Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράταση ως τις 31 Μαΐου 2013 για τα αυθαίρετα


bati7xanthi

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 309
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

παιδιά τι πιό επίσημο από τον ίδιο τον υπουργό να το αναγγέλει στην βουλή και να δεσμεύεται για τροποποίηση των ημερομηνιών , να καταθέτει την τροποποιητική στο προεδρείο και να ψηφίζεται? ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ!!!!

Link to comment
Share on other sites

ΦΕΚ Β 40 -14.01.2013

1. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών που προβλέπονται στο πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 (Α΄ 209) έως και 31−5−2013.

2. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών που προβλέπονται στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του όρθρου 24 του ίδιου ως άνω νόμου έως και 30−9−2013.

Link to comment
Share on other sites

Ψηφίστηκε η τροπολογία - η οποία ενσωματώθηκε ως άρθρο στο νομοθέτημα - η οποία εισάγει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών με στόχο την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων. Σύμφωνα με την ρύθμιση παρέχεται έκπτωση 10% επί του συνολικού προστίμου υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τις 31 Μαΐου του 2013 θα έχει καταβληθεί ποσοστό τουλάχιστον 30% του προστίμου. Επίσης παρατείνεται μέχρι 31 Μαΐου 2013 (από 31 Ιανουαρίου 2013) η προθεσμία μέσα στην οποία οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων ακινήτων και ημιϋπαίθριων μπορούν να τα μεταβιβάσουν εφόσον έχουν καταβάλλει το 30% του συνολικού προστίμου. Ακόμη δίνεται η δυνατότητα σε βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες να αδειοδοτηθούν με την καταβολή του 30% του προστίμου επίσης μέχρι τις 31 Μαίου του 2013.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, αφού τόνισε ότι δεν λύνεται με τις ρυθμίσεις αυτού το νομοσχεδίου ένα θέμα που χρονίζει για δεκαετίες κάλεσε τα κόμματα να συμμετάσχουν σε Ειδική ανοιχτή κοινοβουλευτική διαδικασία με προτάσεις και απόψεις για την οριστική λύση του θέματος των αυθαιρέτων. Μετά από την διαδικασία αυτή, η κυβέρνηση θα καταθέσει το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα που προανήγγειλε.

Link to comment
Share on other sites

τεραστιο κειμενο! θα μας τρελανουν? που ειναι η ρυθμιση με το 30%?

 

η παραταση για τον 4014, απο οτι φαινεται στο φεκ40Β/14-1-2013 αφορα ολες τις δηλωσεις. δεν κανει διακριση σε παλιες και νεες, σε αντιθεση με το δελτιο τυπου του υπεκα(14-1-2013). ποια ειναι η αποψη σας συναδελφοι? ευχαριστω

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Από τα πρακτικά της Βουλής:

Επίσης, με τις υπό ψήφιση ρυθμίσεις παρατείνεται η καταβολή όλων των δόσεων καταβολής του ειδικού προστίμου πράξεων υπαγωγής στο ν. 3843/2010 γνωστός ως νόμος Μπιρμπίλη, έως 31/1/2013.

Σε αυτό το σημείο να τονίσω στην Ολομέλεια τα εξής. Ήδη έχει παραταθεί η χρονική περίοδος στο νόμο των αυθαιρέτων έως 31/5/2013 με σχετική κοινή υπουργική απόφαση. Παράλληλα, έχει κυρωθεί ήδη μία πράξη σχετικά με τη δυνατότητα υπαγωγής στο νόμο και τη διενέργεια δικαιοπραξιών μέχρι τις 31/5/2013.

Συνεπώς, νομικά και ορθώς από πλευράς νομοτεχνικών βελτιώσεων είναι και οι σημερινές διατάξεις να λάβουν την ίδια ημερομηνία, δηλαδή 31/5/2013. Προφανώς θα γίνει η σχετική συζήτηση. Θεωρώ ότι οι κανόνες της καλής νομοθέτησης επιβάλλουν την ομοιογένεια των προθεσμιών.

 

Και ο Υφυπουργός:

Σε ό,τι αφορά στο χρόνο, παρατείνεται η καταβολή όλων των δόσεων καταβολής του ειδικού προστίμου πράξεων υπαγωγής στο ν.3843 έως τις 31.1.2013, για την οποία θα αναφερθώ και πάλι παρακάτω.

Σ' αυτό το σημείο θέλω να τονίσω για λόγους που άπτονται της αρχής της καλής νομοθέτησης ότι είναι σωστό να διορθωθεί η καταληκτική ημερομηνία σε όλες τις προηγούμενες ημερομηνίες και να είναι η 31η Μαΐου 2013, όπως αναφέρεται και στη νομοθετική βελτίωση που θα καταθέσω σε λίγα λεπτά.

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

1) Tο νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων. Η ψήφισή του στο σύνολο αναβλήθηκε για άλλη συνεδρίαση.

2) Παράταση ως 31/5/13 για 4014 (α φαση) και 3843.

3) Υπήρχε τροπολογία για τμηματική αποτύπωση τοπογραφικών στα εξ' αδιαιρέτου και θεώρηση τους για τον 4014 ως ξεχωριστες καθετες ιδιοκτησίες χωρίς συναίνεση συνιδιοκτητών. Δεν βγάζω άκρη από τα πρακτικά αν πέρασε.

Edited by pan77
Link to comment
Share on other sites

1) Tο νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων. Η ψήφισή του στο σύνολο αναβλήθηκε για άλλη συνεδρίαση.

2) Παράταση ως 31/5/13 για 4014 (α φαση) και 3843.

3) Υπήρχε τροπολογία για τμηματική αποτύπωση τοπογραφικών στα εξ' αδιαιρέτου. Δεν βγάζω άκρη από τα πρακτικά αν πέρασε.

πέρασε και το 3. Δεν άλλαξε κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.