε πόσες ώρες είναι βατό και σε πόσες ημέρες επιτυγχάνουν το 2% υγρασίας.

Έπειτα, θα πρέπει να εξομαλύνεις με αυτοεπιπεδούμενη κονία -και αυτή ταχύπηκτη- ωστε να μην έχεις "ακουστικά" προβλήματα στο περπάτημα. (αλλού να ακούγεται κούφιο αλλού γεμάτο).

Και για να απολαύσεις το καλοπληρωμένο σου πάτωμα ακόμα περισσότερο, θα πρέπει το υπόστρωμα του να είναι τουλάχιστον 5μμ και όχι αυτό των 0.90€/μ2

__________

όσο για την σωλήνα... κόλληση μέσα στο πάτωμα... μμμ... δεν θα το επέτρεπα.

Σε κάθε περίπτωση τα ασταρώματα για την βελτίωση πρόσφυσης είναι απαραίτητα

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Το αριάνι μόνο για την περιοχή των γεμισμάτων. Υπάρχει και Ελβετική αλλα και Γερμανική που ενισχύει το υπόστρωμα. :mrgreen:

 

Επειδή είμαι καλό παιδί. Το καλύτερο υπόστρωμα by far είναι φυσικό λάστιχο με φελλό. Πάει 3.5Ε το τμ αλλα δεν ακούς τίποτα

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Άρα ακολουθώ την συνταγή του Terry και θάβω τις σωλήνες (αφού τις στηρίξω κάτω με ένα τσέρκι όπως είπε ο akius..το οποίο έχω ήδη προμηθευτεί) εν συνεχεία μονώνω την χτυπημένη και επισκευασμένη σωλήνα του καλοριφέρ (αραγε μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτήν προληπτικά ή να την θάψω και να την ξεχάσω? Την λύση να περάσω μια σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου και αφού επισκευάσω να κολλήσω με συστολές και να έχω τοπικά διπλή σωλήνωση το έχει κάνει κάποιος?παίζει σαν λύση?) και ρίχνω το τσιμεντοκονίαμα με αναλογία άμμο - τσιμέντο 1:4 και ένα πρόσμικτο που μου'πε ο Terry περί το 1-1,5 λίτρο στα 50 kg τσιμέντου..Ώπα και τις ίνες!...Πέρα από το διάλυμμα πρόσμικτου να υποθέσω ότι ρίχνω και επιπλέον νερό κατά το ανακάτεμα μέχρι να δουλεύεται ωραία το μείγμα?

 

 

 

Ρε παιδιά οι σωλήνες του καλοριφερ θα μπορούν να συστολοδιαστέλλονται όμορφα μεσα σε αυτό το πολύ ισχυρό κονίαμα..ή θα μου σπάσουν οι κολλήσεις της επισκευής στην χαλκοσωλήνα και θα΄χω δράματα:)?Το ρωτάω γιατί κάνοντας τη δοκιμή λόγω της βλάβης ανάβοντας για καμμιά ώρα το καλοριφερ, εντυπωσιάστηκα από τις κινήσεις των σωλήνων μέσα στο ήδη υπάρχον αφρομπετό .

 

ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΑ εντοπίσατε τον προβληματισμό μου σχετικά με το κολλητό laminate με φινίρισμα 3.4mm φυσικού ξύλου, το οποίο έχει πλάκες 400mm - 2000mm . H τσιμεντοκονία ήταν λίγο σαθρή . Ο έμπορας που πουλάει τα πατώματα , πουλάει ιταλικές (θα προτιμούσα τα προϊόντα της ελβετικής εταιρείας αλλά ελπίζω ότι πάνω κάτω τα ίδια είναι αυτά..Ή ΌΧΙ?!! ) κόλλες - ρητίνες - ενισχυτικά κονιάματος..της εταιρείας που συνήθως τις κόλλες χρησιμοποιούμε στα πλακάκια..

 

Κάναμε λοιπόν μια δοκιμή . Ρίξαμε ένα αραιωμένο διάλυμμα μιας ρητίνης και πραγματικά διείσδυσε το υλικό μέχρι το ελαφρομπετό, δηλαδή θεωρητικά θα μπορούσα να βελτιώσω το ήδη υπάρχον κονίαμα σε βάθος 3-4 cm τουλάχιστον...Το ερώτημα είναι να κολλήσω το πάτωμα σε αυτήν την τσιμεντοκονία την βελτιωμένη αλλά που ίσως κουφώσει λόγω συστολοδιαστολών που θα πάρει πια το αφρομπετό και όχι η Flex κόλλα μιας και το ισχυρό πια κονίαμα που θα λειτουργεί ως συμπαγες σύστημα (δάπεδο - κόλλα - τσιμεντοκονίαμα) δεν θα παθαίνει τίποτα αλλά θα παθαίνουν τα τριγύρω..έχει βάση ο προβληματισμός ή είμαι υπερβολικός? Να μην ρισκάρω λέτε και να το βάλω αντί για κολλητό..πλωτό! Με κάποιο σοβαρό υπόστρωμα για να μην ακούω γκάπα-γκούπα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.