Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε μονοκατοικία με υπόγεια ανεξάρτητη αποθήκη


Greenick

Recommended Posts

Tetris μάλλον δεν κατάλαβες τι θέλω να πω.

Δεν αμφισβητώ ούτε τον αδιαβατικό μεταξύ των δυο μ.θ.χ. τοίχο, ούτε τον κατά συνθήκη "κενό" μπαζωμένο χώρο ούτε και το δάπεδο αυτού με ονομαστικό συντελεστή U = 4,50 [W/(m2*K)].

Η ένστασή μου βρίσκεται στην καταχώρηση ή μη του τοιχίου του μ.θ.χ. του υπογείου που βρίσκεται κάτω από τον αδιαβατικό τοίχο (που σωστά δεν καταχωρούμε).

Θεωρώ πως πρέπει να καταχωρηθεί σαν τοίχος σε επαφή με έδαφος, με τον ονομαστικό του συντελεστή, Κ.βάθος όσο προκύπτει και Α.βάθος =0 καθώς ξεκινά από τη στάθμη του περιβάλλοντα χώρου. Θεωρώ πως αυτό το τοιχίο δεν βρίσκεται σε επαφή με μπάζωμα, γιατί το μπάζωμα αρχίζει από τη στάθμη του περιβάλλοντα χώρου και πάνω. Κάτω από αυτήν έχουμε έδαφος.

Έτσι νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλημέρα!

    Έχω ένα πεα για μια ιδιοκτησία που στο συμβόλαιο περιγράφεται ''μια αυτοτελή ανεξάρτητη και διαιρεμένη κάθετη ιδιοκτησία, αποτελεί η ισόγεια οικοδομή και η ισόγεια αποθήκη''. Πρόκειται δηλ. για μια μονοκατοικία ισόγεια η οποία έχει ένα ξεμπαζωμένο από τις τρεισ πλευρές υπόγειο με ελεύθερο ύψος 1.93μ. Η πρόσβαση στο υπόγειο γίνεται από εξωτερική σκάλα του περιβάλλοντος χώρου και δεν επικοινωνεί εσωτερικά με την ισόγεια κατοικία. Επίσης η κατοικία έχει για οροφή ξύλινη οροφή χωρίς πλάκα και από πάνω κεραμοσκεπή. Τέλος το υπόγειο έχει διαμορφωθεί από τον ιδιοκτήτη σε κατοικία(κουζινάκι, λουτρό κτλ. και από οτι κατάλαβα από το λεβητοστάσιο και θέρμανση). 

    Θέλει ο ιδιοκτήτης να νοικιάσει την ισόγεια κατοικία, όχι το υπόγειο. Εγώ έχω μπερδευτεί στα εξής:

Αν παραβλέψω την αλλαγή χρησης της υπόγειας αποθήκης και θεωρήσω οτι είναι μη θερμαινόμενος χώρος ποια είναι α) Η συνόλικη επιφάνεια που θα φαίνεται στο πιστοποιητικό και β) τι ορίζω σαν θερμαινόμενη επιφάνεια και θερμαινόμαινο όγκο?? 

 

Αν δεν παραβλέψω το οτι το υπογειο άλλαξε χρήση πως αντιμετωπίζω την όλη κατάσταση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς, το ΠΕΑ εκδίδεται επί πραγματικής καταστάσεως. 

Συνεπώς, θα αντιμετωπίσεις το κτίσμα ως έχει (το υπόγειο ως θ.χ.)

Συνεπώς, το δάπεδο του ισογείου θα το λάβεις προς θ.χ., άρα αδιαβατικό

Link to comment
Share on other sites

    Θέλει ο ιδιοκτήτης να νοικιάσει την ισόγεια κατοικία, όχι το υπόγειο. Εγώ έχω μπερδευτεί στα εξής:

Αν παραβλέψω (ΔΕΝ παραβλέπεις) την αλλαγή χρησης της υπόγειας αποθήκης (του υπόγειου διαμερίσματος) και θεωρήσω οτι είναι μη θερμαινόμενος χώρος (δεν είναι ΜΘΧ αλλά ΘΖ κατοικίας) ποια είναι :

α) Η συνόλικη επιφάνεια που θα φαίνεται στο πιστοποιητικό Αυτή που προκύπτει βάσει των εξωτερικών μετρήσεων σου

και β) τι ορίζω σαν θερμαινόμενη επιφάνεια και θερμαινόμαινο όγκο?? Τα τμ που μέτρησες Χ το ύψος του

 

Αν δεν παραβλέψω οτι το υπογειο άλλαξε χρήση πως αντιμετωπίζω την όλη κατάσταση? Ως δυόροφο κτήριο κατοικιών (ΙΣ + ΥΠ).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση αλλά....

