Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

προσπαθώ να κάνω ρύθμιση στο πατρικό του πάτερα μου και απαιτεί να περάσει από σύστημα αμοιβών. Το ΤΕΕ μου βγάζει ότι θέλει 1000 ευρώ ως ελάχιστη αμοιβή. Το είδα και έχω μείνει εμβρόντητη. σίγουρα είναι σωστά  ή κάνω κάτι λάθος;

 

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε (edited)

βάλε συμφωνηθείσα 5 ευρώ π.χ.+ συμφωνητικό και ξόφλησες .... διάβασε και τις οδηγίες λίγο.

Edited by spafent
Δημοσιεύτηκε
4 ώρες πριν, irene2012 said:

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

προσπαθώ να κάνω ρύθμιση στο πατρικό του πάτερα μου και απαιτεί να περάσει από σύστημα αμοιβών. Το ΤΕΕ μου βγάζει ότι θέλει 1000 ευρώ ως ελάχιστη αμοιβή. Το είδα και έχω μείνει εμβρόντητη. σίγουρα είναι σωστά  ή κάνω κάτι λάθος;

Δεν κάνεις κανένα λάθος. Η νόμιμη αμοιβή που προκύπτει (με το τότε έγγραφο του ΤΕΕ για το ν. 4014/11 το οποίο δεν άλλαξε μέχρι σήμερα) ήταν 4,5 ημέρες απασχόλησης για μηχανικό 10-20 έτη. Περίπου έβγαινε αν θυμάμαι καλά κοντά στα 1570 Ευρώ. Πάνω σε αυτή την αμοιβή αν έβαζες τοπογραφικό και αποτύπωση θα πήγαινε ακόμη ψηλότερα. Με την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών δεν έχεις καμία υποχρέωση να συμφωνήσεις την προκύπτουσα από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ αμοιβή. Κάποιος μπορεί να συμφωνήσει μεγαλύτερη ή μικρότερη αμοιβή. Στην δική σου περίπτωση (εργασία σε οικογενειακό ακίνητο) θα βάλεις μια μικρή αμοιβή (διάλεξε εσύ το νούμερο) έστω 100 Ευρώ και θα εκδόσεις ΑΠΥ με την ένδειξη αυτοσύμβαση (ρώτησε τον λογιστή σου για επιβεβαίωση).  Αποδίδεις ΦΕΜ (γίνεται ηλεκτρονικά και άκοπα πλέον με τους κωδικούς σου στο taxinet). Ετοιμάζεις και ένα συμφωνητικό με την υποτιθέμενη συμφωνηθείσα αμοιβή των 100 Ευρώ και δεν ασχολείσαι περαιτέρω.

  • Like 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.