Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτονομία Σωμάτων Καλοριφέρ με την προσαρμογή ηλεκτρικής αντίστασης


koser

Recommended Posts

Λοιπόν όπως είναι γνωστό λόγω των καταστάσεων που ζούμε ψάχνουμε ολοένα και περισσότερο τρόπους φτηνούς και συνάμα αποδοτικούς για θέρμανση (τις περισσότερες φορές βέβαια είναι φούσκες και καταλήγουν να είναι και ακριβές και μη αποδοτικές). Τελευταία ακούω όλο και περισσότερο τον συγκεκριμένο τρόπο θέρμανσης δηλαδή την προσαρμογή αντίστασης σε καλοριφέρ (παίρνοντας ρεύμα από πρίζα) και απομονώνοντας το από την υπόλοιπη κεντρική θέρμανση λειτουργώντας αυτόνομα. Οι αντιστάσεις ξεκινάνε απο 500W και φτάνουν μέχρι 1500W.

Οι ενστάσεις μου είναι δύο, 1ον τί ρεύμα θα καίει την ώρα αν υποθέσουμε ότι προσαρμόζουμε μια αντίσταση 1500W (δουλεύοντας το στο μάξιμουμ γιατι έχει θερμοστάτη) και 2ον αν ζεσταίνει επαρκώς και σε πόση ώρα αν υποθέσουμε ότι έχουμε ένα δωμάτιο 10 - 12 τετραγωνικών;

Δεδομένου τα τετραγωνικά του δωματίου (υποθέτοντας ότι έχουμε λίγες απώλειες λόγω συνθετικών κουφωμάτων και καλής σχετικά θερμομόνωσης) είναι αρκετά, μου φαίνονται λίγα τα Watt της αντίστασης και δεν πιστεύω ότι θα ζεσταίνει επαρκώς τον χώρο, ίσως ναι αν ήταν π.χ. 2500W.

 

2eb95pt.jpgos5y8m.jpg

 

 

Πείτε μου αν έχετε ακούσει τον συγκεκριμένο τρόπο θέρμανσης και τί γνώμη έχετε;

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ....

 

ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΕΝΤΑ.... ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΩΜΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ..... ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΓΓΙΞΕΙΣ..... ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ KAI ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ....... ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΙΚΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ......ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ 10 ΣΩΜΑΤΑ , ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΔΗΛ. 4 ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ 10 ΣΩΜΑΤΑ.....(ΗΤΟΙ 6kW/hr).......

 

Δεν επιτρέπονται τα κεφαλαία γράμματα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Ευχαριστώ, hkamp

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 100
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

νομιζω οτι ειναι λιγο υπερβολη να μιλαμε για θερμικο σοκ για σωμα που ζεσταινεται με νερο που δεν ξεπερναει τη θερμοκρασια βρασμου.

ακομα και στην εκκινηση μεγαλων λεβητων το πρωτο σταδιο μεχρι να ανεβει η πιεση στο 1 bar γινεται απλα σε χαμηλη ισχυ - μετα μειωνουμε το ρυθμο ανοδου.

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, το όποιο σοκ είναι πολύ μεγαλύτερο όταν σε ένα κρύο σώμα εισέρχεται νερό από μια ήδη θερμή εγκατάσταση θέρμανσης.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

ανθρωπε με μια κουβεντα και απλα βηματακια

 

ενα αεροθερμο ηλεκτρικο αποδιδει πολυ περισσοτερο και πιο αμεσα απο οτι η παντεντα αυτη

 

η οποια μετατρεπει την ηλ ενεργεια σε θερμικη, αποδιδομενη σε ενα μεσο που το λενε νερο και το οποιο, θα αποδωσει με την σειρα του το οποιο κερδος, σε ενα αλλα μεσο που το λενε αερα...........ουφ το πα :shock:

Edited by OTTO_engine
Link to comment
Share on other sites

μην μου πειράζετε τον OTTO..αφήστε τον να είναι Zen.. 8-) 8)

 

Μη κάνετε παραθέσεις σε προηγούμενα μηνύματα.

Ευχαριστώ, hkamp

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Ημουν ετοιμος να χρησιμοποιησω ενα αλλα με βαλατε σε νεα διλληματα.

Σκεφτηκα να το χρησιμοποιησω στο μπανιο σε μια πετσετοκρεμαστρα.Αυτη την στιγμη εχω ενα αεροθερμο 2000w για να το ζεσταινει ,οποτε πιστευα θα ειναι ιδανικη λυση να το αντικαταστησω.

Η ιδεα βασιζοταν να γεμισθει με υγρο ηλιακων για θεματα σκουριας (χωρις να συνδεθει καθολου σε σωληνωσεις καλοριφερ) και κυκλοφοριας του υγρου.Εχω μια υποψια για την κυκλοφορια που θα κανει το υγρο μεσα και φοβαμαι οτι δεν θα ζεσταινεται ομοιομορφα..

 

 

Για το θεμα κοστους ,οντως ειναι πανακριβο.Με μια αναζητηση ομως βρηκα απλη αντισταση με ενωματωμενο θερμικο στους 70 βαθμους με 35€.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπερα

 

Χρησιμοποιω το συστημα αυτο εδώ και 3 χρονια.

 

Το εχω εγκαταστησει σε 6 γκαρσονιερες με ικανοποιητική μονωση - οσοι θελουν λεπτομερειες μπορω να δωσω.

 

Τα αποτελέσματα εχουν ως εξης:

 

1. Ειναι πραγματικα ιδιαιτερα οικονομικο για πολυ μικρα διαμερισματα. Μεχρι μεγαλη γκαρσονιερα οριακα για δυαρι.

Το κοστος λειτουργίας για μια γκαρσονιερα (για κλιματικες συνθηκες Ιωαννινων - οσοι εχουν περασει χειμωνα στα Γιαννενα καταλαβαινουν τι εννοω!)- είναι περίπου 60€ το χρονο ανα παρόμοιο διαμερισμα. Αυτο ειναι το κοστος και οτιδηποτε αλλο ακουγεται περί υπερκαταναλωσης του ρευματος ειναι μακραν μη αληθινο.

 

2. Δεν εχει νοημα να εγκατασταθει σε μεγαλύτερα διαμερισματα διοτι α) εχει αρκετα θεματακια συντηρησης που καποιος αδαης μπορει να μην καταλαβαινει. Αρα θελει καποιος να το παρακολουθει. Αλλο να εχεις 1-2 σωματα-εν δυναμη μικρα λεβητοστασια-  και αλλο 6-7. Νομιζω ειμαι κατανοητος. 

  β) Το αθροιστικο κοστος λειτουργίας στο τελος φθανει αυτο του ηλεκτρολεβητα inverter. To δε εγκαταστασης το υπερβαινει κατα πολυ.

γ) Δεν μπορει να υποστηριξει ΖΝΧ.

 

3. Συμφερει πολυ για οποιους δεν θελουν να εχουν τα μειονεκτηματα της χρησης πετρελαιου. (Προκαταβολη πετρελαιου για αρχικη μισθωση -στα γιαννενα 300-500€-, καθε μηνα κοινοχρηστα κτλ.

 

 

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  β) Το αθροιστικο κοστος λειτουργίας στο τελος φθανει αυτο του ηλεκτρολεβητα inverter. To δε εγκαταστασης το υπερβαινει κατα πολυ.

 

το γεγονος οτι η λεμοναδες εχουν ενισχυθει γευστικα και αρωματικα με χημικα

και τα καθαριστικα για τα πατωματα ειναι με φυσικο χυμο λεμονιου

 

με ξεπερναει 8-)

Edited by OTTO_engine
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.