Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μικρή κατασκευή με alpha block


karvdi

Recommended Posts

Κατασκευη με alpha block ενός δωματιου με διαστάσεις 1,5*2,5μετρα και ύψος 2,4μ. Την κατασκευή έχει αναλάβει ένας τεχνίτης οικοδομών (απλός οικοδόμος) του οποίου η πρόταση είναι να κατασκευαστεί με alpha Block 10ρι. Μου εξήγησε ότι θα κάνει ένα σενάζι περίπου στο 1μ και ακόμα ένα σεναζι στο τέλος του τοίχου για να τοποθετηθεί και το πάνελ(οροφή). Κάτω από το πάνελ μου είπε να βάλουμε Fibran και να το ντύσω με ραμποτέ ξύλο για να ταιριάζει αισθητικά . Η κατασκευή αυτή στατικά είναι εντάξει??

Edited by karvdi
Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς η κατασκευή που περιγράφεις είναι αυθαίρετη.

 

Έπειτα, δεν πρόκειται να βρεις απάντηση, και μάλιστα υπεύθυνη, μέσα από το ίντερνετ.

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι αυθαιρετο γιατι η λιθόκτιστη οικοδομή στο χωρίο είναι απο το 1920 η οροφή είναι απο πατελία που έχει πέσει όπως έχει πέσει και ο ένας τοίχος , απλά σκέφτομαι να το αντικαταστήσω με φθηνό κόστος. Το υπόλοιπο σπίτι είναι καλά συντηρημένο, το συγκεκριμένο δωμάτιο το χρησιμοποιούσαν σαν WC .

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την περιγραφή που κάνατε και όπως το κατάλαβα εγώ, το πρόβλημα δεν είναι μόνο στατικό.

Αυτή την στιγμή μηχανικοί ψάχνουν εργασία μέχρι και την Αυστραλία,πώς είναι δυνατόν να μην έρχονται στο χωριό σας?

Χρησιμοποίησα περίπου 400 κυβικά αυτόκλειστου κυψελωτού σκυροδέματος από την αρχή του χρόνου εκτός Ελλάδος και σας προτρέπω ελπίζοντας να με ακούσετε να συμβουλευτείτε μηχανικό ,αφού οικονομικό όφελος από το εξωτερικό, δεν έχω με την περίπτωση σας.Κάποια μέρα θα καταλάβετε ότι έχω δίκιο.

Link to comment
Share on other sites

Αν ο κυριος ειχε ορεξη να παρει συμβουλες μηχανικου (και να πληρωσει για αυτες) θα το ειχε κανει. Δε του περισσευουν για μηχανικο. Δικαιωμα του.

 

Αγαπητε κυριε, καντε οτι σας υποδειξει ο οικοδομος για να κατασκευασετε το αυθαιρετο σας. Αυτος ξερει και απο υλικα και απο στατικα και απο τα παντα.

 

Καλη επιτυχια.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαν και οι συνάδελφοι:

1) Όπως και να έχει, το ζήτημα θα χειριστεί ο αρμόδιος μηχανικός που θα αναλάβει την όποια άδεια απαιτείται.

2) Η "στατικότητα" δεν μπορεί να εξεταστεί "έτσι" με το μάτι...Αν δεν μπορεί να το βεβαιώσει κανένας μηχανικός "έτσι" και το βεβαιώνει μόνο ο τεχνίτης (ο οποίος κατά σύμπτωση έχει και το όφελος του ότι κάνει την δουλειά), εσείς κοιμάστε ήσυχος ότι δεν πετάτε τα λεφτά σας??

 

Το θέμα κλειδώνεται.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.