Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταστημα σε ισογειο και οροφο στον ιδιο ιδιοκτητη σε οριζοντιες ιδιοκτησιες


Recommended Posts

θα ηθελα την βοηεια σας στο συγκεκριμενο θεμα. Εχω μια περιπτωση νομιμοποιησης καταστηματος το οποιο αποτελειται απο ισογειο και οροφο. Εχει γινει συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων και το ισογειο καταστημκα αναφερεται σαν Ι1 ενω ο όροφος, οποιος βρίσκεται ακομα στα τουβλα και έγινε με ξεχωριστη αδεια αργοτερα απο αυτην του ισογειου καταστηματος, αναφερεται στην συσταση σαν Ο1. Υπαρχουν καποιες παραβασεις στο ισογειο , καποιες στον οροφο και μια αλλαγη θεση σκαλας συμφωνα με την αδεια η οποια βρισκεται σε χωρο αποκλειστικής χρησης των οριζοντιων ιδιοκτησιων Ο1 και Ι1. Αυτο που ρωταω ειναι: Αυτα μπορουν να δηλωθούν ολα σε μια δήλωση στην οποια η περιγραφή θα ειναι ''οριζοντια Ι1 (ισογειο) + Ο1 (οροφος) ή θα πρέπει να γίνουν ξεχωριστές δηλώσεις για καθε μια οριζόντια ιδιοκτησια? Τοσο η μια οσο και η αλλα ανηκουν στον ιδιο ιδιοκτητη αλλα με προβληματιζει το γεγονός οτι σε περιπτωση που θα θελει να μεταβιβασει ξεχωριστα την καθε οριζοντια( ξεχωριστα τον καθε οροφο) θα χρειαστουν δυο διαφορετικοι κωδικοί, δυο διαφορετικες βεβαιώσεις στο μελλον. Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Αν οι χώροι είναι ακόμα ανεξάρτητοι, κανονικά πρέπει να κάνεις δύο δηλώσεις.

Ωστόσο αν οι ιδιοκτησίες έχουν ενωθεί (πρόκειται για ένα ενιαίο κατάστημα), πρέπει να γίνει μία δήλωση και ίσως να προστεθεί και μία λοιπή παράβαση (τύπου κατακόρυφη διαμερισμάτωση) και τελικά να αποσυσταθεί το κτίσμα και να οριστεί εκ νέου μία ιδιοκτησία ισόγειο-πρώτος.

Link to comment
Share on other sites

Ο ισογειος οροφος λειτουργει σαν καταστημα ανεξαρτητα μεχρι στιγμης γιατι το πανω ειναι καταστημα στην αδεια αλλα βρισκεται στα τουβλα ακομα θαμχρησιμοποιηθει μελλοντικα. Οποτε μαλλον αυτο που σκεφτομαι κ εγω ειναι για δυο δηλωσεις. Το ισογειο εχει προσθηκη ημιυπαιθριου σαν παραβαση ο οποιος ομως για τον οροφο χρησιμοποιειται σαν μπαλκονι. Θα δηλωσω στο ισογειο καταστημα παραβαση για προσθηκη ημιυπαιθριου και σε αλλη δηλωση για το καταστημα του οροφου την πλακα με αναλυτικο για το μπαλκονι η μηπως ετσι ειναι σαν να δηλωνω την ιδια παραβαση δυο φορες;;;;

Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα ότι από τη στιγμή που υπάρχει σύσταση θα πρέπει να πας με δύο ανεξάρτητες δηλώσεις, διότι μπορεί μελλοντικά να απαιτηθεί μεταβίβαση μίας εκ των δύο.

 

Επίσης στηρίζομαι και στην ερωτ/ση Ζ7 που αναφέρει ότι:

"Υποβάλλεται μία αίτηση ανά λειτουργικά αυτοτελή και ανεξάρτητη ιδιοκτησία, δηλαδή μία αίτηση ανά διαμέρισμα με τα παρακολουθήματά του από το φερόμενο ιδιοκτήτη, το συνιδιοκτήτη ή τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο....."

Link to comment
Share on other sites

ανεξαρτητα που η Λεμπεση 2012 αριθ. 5 αναφερει οτι

 

"σε περιπτωση που υπαρχει συσταση ΟΙ αλλα δεν εχουν γίνει μεταβιβασεις και επομενως ανήκουν σε εναν ιδιοκτητη,

μπορει να υποβληθούν δηλωσεις ξεχωριστα για καθε διηρημενη ιδιοκτησια ή μια για όλες"

 

θεωρω οτι η αποψη του ilias,

 

ειναι, για τους πρακτικούς λογους που αναφερει...η πλεον ορθη..

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Επίσης Δημήτρη να επισημάνω ότι οι ερωτ/σεις είναι του ΥΠΕΚΑ, του επίσημου δηλαδή διαχειριστή της όλης ιστορίας, ενώ οι απαντήσεις της Λεμπέση..................είναι της Λεμπέση.

Εάν ελεγχθούμε από κάποιον κάποτε, τι θα πούμε είπε η Λεμπέση αυτό;;; :roll:

Και στο φινάλε ποια είναι η Λεμπέση, η οποία σε πολλά λέει βλακείες.

 

Δεν το λέω φυσικά για σένα Δημήτρη αλλά γενικά το αναφέρω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.