Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή διπλωματικής στους Πολιτικούς Μηχανικούς ΑΠΘ


Eva

Recommended Posts

Αυτά που λέει ο Παναγιώτης (και ο Χάρης πιο πάνω)ειναι πολύ σοβάρα και απόλυτα εύστοχα. Ειδικα στο σημείο με τα βήματα ....είναι ακριβώς έτσι!!Το κριτηριο του καθηγητή είναι ίσως το πιο σημαντικό. Εγω θα συμπλήρωνα ότι αν ένας νέος σχετικά καθηγητής (για να μην είναι πολύ μακριά από την νοοτροπία σου αλλά και να ξέρει τι είναι υπολογιστής!!) σε επικουρούσε σε ένα θέμα που θα έχει απήχηση στην πιάτσα μέσα στα επόμενα 9-10 θα μπορούσες να βρεις ίσως την χρυση τομή.

Γενικά θα σου προτείνω κανένα δύο ακόμα που έχω στο μυαλό μου.

1. Σχεδιασμός κτηρίου Ο/Σ με ΕΑΚ και EC γιατί σε 2 χρόνια θα σχεδιάζουμε με το δεύτερο. Διαφορές συγκρίσεις ίσως και καμμιά pushover για αντιστοίχιση του q. Εμφαση στις κατασκευαστικές λεπτομέρειες όπως οι αγκυρώσεις. Χρήση των ελαφρά οπλισμένων μεγάλων τοιχωμάτων που είναι ένας καινούργιος τρόπος κατασκευής που θα εισέλθει στην Ελλάδα με τον EC.

2. Ανάπτυξη λογισμικού υπολογισμού διατομών Ο/Σ σε pda!!! Ξέρω αυτό ακούγεται δύσκολο αλλά με την σωστή καθοδήγηση νομίζω οτι είναι εφικτό.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

όχι όχι! δεν είναι πολύ δύσκολο.. και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Εκπονείται ήδη αν δεν κάνω λάθος υπο την καθοδήγηση του Σέξτου! χαίρομαι όμως που παίρνω ένα οκ για θέματα που έκαναν και σε μένα εντύπωση... Σε ευχαριστώ πολυ iovo.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου προσθέσω και κατι στο 2 μια και μου δίνεις το θάρρος να ξεφύγω :D :D :D

Να μπορείς να κάνεις έλεγχο του ικανοτικού σε κόμβο...δηλ, είσαι στο εργοτάξιο και θέλεις να αλλάξεις την διατομή των οπλισμών από φ14 σε φ16 σε μια δοκό αλλά θέλεις να είσαι σίγουρος ότι δεν θα προκύψει ισχυρή δοκός έναντι υποστυλώματος. Βάζεις τους οπλισμούς που συντρέχουν στις δοκούς και στο υποστύλωμα, και βρίσκεις το αcd μέσω Mrd...

 

YΓ. Ξέφυγα...!!!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν,

 

@iovo

θα διαφωνήσω και εγώ μαζί σου για το 2. Νομίζω ότι το να γράψεις λογισμικό για portable, δεν είναι και τόσο δύσκολο, κάθε άλλο. Για την ακρίβεια είναι το ίδιο δύσκολο με το να γράψεις κώδικα για απλό pc. Aν το πας και σε excel δε, θέλει ακόμα πιο λίγες γνώσεις. Άσε που θα βρεις και έτοιμα κάποια πράγματα αν ψάξεις. Όσο για αυτό για τις υπεραντοχές είναι πολύ απλό αν κάτσεις να το κάνεις.

 

Για το 1 θα επικροτήσω και εγώ

 

@ Εva

Ως άλλο θέμα (δομοστατικού) που θα πρότεινα, είναι οτιδήποτε έχει σχέση με ανάλυση κατασκευών. Εννοώ κάνοντας το να αποκτήσεις γνώσεις σχετικές με το συμπεριφορά "περίεργων" κατασκευών. Πχ να πάς να πάρεις μια διπλωματική από την Αρχιτεκτονική (όσο πιο excentrique , τόσο το καλύτερο) και να κάνεις τα στατικά της με την καθοδήγηση του καθηγητή σου. Το συγκεκριμένο θα το κοιτούσα μάλλον σε μεταλλικές.

 

Προσωπικά μιλώντας πάντα, είμαι εναντίον του να παίρνεις και να κάνεις κάτι πολύ εξειδικευμενο όπως προσωμειώσεις διαφόρων "μικρών" πραγμάτων στο abaqus ή σε αντίστοιχα προγράμματα. Δε λέω ότι είναι άσχημα αυτά απλά εγώ δε θα τα έκανα. Γενικά δε θα έκανα κάτι το οποίο θα με ενδιέφερε να διαβάσω μόνο το resume του.

