Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξάρτηση αγροτεμαχίου


Recommended Posts

Καλημέρα!

Έχω κάνει τοπογραφικό ένα αγροτεμάχιο για το οποίο ο ιδιοκτήτης θέλει να πάρει άδεια για ρεύμα. Όλο αυτό όμως το θέλουν σε ΕΓΣΑ ’87.Εγώ το μέτρησα σε τοπικό σύστημα. Τις στάσεις που δημιούργησα τις μέτρησα και με GPS χειρός. Τριγωνομετρικό στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει (ορατό).Πώς μπορώ να το εξαρτήσω?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Κάνε ένα ταξιδάκι εκεί που υπάρχουν τριγωνομετρικά και αφού με 40 στάσεις προσεγγίσεις το αγροτεμάχιο , τέλος το αποτυπώνεις . Ή αγοράζεις ένα γεωδαιτικό gps και κάνεις εξάρτηση.

 

Πες και μια αμοιβή της τάξεως των 1500 ευρώ ( και λίγα λέω ) να καραφλιάσεις τον ιδιοκτήτη :) αν δεν είναι ήδη καραφλότεκνο, και καθαρίζεις .

 

χούμορ κάνω ... συνάδελφε μη με παρεξηγείς! Η απάντηση νομίζω πως είναι προφανής.

 

Ωστόσο, αν έχεις κάποιο φίλο τοπογράφο ρώτα τον μήπως έχει κανένα ζευγαράκι στάσεις απο ΕΓΣΑ να σου δώσει να κάνεις δουλειά σου και γνώρισε τον και σε μάς ... .

Link to comment
Share on other sites

Για να πάρει ρεύμα θέλει εξάρτηση απο ΕΓΣΑ?? :shock: :shock: :shock:

Θεέ και κύριε τι άλλο θα ακούσουμε...

Link to comment
Share on other sites

Βρε πατριώτη της Θεσσαλίας αφού έχεις πάρει στοιχεία των κορυφών με gps χειρός (εννοείται σε ΕΓΣΑ 87) τι άλλη εξάρτηση θέλεις;

Είναι μία μέθοδος λίγο μπακαλίστικη αλλά για τη δουλειά που το θέλεις θα σε καλύψει.

Στην πόλη σου οι 8 στους 10 τοπογράφους με gps χειρός δουλεύουν διότι δεν τους ζητάει κάποιος κάτι περισσότερο.

Ως προς το να πάρει ρεύμα το αγρόκτημα ακούγεται παράξενο, μάλλον κάτι άλλο θα σου έχουν πεί.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις τελειώσει τοπογράφος και κάνεις εξάρτηση με gps χειρός!!!!!!!!

όταν γίνετε ενα τοπογραφικό δεν ξέρεις ποτέ σε ποια υπηρεσία θα καταλήξει, όταν το κτήμα σου θα έχει απόκλιση 10 μέτρα και θα πέφτει πάνω στου αλουνού γιατί ο διπλανός μερίμνησε και εκανε σωστό τοπογραφικό, και σε τρέχουν στα δικαστήρια τι θα λές ???, κάνε ότι σου είπε ο thomas. Και στην τελική ανάλυση γιατί να ξοδέψεις 200 ευρουλάκια για το gps χειρός χρησιμοποίησε το google earth, την ίδια χάλια ακρίβεια έχει.

 

Μετά αναρωτιώμαστε γιατι οι τιμές των τοπογραφικών εχουν πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα.

Link to comment
Share on other sites

πάρε την απόφαση να αγοράσεις ένα γαιωδαιτικό Gps.θα το ξαναχρειαστείς.δεν είναι γάλα για να μπαγιατέψει...τώρα άμεσα για να ξελασπώσεις ή ζητάς κάτι παραπάνω από τον ιδιοκτήτη και το πασάρεις σε έναν συνάδελφο με gps ή στη χειρότερη (δεν το συνιστώ πόσο μάλλον όταν δεν ξέρεις καλά σε ποια υπηρεσία θα πάει ή δεν θα πάει..) αν μπεις στον πειρασμό του Gps χειρός πάρε πολλές μετρήσεις να μοιράσεις το σφάλμα.(προσοχή! μην κάνεις το λάθος να "πακτώσεις" τις 2 στάσεις που μέτρησες με τις συντεταγμένες του χειρός!)

Link to comment
Share on other sites

Έχω την πιο φτηνή λύση.

