Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε μικρή μεζονέτα χωρίς κεντρική θέρμανση


Faethon11

Recommended Posts

Συνάδελφοι, έχω ένα ΠΕΑ εδώ και 2 μήνες και αποφάσισα τελικά να το κάνω. (όχι ότι δεν είχα χρόνο αλλά η κατάσταση μου έχει αφαιρέσει την διάθεση για πολλά πράγματα)

Είναι μεζονέτα λοιπόν, όπου στο ισόγειο υπάρχει ένα τζάκι και στον όροφο δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση. Μερικές φορές βάζουν ένα ηλεκτρικό σώμα.

Θεωρώ πως πρέπει να βάλω 2 ΘΖ. Μία για το ισόγειο (εμβαδού 30μ²) με θέρμανση το τζάκι και άλλη μία για τον όροφο (ίδιο εμβαδό) με θέρμανση το Κ.Α.

Σωστά το σκέφτομαι;

 

 

υ.γ. Δεν βρήκα κάποιο παραπλήσιο θέμα και έτσι άνοιξα νέο.....

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Και 1 Θ.Ζ. μπορείς να βάλεις με ανάλογο ποσοστό κάλυψης για το τζάκι και για το σύστημα του Κ.Α. που στην περίπτωσή σου (μεζονέτα 30 τ.μ. + 30 τ.μ. αν κατάλαβα καλά) είναι 0,5 για κάθε σύστημα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και καλά εσύ αποφάσισες μετά 2 μήνες να το κάνεις. Ο πελάτης σου τι έκανε 2 μήνες; Εκτός εάν το ήθελε για να στολίσει τον τοίχο του :smile:

Πάντως, σύμφωνα με τα σεμινάρια, η μέθοδος των δύο διαφορετικών ΘΖ είναι σωστότερη για την περίπτωσή σου.

Link to comment
Share on other sites

Θα τα κάνω και τα δύο να συγκρίνω διαφορές

υ.γ. tsx, περιμένει δεν βιάζεται.....

 

off topic. Φτιάχνω το αρχικό xml στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ ΜΕΛΕΤΗ και μετά το εισάγω στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους υπολογισμούς, σωστά;

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους υπολογισμούς...Γιατί όμως το κάνεις έτσι και όχι το αρχικό xml από το buildingcert?Θες να κάνεις δοκιμές πρώτα?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ για τις δύο θ.ζ.

Μια ερώτηση. Τη θερμική ισχύ βάζουμε στο τζάκι αν δεν έχουμε στοιχεία; Εκτός κι αν δεν παίζει ρόλο, εξαιτίας αυτού που γράφει στη βοήθεια του προγράμματος: "Η ισχύς δεν λαμβάνεται υπόψη στους υπολογισμούς της ενεργειακής απόδοσης του εξεταζόμενου κτιρίου, αλλά χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ στον καθορισμό του βαθμού απόδοσης της μονάδας παραγωγής του κτιρίου αναφοράς, στην περίπτωση που πρόκειται για λέβητα".

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στ' αποτελέσμτα είτε με 1 Θ.Ζ. είτε με 2, οπότε γιατί περισσοτερο κόπο μόνο για το σύστημα θέρμανσης, αν ήταν ξεχωριστοί χώροι χωρίς να επικοινωνούν και με διαφορετικές ανάγκες των Η/Μ συστημάτων τοτέ ναι 2 Θ.Ζ., αλλα τώρα μόνο για το σύστημα θέρμανσης που αφορά ενιαίο όγκο πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος για 2 Θ.Ζ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.