Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ)


kan62

Recommended Posts

Βασικά το παραπάνω άρθρο είναι τραγικά λάθος.

Οι εταιρίες που θα επενδύσουν σε αυτόν τον τομέα θα αγοράσουν τα κτίρια ελεύθερα βαρών.

Αναρωτηθείτε ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο.

Link to comment
Share on other sites

1. Τα ακίνητα που προέρχονται από κατάσχεση είναι πλέον ελεύθερα βαρών.

2. Ο συνδυασμός του πνεύματος του νομοσχεδίου με το link της BAXEVANI MARINA και τα ανφερόμενα περι ΝΟΚ απο τον BAS αλλά και της Ολλανδικής αναμόρφωσης της Αθήνας, δείχνουν που πάει το θέμα.

3. Στα πλαίσια του ξεκαθαρίσματος των (ουσιαστικά πτωχευμένων) τραπεζών δεν κινδυνεύουν μόνο τα "κόκκινα δάνεια" αλλά και τα εξυπηρετούμενα. Καθώς μέσω "επανεκτιμήσεων" στα πλαίσια της καταρρέουσας αγοράς ακινήτων τα υποθηκευμένα (καλά, εντάξει, απλως προσημειωμένα) ακίνητα δεν θα καλύπτουν πλέον τις "απαιτήσεις της τράπεζας (στην οποία ουσιαστικά δεν υποθηκεύεται το ακίνητο αλλά το εισόδημα του δανειολήπτη).

4. Η "αγορά" των ακινήτων δεν χρειάζεται να αναθερμανθεί με αύξηση των εισοδημάτων (προς BAS). Οι έχοντες εργασία υπάλληλοι (ξεχάστε αυτοαπασχολούμενους και ελ. επαγγελματίες, αυτοί θα συρρικνωθούν) θα έχουν και αυτοκίνητο και σπίτι μέσω leasing από την εταιρεία που θα δουλεύουν. (βλ. αμερικάνικο πρότυπο: άμα έχεις δουλειά έχεις σπίτι, αυτοκίνητο, πιστωτικές κάρτες κλπ. μόλις τη χάσεις ζέις σε χαρτόκουτες ή σε τροχόσπιτο στην καλύτερη περίπτωση)

5. Ενα ακόμα ενδιαφέρον για "αναπλάσεις" κέντρων πόλεων είναι και η δυνατότητα ανοικοδόμησης συνιδιόκτητων ακινήτων με τη σύμφωνη γνώμη το 65% των ιδιοκτητών (αν το 65% ανήκει σε κάποια τράπεζα ή εταιρεία του ως άνω νομοσχεδίου) -βλ. Ν.1562/85. Χαρά που θα πάρουν και οι μη δανειολήπτες..!!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.