 

Το ότι κάτι είναι δυνατό να προσομοιώθει με αυτούς τους τρόπους και ο καλύτερος είναι αυτός για αυτό και αυτόν τον λόγο ή ότι υπάρχει αυτή και αυτή η αβεβαιότητα προτιμώ να τα κάνουν οι διδακτορικοί και εγώ να διαβάζω τις δημοσιεύσεις τους!

 

Για κάτι που να ξεφεύγει λίγο θα σου αναφέρω απλώς τα εξής:

1) κατεδαφίσεις κατασκευών (δε ξέρω αν είναι εύκολο να το κάνεις στην ελλάδα αυτό)

2) Συστήματα σεισμικής μόνωσης σε υπάρχουσες κατασκευές. Πέρσι μας είχαν δείξει στη σχολή κάτι καινούρια που μελετούν στην Αμερική (δεν είχαν τοποθετηθεί ακόμα) που μπαίνουν σε κατασκευές με pilotis.

 

________________________________________________________________________________

tip #2

 

άντε, αφού σου άρεσε το πρώτο να δώσω και ένα δεύτερο. Αν θες πες το οδηγός για να πάρεις την υπερ-ουαου διπλωματική χωρίς πολύ πρήξιμο...

 

Σημείωση : Το να έχεις καλούς βαθμούς είναι καλό και θεμιτό αλλά όχι υποχρεωτικά αναγκαίο. Αν τον πείσεις με τα παρακάτω νομίζω ότι δε χρειάζεται

 

1. Μελετάς πολύ καλά πριν πας να ζητήσεις διπλωματική.

2. Πας με συγκεκριμένες προτάσεις. Εχω βρει αυτό και αυτό και σκέφτομαι να κάνω αυτό και αυτό έτσι και έτσι. Το αν θα το κάνεις τελικά είναι άλλο θέμα. Το σημαντικό είναι να δείξεις ότι ξέρεις τί θέλεις.

3. Εκτός από θέματα συζητάς ευθέως και άλλα πράγματα όπως:

 

α) Το πόσο καιρό σκοπεύεις να διαθέσεις (χρονικό περιορισμό σου)

β) Το πόσο καιρό κρίνει αυτός ότι απαιτείται (χρονικός περιορισμός του)

γ) το πως σκοπεύει να συνεργάζεται μαζί σου. Εννοώ να ξεκαθαρίσεις μαζί του (ρωτώντας τον) αν απαντάει σε mail κτλ.

δ) Ποιο είναι το πρόγραμμα του κατά την περίοδο που σκοπεύεις να δουλέψεις (εκπαιδευτικές άδειες, συνέδρια, το καλοκαίρι πάει διακοπές 2 μήνες και ξεχνάει να γυρίσει ή 5 Αυγούστου είναι πίσω? κτλ)

ε) Σε περίπτωση που σε ξέρει από μαθήματα, πως θα έβλεπε τη συνεργασία μαζί σου?

 

4. Όταν θα πας στο γραφείο του να μην τα έχεις όλα αυτά στο μυαλό σου. Να τα έχεις γραμμένα σε χαρτί. Δείχνει σοβαρότητα και συγκροτηση. Άσε που έτσι δε θα ξεχάσεις να ρωτήσεις τίποτα.

 

Από τα παραπάνω τα 2 και 4 είναι κυρίως θέματα εικόνας (πως πλασάρεις τον εαυτό σου).

Τα 1 και ιδίως το 3 είναι τα ουσιαστικά.

 

Με τα παραπάνω και άλλα που δε μου έρχονται τώρα θα σε αντιμετωπίσει πιο σοβαρά και όχι σαν κάποιον που δεν έχει ξαναδει μπροστά του και του ζητάει διπλωματική την ωρα που πνίγεται ...

 

Μην ξεχνάς ότι πηγαίνοντας δεν έχεις καμία υποχρέωση οπότε δε θέλει άγχος. Το καλό είναι ότι με τα παραπάνω ψυχολογείς και τον άλλο. Αν δε σε πείσει στο 3 μάλλον απέφυγε τον. Χάρη στον εαυτό σου θα κάνεις ....

 

________________________________________________________________________________

Για να αποφύγω ερωτήσεις και σχόλια:

 

Εγώ τα παραπάνω, φυσικά, δεν τα έκανα... Είναι αυτά που θα έκανα αν ξαναζήταγα τώρα διπλωματική!