θεώρησε ότι η διακριτική ικανότητα του ματιού είναι 0.2mm

και ότι το σχέδιο θα εκτυπωθεί σε κλίμακα 1/500, άρα θα πρέπει

οπωσδήποτε να έχει γεωμετρική ακρίβεια 10cm, αν χρησιμοποιήσεις gps χειρός άντε με 8 μετρα ακρίβεια θα πρέπει να εκτυπώσεις σε κλίμακα

1/40000, έτσι θα γλιτώσεις μελάνι και χάρτι. :lol:

Link to comment
Share on other sites

τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά αλλά και ούτε τόσο επιστημονικά..δυστυχώς το θέμα της εξάρτησης απασχολεί το 99.9% των νέων μηχανικών και θα συνεχίσει να τους απασχολεί ιδιάίτερα όσο η οικονομική κρίση αντί να μειώνεται αυξάνεται χρόνια με τα χρόνια.θα μου πέιτε παλαιότερα που δεν υπήρχαν Gps τι γινόταν?η καταστροφή?οχι βέβαια.αλλά οι συνθηκες άλλαξαν.το ίδιο και οι απαιτήσεις από όλους.υπηρεσίες, ιδιώτες, νομοθεσία, κτηματολόγιο κτλ κτλ ούτε είναι εύκολο να πεις σε ένα νέο μηχανικό που θα ζητήσει πληρωμή της πλάκας (στην αρχή) για ένα τοπογραφικό άντε κάψε 2 ρεζερβουάρ βενζίνη και πλήρωνε 2 μεροκάματα να φέρεις όδευση από τριγωνομετρικό ΓΥΣ(που και αυτό αν δεν έχει γνωστό να τα ξέρει θα το πληρώσει στη ΓΥΣ) . το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά και πιστεύω μέσα από τους συλλόγους και το ΤΕΕ.μια επιδότηση στους απόφοιτους για αγορά ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΟΥ gps θα έλυνε το πρόβλημα στη ρίζα του και θα ξεκαθάριζε και το τοπίο το επιστημονικό από τους "μπακάλιδες".αναμένω συναδελφικές σκέψεις...

Link to comment
Share on other sites

Απο μια πλακίτσα θα το πάρουμε στο λαιμό μας το παιδί. Σιγά μην δώσει εκτός απο το σταθμό και άλλα 6 χιλιαρικάκια . Για να τα κάνει απόσβεση πότε ;;;; Αφου δεν πληρώνονται τα τοπογραφικά στην επαρχία σωστά.

 

Άμα η πιάτσα έχει χαμηλά την τιμή στο τοπογραφικό όσα χρόνια και να περάσουν στα ίδια επίπεδα θα παίζει και ο παλιός . Άντε λίγο πιο πάνω.

 

Η χαμηλή πιάτσα δημιουργείται διότι το έρμο το τοπογραφικό το κάνουν 850 ειδικότητες μηχανικών και υπομηχανικών και επειδή έχουμε αδύναμο σύλλογο να επιβληθεί στην κατάσταση που υφίσταται .

 

Το αλαλούμ αυτό εκμεταλλεύονται και ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που "δανείζονται" σφραγίδες και υπογράφουν αβέρτα κουβέρτα τοπογραφικά με ανταλάγματα.

 

 

Απο αρχιτέκτονες μέχρι και μηχανολόγοι, παλιότερα, σφραγίζαν τοπογραφικά. Και καλά κάνανε ελλείψη ειδικευμένων μηχανικών. Δε γινόταν και αλλιώς.

 

Με τη δημιουργία της σχολής των τοπογράφων μηχανικών και τοπογράφων ΤΕΙ και την αύξηση των απαιτήσεων στην τοπογραφία-γεωδαισία κτλπ θα έπρεπε να αρθεί κάθε δικαίωμα υπογραφής σε γεωγραφικές περιοχές που δε θα καλυπτότανε ένας αριθμός τοπογράφων ανάλογος στο σύνολο των κατοίκων που θα όριζε πολιτεία και το ΤΕΕ.

 

Σε διαφορετική περίπτωση θα εξεταζόταν άλλες ειδκότητες να καλύπτουν το τοπογραφικό δυναμικό της περιοχής υπο κάποιους όρους πάντα.

 

Αλλά, άλλο τι πρέπει και άλλο τι γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

όταν γίνετε ενα τοπογραφικό δεν ξέρεις ποτέ σε ποια υπηρεσία θα καταλήξει, όταν το κτήμα σου θα έχει απόκλιση 10 μέτρα και θα πέφτει πάνω στου αλουνού γιατί ο διπλανός μερίμνησε και εκανε σωστό τοπογραφικό, και σε τρέχουν στα δικαστήρια τι θα λές ???,

 

" - είναι που απο τότε που το μέτρησα ως τώρα κ. δικαστά, μετακινήθηκαν οι λιθοσφαιρικες πλάκες , γι αυτό !!! " ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.