Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια ΚΥΕ δίπλα σε σχολείο


sarcs

Recommended Posts

Συνάδελφοι η ερώτησή μου είναι η εξής, απλή και ίσως χαζή για πιο ειδικούς που συνεχώς ασχολούνται με ΚΥΕ :

Έχω περίπτωση με κατάστημα προ 85 (μάλιστα και προ 73) το οποίο δε λειτουργούσε ως ΚΥΕ (ήταν εμπορικό-βιοτεχνικό ως τωρα), θα απαιτηθεί ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ από πολεοδομία.

Σαν χρήση τετραγώνου φαίνεται να επιτρέπεται από το διάγραμμα με τις χρήσεις το ΚΥΕ. Όμως, είναι δίπλα σε δημόσιο χώρο εκπαίδευσης.

Στο ΠΔ του 1979 υπάρχει η απαγόρευση για αποστάσεις κάτω των 50μ από ναούς, σχολεία κλπ κλπ.

Αν πάει ΣΗΜΕΡΑ για οικοδομική άδεια αλλαγής χρήσης (μετα από τακτοποίηση με 4014 για άλλες παρανομίες) από κατάστημα σε ΚΥΕ, θα βγει αυτή η άδεια με την νέα απλοποιημένη διαδικασία για την ίδρυση και λειτουργία των ΚΥΕ? (βλέπε ΦΕΚ 2011)? ή εξακολουθεί να υπάρχει ο περιορισμός των 50μ άρα ούτε αλλαγή χρήσης βγαίνει, ούτε ΒΧΚΧ παίρνει?

Με απλά λογια δηλαδή, η απαίτηση για τα 50 μ καταργήθηκε ή ισχύει και την ελέγχει η Πολεοδομία? (για τους Δήμους αμφιβάλλω)

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Ριξε μια ματια και στην νεα Υγ Δ/ξη, φεκ-2718/8-10-2012, αν λέει τίποτα που σε βοηθα γιατί δεν θυμάμαι. Γιατί δεν κάνεις και το ερώτημα στην Υδομ?

Link to comment
Share on other sites

θα παρεις μια υπευθυνη δηλωση απο τον διευθυντη που να λεει " ειμαι διευθυντης του ... και επιτρεπω την ιδρυση και λειτουργια ... " .

αυτο ισχυει για θεσσαλονικη . για να εισαι σιγουρος ρωτα τον αρμοδιο δημο .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ηλία, για Θεσσαλονίκη μιλάω, στην αρχή νόμιζα ότι κάνεις πλάκα, αλλά μετά κατάλαβα ότι μιλάς σοβαρά! Αυτό ίσχυε δηλαδή? πότε ήταν η τελευταία φορά που το έκανες? το θέμα όμως δεν είναι μονο για την άδεια λειτουργίας, αλλά για την Υπηρεσία Δόμησης, γιατί θα περάσω στάνταρ από κει. Και το ερωτημα είναι αν η Υπ Δόμησης δίνει ΒΧΚΧ ή αν θα κάνει αλλαγή χρήσης σε ΚΥΕ εφοσον επιτρέπεται στο τετραγωνο βάσει των χρήσεων γης, αλλά έχει απόσταση <50μ από σχολείο. Αυτό απαγορεύονταν εν γένει από το πρώτο ΠΔ του 79 που όρισε τα περι χρήσεων γης. Εγώ από τη μικρή μου εμπειρία σε άδειες λειτουργίας -σε μικρότερους δήμους όμως - είχα αποκομίσει την εντύπωση ότι οι δήμοι δεν το ελέγχουν αυτό αν και δε χρειάστηκε να... παρανομήσω ως τώρα, αλλά εδώ μιλάω για αλλαγή χρήσης σε Υπ. Δόμ.

Anyway θα ρωτήσω εντός εβδομάδος στην Πολεοδομία και θα σας πω.

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Η υπηρεσία δόμησης απάντησε προφορικά ότι αυτό το θέμα το ελέγχει ο Δήμος κατά την έκδοση της άδειας λειτουργίας και όχι αυτοί κατά την έκδοση της οικ άδειας αλλαγής χρήσης. Άρα στο τμήμα έκδοσης αδειών καταστημάτων του Δημου πρέπει να απευθυνθώ.

Link to comment
Share on other sites

τον τελευταίο καιρο ο δημος θεσσαλονικης δεν το ελέγχει . τωρα βγαζω αδεια σε γυραδικο που ειναι διπλα σε εκκλησια . δεν μου ζητησαν τιποτα .

αν κανεις μπαρ , πιθανως να το ψαξουν .

γνωμη μου είναι να μην τους βαλεις στην διαδικασια να το ψάξουν . κατεθεσε φάκελο για προεγκριση και ααααααν σου ζητησουν παρε και μια υπευθυνη δηλωση από τον διευθυντη .

και μιας μιλαμε για δημο θεσσαλονικη πιθανοτατα ΔΕΝ θα χρειαστεις αλλαγη χρήσης .

 

και παντα μιλαω σοβαρα . :)

Edited by Manolis gon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ αργοπορημένα για την απάντηση, +1 για τη βοήθεια! τώρα το είδα, πρόλαβα και το επιβεβαίωσα, μου είπαν για δήλωση της σχολικής επιτροπής εάν τυχόν τεθεί θέμα. Άλλωστε το ΠΔ του 79 λέει ότι η αδειοδοτούσα αρχή ΔΥΝΑΤΑΙ να αρνηθεί, όχι ότι θα αρνηθεί. Εγώ βεβαια ακόμα την τακτοποίηση συζητάω, αλλά ψάχνω να έχω πλήρη εικόνα για να μην του πω ότι αλλάζει η χρήση και μετά με κυνηγάει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.