 

Η συνολική επιφάνεια είναι τα τ.μ που μέτρησα μόνο για την κατοικία που πρόκειται να νοικιαστεί??? (Το υπόγειο δεν το νοικιάζει) Επιλέγω μονοκατοικία ολόκληρο κτίριο ή τμήμα κτιρίου???

Λόγω της ξύλινης οροφής κάτω από  στέγη που σταματάω το ύψος της θερμικής μου ζώνης και ποιόν παίρνω σαν θερμαινόμενο όγκο???

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

Η συνολική επιφάνεια είναι τα τ.μ που μέτρησα μόνο για την κατοικία που πρόκειται να νοικιαστεί??? Ναί (Το υπόγειο δεν το νοικιάζει) Επισης θα βάλω ολόκληρο κτίριο ή κτιριακή μονάδα.

Link to comment
Share on other sites

@βασιλική

Αν η ξύλινη οροφή κάτω από τη στέγη είναι αμόνωτη και η κεραμοσκεπή θερμομονωμένη ή αμόνωτη, τότε το ύψος του κτηρίου, και όχι της θερμικής ζώνης, στην καρτέλα των γενικών του στοιχείων, θα είναι το μέσο μεικτό ύψος, δηλαδή από την άνω ίνα της πλάκας δαπέδου έως και την άνω επιφάνεια των κεραμιδιών. Αντίστοιχα προκύπτουν και ο συνολικός (μέσος) όγκος του κτιρίου και ο συνολικός (μέσος) θερμαινόμενος όγκος. Όσον αφορά στο αν την κεκλιμένη κεραμοσκεπή, θα πρέπει να την υπολογίσεις σαν οριζόντιο ή κατακόρυφο δομικό στοιχείο, έχει να κάνει με την κλίση της. Αν φ≤30o τότε την υπολογίζεις σαν να επρόκειτο για οριζόντια επιφάνεια οροφής, καταχωρώντας βέβαια την κλίση της στο αντίστοιχο κελί. Αν φ>30o, τότε σαν κατακόρυφο, καταχωρώντας και πάλι την κλίση της (β).

 

Αν όμως, η ξύλινη οροφή κάτω από τη στέγη είναι θερμομονωμένη και η κεραμοσκεπή αμόνωτη, τότε το ύψος σταματά στην άνω επιφάνεια της μόνωσης. Οπότε αντίστοιχα προκύπτουν και οι όγκοι.

Για περισσότερα, δες στην ενότητα 2.1.5. της ΤΟΤΕΕ 20701-2/2010.

 

Και με την ευκαιρία, χωρίς παρεξήγηση ελπίζω, να θυμίσω δύο παλιά μηνύματα του mod της κατηγορίας των μηχανολογικών: #598, #1257.

Link to comment
Share on other sites

 στη δική μου περίπτωση που έχω κατοικία με ξύλινη οροφή στο 2.9μ αμόνωτη κάτω από στέγη αμόνωτη. Το μέσο ύψος της στέγης είναι 0,70μ.  και η κλίση της στέγης 35%. Θα βάλω στην καρτέλα Γενικά συνολικό-θερμαινόμενο-ψυχόμενο όγκο Επιφ*(2,90+0,70) και στην καρτέλα ζώνη στο κελυφος θα το βάλω σαν  τοίχο επιδεί έχει κλίση μεγαλύτερη από 30% αλλά στην πραγματικότητα είναι οροφη =κεραμοσκεπή επί κεκλιμενης ξυλινης στέγης???και τη εμβαδό θα έχει αυτό το δομικό στοιχείο??? και σκιάσεις??

 

Πάντως αυτά για το μέσο ύψος και φ<η> από 30% τα γράφουν οι τοτεε?? εγώ το μόνο που βρίσκω στην ΤΟΤΕΕ 20701-2/2010 για την στέγη είναι μια παράγραφος στη σελ.42.

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείς, νόμιζα πως μιλούσαμε για την 20701-1/2010 :|  :|

 

Τελικά με το προηγούμενο post συμφωνείς...κατάλαβα σωστά..;;

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.