Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέος μηχανικός- Έναρξη εππαγγέλματος


Recommended Posts

Καλησπέρα σας είμαι νέος μηχανικός και σκέφτομαι να δώσω εξετάσεις τον ερχόμενο μήνα στο ΤΕΕ για να πάρω την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Λόγω κρίσης δεν ξέρω αν θα προχωρήσω και την έναρξη επαγγέλματος στην εφορία Αν δεν κάνω έναρξη επαγγέλματός πως μπορώ να αξιοποιήσω την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος(Δηλαδή μπορώ να δουλέψω κάπου ως μηχανικός κανονικά με την σφραγίδα μου?)? μόνο σαν υπάλληλος σε κάποιο τεχνικό γραφείο και η πληρωμή μιας μελέτης ας πούμε που θα κάνω θα πληρώνεται στο γραφείο η αναγκαστικά πρέπει να κάνω έναρξη και να πληρώνομαι σαν εξωτερικός συνεργάτης??

Link to comment
Share on other sites

Σε γραφείο μπορείς να δουλέψεις σαν μισθωτός αν δεν κάνεις έναρξη ή με μαύρα. Θεωρητικά, με την απελευθέρωση των αμοιβών, μπορείς να υπογράψεις άδεια ή οτιδήποτε άλλο χωρίς να ζητήσεις αμοιβή....

Link to comment
Share on other sites

Αμα δεν κάνεις έναρξη μόνο σαν μισθωτός μπορείς να δουλέψεις κάπου...Αλλιώς πως θα πληρώνεσαι? Δεν θα κόβεις ΑΠΥ? Για να θεωρήσεις μπλοκάκι πρέπει να κάνεις έναρξη...

Για μένα μην δώσεις στο ΤΕΕ αν δεν εξασφαλίσεις με κάποιο τρόπο ότι θα έχεις δουλειά......

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου μην "μπλέξεις" ακόμα.... Έχεις χρόνο.... Περίμενε.....

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά, με την απελευθέρωση των αμοιβών, μπορείς να υπογράψεις άδεια ή οτιδήποτε άλλο χωρίς να ζητήσεις αμοιβή....

 

Τσάμπα εργάτης....καλόοοοο

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γεια σας και απο μένα. Μιας και αναφέρετε παραπάνω ότι δεν πρέπει να γράφεις στο ΤΕΕ αν δεν έχεις εξασφαλισμένη εργασία ήθελα να σας περιγράψω και εγώ την περίπτωση μου.

 

Βρίσκομαι στο Λονδίνο και εργαζομαι. Έχω την ισοτιμία απο το δοαταπ και χθες κατέθεσα τα χαρτιά μου να να δωσω τις εξετασεις τον Μάρτιο και να γίνω μέλος του ΤΕΕ. Απο ότι έχω ενημερωθεί απο άτομο που δουλεύει στο ΤΕΕ μπορώ να γίνω μέλος και να πάρω απαλλαγή απο το ΤΣΜΕΔΕ μιας και είμαι ασφαλισμένος και πληρώνω εισφορές εδώ στην Αγγλία. Αρκεί να καταθέσω στο ΤΣΜΕΔΕ τα απαραίτητα δικαιολογητικά (payslips) και ότι άλλο χρειαστεί.

 

Έχει κάποιος κάποια εμπειρία πάνω σε αυτο;

 

Επίσης έχω φίλους μηχανικούς που εργάζονται εδώ Λονδίνο, είναι μέλη του ΤΕΕ και ενώ πλήρωναν εισφορές τις διέκοψαν με την προοπτική ότι θα καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και θα πάρουν απαλλαγή.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.