Link to comment
Share on other sites

Ο Σέξτος είναι καλή επιλογή. Είναι νέος, καταρτισμένος και συνεργάσιμος από όσο μου είπαν συμφοιτητές μου που τον είχαν επιβλέποντα. Επίσης θα σε συμβουλευα να μείνεις μακρυά από οποιοπδήποτε αμιγώς εργαστηριακό θέμα, όπου απλά θα κάνεις χαμαλοδουλειά.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα και από εμένα. είμαι μια από τις τυχερές που έκανα διπλωματική με τη συνεργασία του κ.Σέξτου και συγκεκριμένα με το pda. Στην αρχή σκεφτόμουν για μεταλλικές είναι η αλήθεια αλλά μετά το μάθημα του 10 εξαμήνου με visual basic και ansys κατάλαβα ότι αξίζε πολύ περισσότερο να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο. σε διαβεβαιώ ότι η συνεργασία με τον κ.Σέξτο ήταν καταπληκτική, βοήθησε πάρα πολύ και πραγματικά μακάρι να δούλευαν όλοι οι καθηγητές μας έτσι. είναι πολύ σωστός και πολύ μπροστά ο άνθρωπος!Αν αποφασίσεις να εξελίξεις τις εφαρμογές του pda και να κάνει και έλεγχο ικανοτικού και όλα αυτά που ζητά ο συνάδερφος που "ξέφυγε" λίγο παραπάνω, θα σου φανεί πολύ ενδιαφέρον σίγουρα. καλή επιτυχία στην απόφασή σου!!

Link to comment
Share on other sites

παναγιώτη, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Όσον αφορά στο tip2 αρκετά από αυτά είχα στο μυαλό μ να τα εφαρμόσω επειδή κάπως έτσι δουλεύω γενικώς, ειδικά η καταγραφή με βοηθάει πολύ γιατί έχω θεματάκι με τη μνήμη μου..:) όσον αφορά στο περιεχόμενο της διπλωματικής ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να αποκτήσω και μια άλλη οπτική πανω στο ζήτημα!

 

Μάριε, Sofoulitsa ευχαριστώ πολύ. Έχω αρκετά οκ για τον Σέξτο όπως βλέπω και θα τα λάβω υπόψη!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα. είμαι φοιτητής πολιτικός μηχανικός στο απθ, στο πέμπτο έτος. έχω επιλέξει τον δομοστατικό τομέα και έχω αρχίσει και ψάχνομαι για την επιλογή διπλωματικής μου. περισσότερο με ενδιαφέρει ότι έχει σχέση με την οικοδομική και ειδικότερα με τον ενεργειακό σχεδιασμό των κτιρίων. όποιος έχει συνεργαστεί με κάποιον από τους καθηγητές του εργαστηρίου ή έχει να πει κάτι σχετικό, ας το πει γιατί κάθε πληροφορία είναι πολύτιμη. ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω πως λέγοντας "ενεργειακό σχεδιασμό" αναφέρεσαι ως επί τω πλείσθω στο βιοκλιματικό σχεδιασμό κτιρίων.Σε πια τομέα επιθυμείς να εστιάσεις; Στην επιλογή υλικών και ειδικών κατασκευών εξοικονόμησης ή εκμετάλευσης ενέργειας: Στο περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου; Στις τεχνικές φυσικού κλιματισμού-αερισμού-θέρμανσης; Ένα μελέτημα εφαρμογής το οποίο θα συνδυάζει τα παραπάνω; Πάντως αναφορικά με το βιοκλιματικό σχεδιασμό σίγουρα θα βρεις αρκετό και εξειδικευμένο υλικό σε διπλωματικές αρχιτεκτόνων κυρίως(τουλάχιστον στο ΕΜΠ έχω δει διπλωματικές της σχολής αρχιτεκτόνων οι οποίες καταπιάνονται αμιγώς με το ομόλογο αντικείμενο).Σίγουρα στο ΑΠΘ θα υπάρχουν τέτοιες διπλωματικές για να αντλήσεις πληροφορίες μαζικά,μιας και το θέμα των βιοκλιματικών είναι σύγχρονο και δημοφιλές στους αντίστοιχους σπουδαστές.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. είμαι φοιτητής πολιτικός μηχανικός στο απθ, στο πέμπτο έτος. έχω επιλέξει τον δομοστατικό τομέα και έχω αρχίσει και ψάχνομαι για την επιλογή διπλωματικής μου. περισσότερο με ενδιαφέρει ότι έχει σχέση με την οικοδομική και ειδικότερα με τον ενεργειακό σχεδιασμό των κτιρίων. όποιος έχει συνεργαστεί με κάποιον από τους καθηγητές του εργαστηρίου ή έχει να πει κάτι σχετικό, ας το πει γιατί κάθε πληροφορία είναι πολύτιμη. ευχαριστώ!!

 

Αραβαντινός και Αξαρλή. Τον Αραβαντινό τον ξέρεις φαντάζομαι, ή τον λατρεύεις ή τον μισείς (ειδικά αν σε κρατούσε μέχρι τις 6 το πρωί για διορθωσεις) οπότε επιλέγεις αναλόγως. Γενικά στην οικοδομική λίγο πολύ είναι απλά τα πράγματα, ξέρεις τους καλούς, τους κακούς και τους άσχημους και αναλόγως επιλέγεις. Πάντως το σημαντικότερο στη διπλωματική είναι ο επιβλέπων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.