Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άπειρες απορίες για ανακαίνιση σπιτιού


<ΓΙΑΝΝΗΣ>

Recommended Posts

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι.. Είμαι ο Γιάννης από Τρίπολη όπου και διαμένω προσωρινά μιας και αναχωρώ με την νέα χρονιά για Λιβαδειά όπου ζει και εργάζεται η γυναίκα μου και πάω για νέα αρχή εκεί.. Εκεί γεννήθηκαν και οι απορίες μου - προβλήματα μου όσον αφορά το σπίτι όπου πρόκειται να μείνω. Μιλάμε για μια μονοκατοικία διόροφη οπου πάνω μένουν τα πεθερικά μου και κάτω θα μείνω εγώ με την γυναίκα μου. Το σπίτι είναι πετρόχτιστο μοντέλο 1954 και εγώ έχω ξεκινήσει ανακατασκευή από την αρχή σε ότι μπορώ μόνος μου και όσο φτάνει η τσέπη μου εσωτερικά ενώ εξωτερικά πήρα έγκριση χθες για εξοικονομώ κατ'οίκων από την Εθνική και υπολογίζω στάνταρ για θερμομόνωση, αλουμίνια και αν καταφέρω στο πακέτο να βάλω και ηλιακό ή μπόιλερ.... Είσαστε έτοιμοι που έλεγε και ο Σάκης κάποτε?

1η Ερώτηση:

Στο σπίτι υπήρχε αυτόνομη θέρμανση με μπόιλερ όρθιο στο μπάνιο. Το μπόιλερ ξηλώθηκε διοτί ήταν σαν γιαγκούλας μέσα στο μπάνιο και μιας θα κατεβάσω το ταβάνι θέλω να το κλείσω μέσα στο ψευτοπατάρι που θα φτιάξω από την αρχή.. Σκέφτομαι να βάλω ηλιακό και να τον συνδέσω με μπόιλερ 3πλης ενεργείας. Ο υδραυλικός μου λέει πως δεν αξίζει, είναι τριπλάσια τιμή από ότι ένα μπόιλερ διπλής ενεργείας είναι περίπλοκο δεν θα δουλέψει κλπ κλπ κλπ... Πείτε μου γνώμες σας παρακαλώ γιατί έχω μπλοκάρει και επειδή δεν είμαι στην πόλη μου και στα νερά μου πελαγώνω πολύ εύκολα.. Συγγνώμη για το σεντόνι αλλά δυστηχώς ζητώ την κατανόηση σας μιας και θα αναρτώ πολλά ερωτήματα μου..

 

edit: Συγνώμη για το λάθος στον τίτλο αν γίνεται ας διορθωθεί παρακαλώ από τους διαχειριστές

Edited by <ΓΙΑΝΝΗΣ>
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Γιάννη απο την Τρίπολη

 

το πρώτο σου και βασικό πρόβλημα είναι οτι θα μείνεις κάτω απο τα πεθερικά.

 

Το δεύτερο είναι οτι ο υδραυλικός σου είναι τουλάχιστον άσχετος διότι 3πλης ενέργειας χρησιμοποιούνται εδώ και 6 χρόνια χωρίς προβλήματα αλλα συνδέονται απο ανθρώπους που ξέρουν την δουλεία και χρειάζονται παρελκόμενα.

 

Μπορείς να πας σε ενα Μηχ/Μηχ στην Λειβαδιά να τον πληρώσεις και να σου κάνει μια μελέτη.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και θα συμβουλευτώ έναν μηχανολόγο στην Λιβαδειά αλλά επειδή είδα πως υπάρχει και το φόρουμ είπα να το εκμεταλλευτώ προς ώφελος μου και σωστή κουβέντα. 2η ερώτηση λοιπόν:

Εφόσον στο σπίτι εξωτερικά θα μπει θερμοπρόσωψη και αλουμίνια έχει δημιουργηθεί το εξής θέμα.. Καποιοι θερμοπροσωψάδες θέλουν πρώτα να έχουν μπει τα αλουμίνια και μετά να έρθουν αυτοί και κάποιοι αλουμινάδες θέλουν τα αντίθετα, ενώ ένας τρίτος έριξε και το θέμα ψευτόκασας στο παιχνίδι έτσι ώστε να μην δημιουργείτε θερμογέφυρα στο σημείο ένωσης της θερμονόνωσης με τα αλουμίνια... Και εδώ πλέον έρχεστε εσείς... Τι προτείνεται να ακολουθήσω?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

....Και εδώ πλέον έρχεστε εσείς... Τι προτείνεται να ακολουθήσω?

Την συμβουλή ενός μηχανικού στην περιοχή σου.

Να του δώσεις σχέδια του σπιτιού, ή φτιάξει αν δεν υπάρχουν να κάνει αυτοψία στο ακίνητο σου και να σου κάνει μια πλήρη μελέτη βέλτιστης λύσης για το ακίνητο σου με βάση την οικονομική δυνατότητα που έχεις.

