Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέγιστο ύψος ορόφου


Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει πουθενά γραμμένο πιο είναι το μέγιστο ύψος ορόφου.Ρωτώ διότι στην άδεια μου το ύψος του πρώτου ορόφου ήταν 4.4 μέτρα και η ΕΠΑΕ δεν το πέρασε και μας είπε να το χαμηλώσουμε λέγοντας πως δεν θέλουν σαν πολεοδομία να δίνουν τη δυνατότητά δημιουργίας Δευτέρου χώρου δηλαδή με τη χρήση παταριού.Ποσό πρέπει να το μειώσω δεν μας είπαν.Επειδή σκοπεύω να κλιματισω το χώρο με κρυφά fan coils οροφής και κανάλια αέρα χρειάζομαι το παραπάνω ύψος το οποίο μπορώ να μειώσω σε 3, 9 μέτρα .Υπάρχει περίπτωση να περάσει Με αυτό το ύψος ή θα μας τη στείλουν πίσω την άδεια πάλι;Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

από όσο ξέρω δεν υπάρχει περιορισμός για το ύψος του κάθε ορόφου! Μόνο συνολικός περιορισμός στο ύψος του κτιρίου και περιορισμός στον όγκο.

δηλαδή αν κάπιος έξυπνος θελήσει να κάνει πατάρια και να διπλασιάσει τη δόμηση θα τον πιάσουν από τον όγκο!!!!

βάλε στα σχεδια οτι υπάρχει ψευδοροφή για εγκαταστάσεις και μέιωσε λίγο το ύψος.

Η ΕΑΠΑΕ φοβάται οτι θα κάνεις πατάρια

σκέφτεται δηλαδή (καλώς ή κακώς) ότι 4,40=2,40+2,00 (όροφος+παράνομο πατάρι)

αν το βάλεις πχ και 4,00 δε βγαίνει πατάρι με τίποτα (2,40+1,60) οπότε δεν νομίζω να πουν κάτι

Link to comment
Share on other sites

Ψάξε αν είναι στην αρμοδιότητα της ΕΠΑΕ να σου ζητήσει αλλαγή στο ύψος του ορόφου σου γιατί σε αρκετές επιτροπές έχουν ξεφύγει και ζητάνε βλακείες μόνο για να σε κόψουν .

Link to comment
Share on other sites

Καλά έχουν πραγματικά ξεφύγει οι ΕΠΑΕ... Αντί να ασχολούνται με την αρχιτεκτονική λύση, κάθονται και κάνουν έλεγχο ΓΟΚ και κτιριοδομικού. Λες και δεν έχεις περάσει προηγουμένως απο τον υπάλληλο της πολεοδομίας. Και το τραγικό είναι ότι ο εκπρόσωπος της πολεοδομίας κάθεται εκεί και δεν βγάζει άχνα.

Link to comment
Share on other sites

Οι ΕΠΑΕ επιτρέπεται να ζητούν περιορισμούς στους όρους δόμησης (άρα και στο ύψος) εάν θεωρούν ότι αυτό επιβάλλουν τα δεδομένα (π.χ. προστασία οικισμών ή όμορων διατηρητέων κτισμάτων). Αλλά δεν μπορούν να το παίζουν ''Κασσάνδρες''. Η δικαιολογία ότι ''...μπορείς να κάνεις μετέπειτα παράνομο πατάρι'' δεν ευσταθεί.

 

Θα τους ζητήσεις εγγράφως την αιτιολογία της άρνησης και θα το διαβιβάσεις μαζί με καταγγελία σε προϊστάμενο, ΤΕΕ και ΥΠΕΧΩΔΕ. Ή τουλάχιστον έτσι θα τους πεις.

 

Βέβαια μπορείς να επιμείνεις στη λύση και το θέμα να μεταβιβαστεί αργότερα στη Δευτεροβάθμια ΕΠΑΕ όπου στην πλειοψηφία τους οι μελέτες γίνονται δεκτές (αυτό λέει η εμπειρία μου).

 

Εγώ βέβαια θα προτιμούσα την πρώτη κίνηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.