Μετάβαση στο περιεχόμενο

papahounis

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by papahounis

  1. Και καταγγελια να γινει, οσο υπαρχει ενεργος ο 4014, μπορει να το τακτοποιησει οποτε δε μπορεις να κανεις τιποτα. Ακομα και να υπηρχε τροπος ηχομονωσης, αν εχει 1.80 υψος δε θα μπορουσε και πρακτικα να εφαρμοστει.
  2. Στην περιπτωση που το καταστημα ειναι ισογειο 80 τμ, υπογειο 80 τμ (αποθηκες+wc) και εχει παταρι 40 τμ τακτοποιημενο με 4014, το οποιο εχει χρηση γραφειου και αποθηκευτικου χωρου, θα πρεπει να θεωρησω οτι ανηκω στην κατηγορια ανω των 100 τμ ? Προκειται για καταστημα που θα αλλαχτει η χρηση σε Υ.Ε.
  3. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, εξοφλείς και θεωρείς...Βέβαια, τώρα που τα ταμεία μπήκαν 'όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα', πρέπει να αλλάξεις και βιβλιάριο
  4. Σε γραφείο μπορείς να δουλέψεις σαν μισθωτός αν δεν κάνεις έναρξη ή με μαύρα. Θεωρητικά, με την απελευθέρωση των αμοιβών, μπορείς να υπογράψεις άδεια ή οτιδήποτε άλλο χωρίς να ζητήσεις αμοιβή....
  5. Δηλαδη πιστευεις οτι δε θα παρει παραταση ο νομος και εχεις αγχος μην θεωρηθεις εκπροθεσμος??? Και σε τελικη αναλυση, γιατι πρεπει εμεις να αγχωνομαστε αν ο καθε πελατης τα αφηνει ολα για την τελευταια μερα? Τους ενημερωνεις απο νωρις για το χρονοδιαγραμμα που ισχυει και απο εκει και περα ειναι υπευθυνοι για το ποτε θα υπαχθουν στον νομο.
  6. Οταν υπαρχει αδεια σε ενα οικοπεδο, ο,τι γινει περαν της συγκεκριμενης Ο.Α. θεωρειται υπερβαση αδειας. Αρα, αν το ισογειο εχει αδεια, τοτε για τους αλλους 3 οροφους θα βαλεις οτι υπαρχει Ο.Α.
  7. Θα πρεπει να περιμενεις διευκρινισεις για την αλλαγη χρησης. Συμφωνα με τεε, παντως, δε θα πρεπει να θεωρειται αλλαγη χρησης...
  8. Νομιζω θα βαλεις το συνολικο (549,12) γιατι δεν εχω ακουσει να υπαρχει επιτρεπομενη δομηση οροφου. Τι εννοεις μικρη υπερβαση? Για το παραθαλασσιο δε γνωριζω
  9. Στην ημεριδα του τεε στις 27/10 για τα αυθαιρετα, ειπαν οτι κανονικα δεν θα πρεπει να πηγαινει και με αλλαγη χρησης. Πιο συγκεκριμενα, ειπαν οτι δεν εχουμε αλλαγη χρησης εαν η νεα χρηση περιλαμβανεται στην υπαρχουσα Ο.Α. Δηλαδη, αν η Ο.Α. ειναι για κατοικιες, τοτε τα υπογεια, παταρια, η/χ που γινονται κατοικια δεν πρεπει να πανε με 1,4. Αυτο, βεβαια, ειναι του τεε εκτιμηση και περιμενουν και απο το υπεκα να το ξεκαθαρισει
  10. Προφανως αν σου υπογραψει τετοια Υ.Δ. ομολογεις σαν μηχανικος οτι ειχε κι αλλες αυθαιρεσιες, το ηξερες και δεν τις δηλωσες. Αρα θα φταιει κι ο μηχανικος.
  11. Μονο αυτο θα συμβει? Σαν μηχανικοι, δεν θα εχουμε κυρωσεις (εκτος απο τα μπινελικια των ιδιοκτητων)?
  12. Συναδελφοι, θελω να ρωτησω τι γινεται σε περιπτωση που γινει λαθος υπολογισμος προστιμου απο αγνοια. Απο τη στιγμη που ολα γινονται ηλεκτρονικα και δε θα υπαρχει ελεγχος απο πολεοδομια, ο,τι δηλωσουμε θα θεωρειται σωστο. Υπαρχει περιπτωση καποια στιγμη να ελεγχθει ο φακελος και να διαπιστωθουν λαθη?
