Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κυκλοφοριακή σύνδεση κατοικίας


Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς εαν απαιτείται κυκλοφοριακή σύνδεση για έκδοση οικοδομικής αδείας κατοικίας σε αγροτεμάχιο εκτός οικισμού που εφάπτεται σε δρόμο? Ποιες διατάξεις ισχύουν, αποστάσεις κ.λ.π. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ναι απαιτείται, το ζητάνε τώρα τελευταία. Η σχετική νομοθεσία βρίσκεται στο κεφάλαιο ΓΟΚ για κυκλ/κές συνδέσεις πρατηρίων υγρών καυσίμων. Αν θυμάμαι καλά, είναι το άρθρ. 14. Ο δρόμος πρέπει να είναι χαρακτηρισμένος επαρχιακός ή εθνικός βέβαια κι όχι αγροτικός. Πρέπει να έχεις ορατότητα από στροφή 70μ (?). Στην περίπτωση που δεν έχεις, δεν τρέχει τίποτα, στο διάγραμμα κάλυψης δείχνεις φράχτη στό πρόσωπο γηπέδου επι του δρόμου και στενή είσοδο πχ 1,50μ., βάζεις και την φράση, όχι είσοδος οχημάτων και καθαρίζεις. Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

SIRADRAB είσαι σίγουρος ??? πρώτη φορά το ακούω ... μάλιστα τώρα έχω μια υπόθεση με κατοικία σε επαρχιακή οδό και στην πολεοδομία μου είπαν πως δεν χρειάζεται (κάτι που ήξερα έτσι και αλλιώς)

Link to comment
Share on other sites

Αν σου ζητήσουν κυκλοφοριακή σύνδεση τότε μπορείς να πάρεις απαλλαγή ή έγκριση εισόδου εξόδου από την τεχνική υπηρεσία, χωρίς να χρειάζεται να πληρούνται οι προδιαγραφές των κυκλ συνδέσεων πρατηρίων,με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχει αυξημένος φόρτος λόγω της χρήσης του κτιρίο.

Link to comment
Share on other sites

Πιο σίγουρος δεν γίνεται chronism, 6 μήνες τραβήχτηκα με τέτοια υπόθεση. Μετά την αυτοψία και την αρνητική απάντηση της ΤΥΔΚ γιατί δεν είχα την ορατότητα των 70μ, αν θυμάμαι καλά την απόσταση, εφάρμοσα αυτό που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις από την νομοθεσία, δηλαδή μόνιμη περίφραξη στο διάγραμμα κάλυψης στο πρόσωπο του γηπέδου και στενή είσοδο μόνο για πεζούς γραπτώς η φράση πάνω στο διάγ/μμα κάλυψης. Αλλά έγινε το αλλιώς τα περιμέναμε κι αλλιώς μας ήρθανε, αν ξέρεις τι εννοώ. Η πολεοδομία έθεσε τότε το ερώτημα πως θα κατασκευασθούν οι κατοικίες, κάτι που από πουθενά δεν προβλέπεται. Εν πάση περιπτώσει τους απάντησα αναλόγως εξηγώντας τους ότι για τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις έχω δημιουργήσει στόλο από γαιδουράκια και άλλα τετράποδα που θα ανεβοκατεβάζουν τα υλικά και να μην στεναχωριούνται. Αποτέλεσμα ήταν να στείλουν έγγραφο ερώτημα στην περιφέρεια, η περιφέρεια το ίδιο προς την Αθήνα, η Αθήνα ξανά απάντηση στην περιφέρεια, η περιφέρεια να λέει ότι δεν έλαβε απάντηση από την Αθήνα, η Αθήνα να μου λέει ότι το έστειλε και να μου δίνει και τον αριθμό πρωτοκόλλου αποστολής, να ζητάω και να παίρνω εγώ την απάντηση της Αθήνας αλλά η πολεοδομία να μην την δέχεται και να θέλει την απάντηση από την περιφέρεια που έθεσε το ερώτημα, τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, έχασα άλλους 6 μήνες τελικά από την ζωή μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.