Μετάβαση στο περιεχόμενο

Oνομαστική και πραγματική διάμετρος οπλισμού


 

Recommended Posts

θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τις διαστασεις του οπλισμου.εαν καποιος διαβασει σε ενα σχεδιο πχ. οτι μπαινει 4 Φ 18 και 4 Φ 20 υπαρχει περιπτωση παραλαμβανοντας τα σιδερα με το παχυμετρο να του εχει κανει πο..στια ο σιδερας και να εχει βαλει 4 Φ16 ΚΑΙ 4Φ 18 αντι των σιδερων που γραφουν τα σχεδια.το παχυμετρο μετραει την διασταση σωστα ή πρεπει να καταφυγουμε σε μεθοδο μετρησης βαρους των σιδερων?

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ. acnt

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως το αντίθετο συμβαίνει. Επειδή οι σιδεράδες πληρώνονται με το κιλό, όσο πιο μεγάλη διάμετρος, τόσο καλύτερα γι'αυτούς (κ' τόσο χειρότερο για τον ικανοτικό, στην περίπτωση των δοκών, που είναι και το πιο συνηθισμένο να υποστείς "αύξηση"). Πάντως με ένα παχύμετρο μια χαρά κάνεις δουλειά σου, αρκεί να μετράς σωστά, στον κορμό και όχι στις νευρώσεις. Αργότερα θα τις ξεχωρίζεις και με το "'μάτι".

Link to comment
Share on other sites

Επειδή οι "μήτρες" στα εργοστάσια σιδήρου, σιγά σιγά "τρώγωνται" από την χρήση, σχεδόν πάντα η διατομή του σιδήρου είναι μεγαλύτερη από την "κανονική". Αυτό βέβαια σημαίνει κέρδος για τον προμηθευτή που δουλεύει με το βάρος.

Το κανονικό σημαίνει κόψιμο ράβδου ενός μέτρου και έλεγχος της διατομής κατ΄αναλογία με το βάρος της.(Είνα κάποιος πρότυπος έλεγχος τον οποίο δεν θυμάμαι)

Με το παχύμετρο θα ξεχωρίσεις μόνο τις διατομές μεταξύ τους αν και μετά θα το κάνεις αυτό εμπειρικά.

Πάντος ένα παχύμετρο στην τσέπη δεν κάνει κακό ούτε είναι ντροπή

Link to comment
Share on other sites

Στα περισσότερα "καλά" καταστήματα σιδηρικών, σε Σ/Μ τύπου praktiker (το πιο εύκολο), γενικά είναι εύκολο να βρείς, και το κόστος είναι αστείο-λίγες δεκάδες Ε- μπορεί και λιγότερο.Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο είχα πάρει το δικό μου. Γενικά είναι χρήσιμο εργαλείο, για πολλές περιστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.