Μετάβαση στο περιεχόμενο

ιστορία μου αμαρτία του (του ιδιοκτήτη):από εκτός σε εντός σχεδίου με λάθος όρια πράξης εφαρμογής


Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω ένα μάλλον πολύπλοκο θέμα που θα ήθελα να το μοιραστώ.

 

Το 1974, σε αγροτεμάχιο χτίστηκε με οικοδομική άδεια δυόροφη οικοδομή εμβαδού συνολικά 200,00μ2 (100μ2/όροφος). Το 1986 το αγροτεμάχιο μπήκε στο σχέδιο πόλης και έγινε οικόπεδο. Το 1989, ο ιδιοκτήτης έκανε επέκταση κατά 30μ2 τους 2 νόμιμους ορόφους (οπότε έγιναν περίπου από 130,00μ2/όροφος) και πρόσθεσε καθ' ύψος 2 νέους ορόφους αυθαίρετα (άλλα 130,00μ2/όροφο).(!). Το 1996, στην περιοχή κυρώθηκε πράξη εφαρμογής, η οποία όμως έχει λάθος αποτυπωμένα τα πλάγια όρια του οικοπέδου, με αποτέλεσμα σήμερα το οικόπεδο να φαίνεται ότι 'μπαίνει' στα όρια του γείτονα. Κανονικά, η πράξη, από όσο ξέρω, έπρεπε να ακολουθήσει τα υπάρχοντα όρια των κτισμάτων, όπου αυτά προϋπήρχαν.

 

η ερώτηση είναι η εξής:

α)θα μπορούσα να επέμβω στα αρχικά, υποτυπώδη σχέδια του 1974 που φαίνεται μάλιστα εκτός σχεδίου, αγνοώντας το τι ακολούθησε στο οικόπεδο; παρόλα αυτά θα χρειαστώ Δ.Κ. που δεν είχε συνταχθεί το 1974.

β) λαμβάνω υπ' όψιν το χρόνο κατασκευής, δηλαδή το 1989, και κάνω νέο διάγραμμα κάλυψης, όπου όμως ως εμβαδόν οικοπέδου παίρνω το 'ενδιάμεσο' του διατάγματος ρυμοτομίας.

γ)ή λαμβάνω τη σημερινή κατάσταση, και σημειώνω ίσως ότι το οικόπεδο χρήζει διόρθωσης των ορίων της πράξης εφαρμογής, και κατά τ' άλλα παίρνω ως εμβαδόν οικοπέδου το θεωρητικό εμβαδόν της 'διορθωμένης' πράξης εφαρμογής....

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

εχεις μια ΟΑ του 1974...σαν εκτος σχεδιου

το 1986 εγινε οικοπεδο

εβγαλες ΟΑ και εκανες προσθηκη...και εχτισες και "κατι" παραπανω.

 

Με την ΠΕ διαφοροποιήθηκε το οικοπεδο.

Αυτο το "τελικό" οικόπεδο σου ανηκει...

Αρα δειχνεις το οικοπεδο της ΠΕ

και σημειωνεις οτι υπαρχει διαφορά μεταξυ του οικοπεδου της ΟΑ και του σημερινού...λογω της ΠΕ

 

Η άδειά σου παραμενει νομιμη.

 

[ας ακουσουμε και τις γνωμες των λοιπών...και πλέον ειδικών...]

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη νομίζω πως δεν έχεις δίκιο ως προς τα όρια.

Η Π.Ε. έχει προφανώς λάθος και πρέπει να διορθωθεί. Αυτό βέβαια θα πάρει κάποιο χρόνο (και χρήμα), αλλά έτσι οριστικοποιούνται τα όρια του οικοπέδου.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά καλούνται οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν την ανεπάρκεια των μελετών (και των μελετητών?)

Link to comment
Share on other sites

πιθανον....

 

αλλα δες το αρθρ. 11 τουν. 3212/2003..

 

και αν μπορεις να υπαχθείς σε αυτό για την "διόρθωση"

 

τα λέμε

Link to comment
Share on other sites

πάντως, σε μια αντίστοιχη περίπτωση που μου είχε τύχει παλιότερα, κατά την έκδοση άδειας αλλαγής χρήσης, σε οικόπεδο στο οποίο παλιότερα είχε ανοικοδομηθεί διώροφο κτίσμα με άδεια πριν την κύρωση της πράξης, η τοπογράφος της πολεοδομίας είχε κινηθεί ως εξής:

 

Στις πλευρές του οικοπέδου όπου το κτίσμα 'ακουμπούσε' αγνόησε την πράξη, καθώς η πράξη θα έπρεπε να ακολουθήσει το προϋπάρχον κτίσμα, ενώ στα σημεία που δεν παραβιάζονταν πολεοδομικές διατάξεις (πχ απόσταση Δ κλπ) το οικόπεδο ακολουθούσε την πράξη. Προέκυψε τελικά ένα θεωρητικό οικόπεδο βάσει του οποίου έκανα το διάγραμμα κάλυψης, και απλά αναφερόταν και το εμβαδόν της πράξης εφαρμογής.

 

είναι η εντύπωση μου, ή συνεχώς συναντάμε περιπτώσεις ιδιαίτερες, που απαιτούν και αντίστοιχους ιδιαίτερους (για να μην πω 'αυθαίρετους') χειρισμούς;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.