Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επέκταση υφιστάμενου εξώστη


 

Recommended Posts

εγω έκανα ποιοτικό έλεγχο αγκύρωσης των βλήτρων ώστε να καταλήξουμε στην σωστή ρητίνη, δοσολογία, μέθοδο έμπηξης των βλήτρων, το κωδικό της ρητίνης και την τελική οικονομοτεχνική ανάλυση. Ελέγξαμε 4 διαφορετικές ρητίνες απο 4 διαφορετικές εταιρίες. Υπάρχει συγκεκριμένη προδιαγραφή για την διαδικασία ελέγχου των βλήτρων. Την μελέτη την έκανε ο εξαιρετικός Αντώνης Κανελλόπουλος και την εφαρμογή ο Αχιλλέας Τεχνική.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πολύ δύσκολο να βρεις αρίδι μήκους 1.20μ..., θεωρώ ότι αποτελεί ειδικό εξοπλισμό όπως επίσης και δύσκολο να διατηρήσεις την οριζοντιότητα της διάτρησης σε τόσο μεγάλο μήκος, θέλει ειδικό εργαλείο (εκτός από το αρίδι). 

Καμιά φωτογραφία από την δουλειά αυτή, για να την βλέπαμε? Ποια η γεωμετρία υφιστάμενου-νέου προβόλου? Μήπως έγινε διεύρυνση κατά πλάτος και όχι επέκταση στην διεύθυνση της πέταξης του προβόλου...?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Kαι άντε το γέμισες

 

Πώς βάζεις μέσα τη ράβδο και αφήνεις μόνο τον αέρα να βγη και όχι η ρητίνη?

Link to comment
Share on other sites

Η τρυπα συνηθως γεμιζει στο 2/3 του μηκους της.

Εκει ΔΕΝ εχεις αερα (ή δεν πρεπει να εχεις).

Οση ρητινη βγαινει, γεμιζει το υπολοιπο μηκος της οπης.

Link to comment
Share on other sites

Φωτογραφίες θα προσπαθήσω να βάλω εφόσον πάρω έγκριση απο τον εργολάβο. Επι των θεμάτων που διατυπώσατε 

 

Η διάτρηση γίνεται σε τρεις φάσεις. Η αρίδα θα πρέπει να είναι Φ25 για το Φ20 οπλισμό. Στην αρχή τρυπάμε με μια 25 εκ. μετά με μια 80 εκ και τελειώνουμε με την 1,2 μέτρα. Η πρώτη και δευτερη διάτρηση γίνεται με βάση όπως αυτή της φωτό. Η τρίτη διάτρηση δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν υπάρχει ήδη όδευση 80 εκ. 

 

Η ρητίνη μπαίνει πάντα με ηλεκτρικό πιστόλι επειδή θα πρέπει να περάσει χωρίς άερα και ταυτόχρονα να ξεπεράσει το βάθος. Για το 1,2 μέτρα έγινε χρήση πλαστικού σωλήνα Φ12 που χρησιμοποιήθηκε σας οδηγός για την όδευση της ρητίνης. Το Φ12 στην Φ25 οπή επιτρέπει να εκτονώσουμε εύκολα τον συμπιεσμένο αέρα κατα την είσοδο της ρητίνης. Ο ρυθμός είναι ο ρυθμός εσπίεσης του πιστολιού και να τραβάμε τον οδηγό/σωλήνα προς τα έξω με την μισή ταχύτητα. Η διαδικασία αφορά της στάθμη 1,2 εως 0,3 μέτρα. Μετά κάνουμε την κλασσική ελικοειδή. Βασικό αλλά είναι μια άλλη συζήτηση, είναι το pot life ή ο χρόνος πολυμερισμού. Αυτό θα χρειαστεί να επιλεγεί ανάλογα με το συνεργείο. Συνήθως τα 30 λεπτά είναι ΟΚ.

 

Σε γενικές γραμμές είναι μια απλή διαδικασία, μελετητικά ορθή και αρκετά οικονομική αν αναλογιστεί κανείς τις εναλλακτικές.

 

Αρίδα 1.2 μέτρων υπάρχουν και δεν αποτελούν ιδιαίτερο εξοπλισμό. Συνήθως γίνεται χρήση αντάπτορα προέκτασης. Makita, Hilti έχουν και αρίδες 1150 και αντάπτορες. Τυπικό κόστος αντάπτορα SDS Max 55-60E για 800mm. Το μόνο που απαιτείται είναι ο μαγνητογράφος ώστε να ξέρουμε ακριβώς που τρυπάμε.

post-25466-0-05485900-1440689785_thumb.jpg

Edited by Ροδοπουλος
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω ποια ρητινη χρησιμοποιηθηκε, αλλα η καθε τρυπα θελει κοντα 500ml για να γεμισει.

Οχι οτι δεν γινεται, αλλα δεν ειναι ευκολα να ελεγκτει η πληρωση της οπης.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω ποια ρητινη χρησιμοποιηθηκε, αλλα η καθε τρυπα θελει κοντα 500ml για να γεμισει.

Οχι οτι δεν γινεται, αλλα δεν ειναι ευκολα να ελεγκτει η πληρωση της οπης.

 

Δεν μπορώ να πω την ρητίνη διότι έγινε έλεγχος σε τέσσερις γνωστών εταιριών και οι 2 αστόχησαν στο half load retaining (φορτίζουμε με τον γρύλο στο 50% του φορτίου για 15 λεπτά και παρατηρούμε αν υπάρχει πτώση φορτίου). Η έλεγχος πλήρωσης είναι σχετικά απλός διότι τα φυσίγγια είναι προζυγισμένα και ξέρεις πόσο περίπου απαιτείται για να γεμίσει. Προφανώς Φ20 οπλισμός για εξώστη σε τέτοια πύκνωση και 1,2 μ βάθος έμπηξης επιτρέπει ένα αρκετά μεγάλο συντελεστή ασφαλείας. Αν θυμάμαι με τον Αντώνη είχαμε υπολογίσει περίπου 2,8. 

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.