Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύστημα Αυθαιρέτων και ρύθμιση επ. δικαιωμάτων από το ΤΕΕ


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

Μιλώντας με συναδέλφους, πληροφορήθηκα το εξής. Το ΤΕΕ έχει δημοσιεύσει έγγραφο με το οποίο ¨ρυθμίζει" τα ΕΔ σε σχέση με τις εργασίες του 4014, γεγονός το οποίο γνώριζα. Αυτό που δεν ήξερα είναι, ότι το ΤΕΕ έχει ενσωματώσει αυτήν την παράνομη ρύθμιση στο σύστημα των αυθαιρέτων. Ειδικότερα, αν κάποιος επιχειρήσει να ανεβάσει κάποιο στοιχείο (τοπογραφικό, δομική τρωτότητα κλπ), που το ΤΕΕ δεν του έχει δώσει το "επαγγελματικό δικαίωμα" να το κάνει (βάσει ειδικότητας) τότε το σύστημα δεν του επιτρέπει να ολοκληρώσει.

 

Έχω αρκετές υποθέσεις αυθαιρέτων, αλλά δεν μου έτυχε να ολοκληρώσω περίπτωση που είχε τέτοια θέματα. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε; Το θέμα είναι παρα πολύ σοβαρό. Αν όντως ισχύει, γνωρίζει κάποιος αν έχουν γίνει κινήσεις από τους αρμόδιους (νομικά, διοικητικά κλπ);

Link to comment
Share on other sites

Χαρτί με αναλυτική περιγραφή από το Α έως το Ω στην κυρά Αγγέλα και στην παρέα της! Κανείς δεν μπορεί να σου στερεί το δικαίωμα τις εργασίας, και δεν μιλάω για τώρα που στραγγίξανε οι πορτοφόλες!! Μιλάω γενικότερα. Αφού δεν μπορούμε να δώσουμε λύση σαν χώρα, ας μας την δώσουν οι "φίλοι" μας της λυκοσυμμαχίας! Μηχανικοί ΤΕ με ΑΜ σε ΕΕΤΕΜ και ΤΕΕ (πρώην Τεχνικές Εταιρείες, νυν Μηχανικοί...), εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΕ και στον ΕΟΠΥΥ (πρώην ΕΤΑΑ, πρώην ΤΣΜΕΔΕ), να τα ακουμπούν και σε ΤΕΕ και σε ΤΣΜΕΔΕ και σε ΕΜΠ, συστήματα αμοιβών, ΕΕΤΕΜ! Οι συνάδελφοι να μην παρακολουθούν υποχρεωτικά σεμινάρια για ΕΝ και τροποποιήσεις στον ΕΑΚ, αλλά υποχρεωτικότατα σεμινάρια για να γίνουν Ενεργειακοί Επιθεωρητές! (Ελάτε, Δείτε, Μάθετε!! (Στάξτε.. Στάξτεεεε..))

 

Στην άκρη αυτό.. Πολεοδομίες; Τι γίνεται εκεί; Εφορίες για καταθέσεις ΦΕΜ;; Πάει η μέρα.. Καταθέσεις στην Εθνική; Γιατί στην Εθνική;;

Γραφειοκρατία, παράνοια στις ΔΥ, μπάχαλο με τα ΕΔ όλων των Μηχανικών ανεξαρτήτου ειδικότητας (κανείς δεν ξέρει με σαφήνεια τι κάνει, από τον ΑΜ μέχρι τον ΗΜΜΥ, και τον ΤΕ), παραφροσύνη στο ασφαλισρτικό, μεγαλείο από τους ηρωϊκούς αγώνες στη βουλή.. Ουφ.

 

Τι μας λες;; Πήγαινε δες αν έρχομαι.. Φιντέλ, ετοιμάζω βαλίτσα με τσίπουρο & σπεύδω βραδέως για να σε γιατρέψω!! :P

 

Ο Νικόλας τα έλεγε κάποτε!! Εμείς δεν τον ακούγαμε!!

 

!

 

ΥΣ: Ξέφυγα λίγο επί του θέματος, αλλά συμπαθάτε με! Κάτοικος της Ελλάδας είμαι και εγώ. Άσε που είμαι και Μηχανικός!!

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.