  13. Θα πρεπει να διωξεις οτι σαθρο υπαρχει απο το σοβα και να φτασεις μεχρι εκει οπου τα σιδερα δε θα ειναι σκουριασμενα. Μετα θελεουν τριψιμο τα σιδερα να φυγει οση σκουρια μπορει και μετα περασμα με ενα ειδικο υγρο (υπαρχουν πολλα) για την περιπτωση και τελος σοβατισμα. Ολα αυτα σε στεγνο περιβαλλον, μην τα κανεις αμα εχει βρεξει πριν μια ωρα...Χοντρικα αυτα πρεπει να γινουν, αλλα σιγουρα πρεπει να ζητησεις την γνωμη καποιου εμπειρου που θα το δει και επι τοπου.
  14. Εξεταζεις το υψος σου σε σχεση με το επιτρεπομενο της περιοχης
  15. Μπορεις να με διαφωτισεις τι γινεται με τις βενζινες? Μεχρι τωρα δεν εχω περασει καμια σαν εξοδο αν και ειχα αρκετα ταξιδια εκτος εδρας γιατι ηταν διφορουμενες οι αποψεις των λογιστων.
  16. Υπαρχει περιπτωση να εχει ο εργατης μπλοκακι και να σου κοψει αποδειξη? Δυσκολο μου φαινεται...Δεν ξερω ομως αν θα μπορουσες να βαλεις τα εξοδα βενζινης και διοδιων. Αν κοψεις ΑΠΥ οπου θα λεει οτι εκανες καποιες εργασιες σε περιοχη π.χ. 150 χλμ μακρια απο την εδρα σου θα ειναι δικαιολογημενο ενα κοστος 50-60 ευρω με τιμολογιο βενζινης. Αν ειναι και απο πρατηριο της περιοχης που πηγες, ακομα καλυτερα. Ισως καποιος λογιστης που ξερει να μπορουσε να μας δωσει μια απαντηση.
  17. Προσωπικα θα συμφωνησω με τον Inzaghi οτι το πνευμα του νομου δεν ειναι να πιασει τον 'παραβατη' που αλλαξε τη θεση του wc με την κουζινα ή εριξε εναν τοιχο για να μεγαλωσει το σαλονι του...Η γνωμη μου ομως μαλλον δε μετραει στην περιπτωση που γινει καποιος ελεγχος (σιγα μην γινει !!!)
  18. 1. Δηλαδη αν σε διαμερισμα εχουν γινει αλλαγες στη διαρρυθμιση, θα πρεπει να τις νομιμοποιησει με αναλυτικο? Φανταζομαι οτι ειναι δυσκολο να υπαρχει σπιτι που να ειναι copy-paste της Ο.Α.....
  19. κανοντας την υποβολη δεν υπαρχει πλεον κομματι αμοιβων οπως στον 3843? ζηταμε οσο να'ναι και οσοι θελουν δεν κοβουν αποδειξεις?
  20. Στην πολεοδομια Αγ. Παρασκευης για κλεισιμο pilotis 4οροφου και για υπογειο που ηταν αλανα και το εκανε 2 διαμερισματα, δε ζητηθηκε συναινεση. Εχουν βγει και τα προστιμα, πληρωθηκαν, εκανα και περαιωση.
  21. εχω τακτοποιησει αναλογη περιπτωση με 2 παραβολα.
  22. επειδη βλεπω οτι ολοι, κι εγω μεσα, εχουμε απειρες αποριες με το θεμα, θελω να ρωτησω αν εχει καταθεσει κανεις φακελο σε κεπ/πολεοδομια, αν κολλησε καπου στην ηλεκτρονικη φορμα του τεε, αν βγαζει η φορμα καποια αμοιβη οπως με 3843 κ.α. παρομοια. Επισης, σε περιπτωση που υπολογιστουν τα προστιμα συμφωνα με την κριση του καθενα μας αλλα δεν ειναι ο σωστος τροπος υπολογισμου, τι γινεται τοτε?
  23. Εχει κανεις αποψη για το αν ενα αυθαιρετο νομιμοποιηθει με τον 4014 μετα μπορει να βγαλει αδεια για επισκευες?
  24. Σε διοροφο με 2 ιδιοκτησιες, μια Ο.Α. , ορατες αυθαιρεσιες και των 2, εχω τον εναν απο τους 2 πελατη. Θα δηλωσω οτι, περαν αυτων που θα νομιμοποιησω, δεν υπαρχουν αλλες αυθαιρεσίες στο ακινητο ή με ενδιαφερει αποκλειστικα η ιδιοκτησια του πελατη μου και για αυτην ειμαι υπόλογος? Στην περιπτωση οπου ο 2ος οροφος ειχε γινει με Ο.Α. προσθηκης , δηλαδη υπαρχουν 2 Ο.Α. , μια για καθε ιδιοκτησια, θα ηταν πιο ξεκαθαρα τα πραγματα? Μπαχαλο...Κι ο καιρος περναει και απαντησεις (επισημες) δεν παιρνουμε.....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.