 

Τώρα αν εσύ μπορείς να ανεβάσεις εδώ σχέδια του σπιτιού, μερικές φωτογραφίες και έχεις και χρόνο και υπομονή να δοθεί κι από εδώ κάποια απάντηση εξ αποστάσεως, μπορείς να το κάνεις.

Πιθανά να χρειαστούν για την σωστή κατανόηση και σχέδια με κάποιες λεπτομέρειες ή και φωτογραφίες σε ειδικά σημεία. Ανάλογα το τι θα ρωτάς στις άπειρες ερωτήσεις σου.

Μη ξεχνάς στο φόρουμ οι μηχανικοί απαντούν σε οικιοθελή βάση και όταν έχουν ελεύθερο χρόνο για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη το φόρουμ έχει άλλη σκοπιμότητα και δεν είναι database λύσεων σε ιδιώτες και δεν μπορεί να είναι για χιλιάδες λόγους. Αυτό που κάνει και το κάνει καλά για μένα όσον άφορά τους ιδιώτες είναι να προσφέρει μια επιπλέον γνώμη ειδικά σε προβλήματα πιο γενικά απο το δικό σου. Στην δική σου περίπτωση αυτό που λαμβάνεις σαν 2 στις 2 είναι οτι και τα 2 σου λένε πήγαινε πρώτα σε εναν μηχανικό που εσυ θα εμπιστευτείς ώστε να διασφαλίσεις την υπεραξία στα χρήματά σου. Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να το κάνει το φόρουμ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παίδες ψυχραιμία και χρόνια πολλά :razz:

 

Φίλε <Γιάννη>

 

Αν περιπλανηθείς στο φόρουμ θα δεις ότι δεν είμαστε τίποτα κάφροι και μάλιστα πολλοί συνάδελφοι έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο για να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους σε κάποιον άγνωστο, ιδιώτη. Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτό που ρωτάς και σε αυτά που προτίθεσαι να ρωτήσεις δεν μπορεί να γίνει εύκολα δουλειά μέσα από ένα φόρουμ στο ίντερνετ, καθώς η απάντηση που θα πρέπει να σου δοθεί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες πχ κατασκευαστικές λεπτομέρειες και ιδιαιτερότητες του σπιτιού που επηρρεάζουν το τι συμφέρει ή όχι κλπ. Ίσως κάποιος που ξέρει να σου απαντήσει σε κάποιο γενικό πλαίσιο αλλά μην περιμένεις πολλά πράγματα αν δεν μπεί κάποιος στο σπίτι να δει...

Edited by ntanos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν και εχω ξαναπεί την άποψη μου σχετικά με τα θέματα των ιδιωτών θέλω να την ξαναπώ....

Από την πολύχρονη εμπειρία που έχω με τα φόρουμ μην φανταστείτε ότι τα φόρουμ μπορούν να αντικαταστήσουν τον μηχανικό....

Θα έλεγα το αντίθετο μάλιστα....Οταν ο ιδιώτης συνειδητοποιήσει την πολυπλοκότητα ενός θέματος αν ξέρει τι κάνει λογικά θα στραφεί σε μηχανικό....

Όσοι δεν το συνειδητοποιήσουν είναι χαμένη υπόθεση για τον μηχανικό ακόμα και για τον μάστορα.

Πέρα από όλα αυτά, οι ιδιώτες δίνουν την ευκαιρία του διαλόγου... και ο διάλογο την ευκαιρία της διάδοσης της γνώσης μέσα από την ανταλλαγή απόψεων.

 

Στο θέμα μας τώρα....

Αντίθετα με τον φίλο Ροδόπουλο πιστεύω ότι ο υδραυλικός καλά σου είπε ότι τα μποίλερ τριπλής ιδίως με χρήση πετρελαίου είναι καμένο χαρτί.

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

αν το δοχειο μπει εξωτερικα και για μενα 3πλης ενεργειας ειναι πεταμενα λεφτα κατα την χρηση. το βρισκω πολυ χαζο να στελνεις νερο του λεβητα εξω απο το σπιτι για να διατηρεις ζεστη μια μεγαλη ποσοτητα νερου που δεν του κανεις χρηση ενω ταυτοχρονα ψυχεται ολο μαζι.

αν παλι μπορεις να το βαλεις μεσα στο σπιτι δεν εχω ενσταση. αλλωστε μπορει να δουλεψει και σαν δοχειο αδρανειας για ζνχ ωστε να μην παιρνει ο λεβητας μπροστα οταν ανοιγεις ζεστο νερο να πλυνεις πχ τα χερια σου.

αυτο που δεν ξερω ειναι τι ζορι μπορει να τραβηξει λογω βεβιασμενης (αναγκαστικα) κυκλοφοριας και στα δυο coils (φανταζομαι κανενα)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.