Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ωρες Τεχνικού Ασφαλείας


mkariotis

Recommended Posts

Γεια σας. Ποιος ειναι ο μεγιστος συνολικος αριθμός ωρών που εχει δικαιωμα να ειναι καποιος τεχνικός ασφαλειας σε διαφορες επιχειρησεις; (δεν εννοω υπολογισμο ωρων αναλογα με τα ατομα της επιχηρισεις αλλα αν καποιος ειναι σε πολλες επιχηρισεις τεχνικος ασφαλειας)

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Ο συνολικός μέγιστος ετήσιος πραγματικός χρόνος απασχόλησης Τεχνικού Ασφαλείας σε μία ή περισσότερες επιχειρήσεις, δεν μπορεί να υπερβαίνει τον προβλεπόμενο χρόνο απασχόλησης μισθωτού.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αν είσαι ως εξωτερικός συνεργάτης, με μπλοκάκι, δεν υπάρχει άμεσος περιορισμός στις ώρες.

 

Ακόμα όμως και να υπάρχει περιορισμός, όπως σωστά ανάφερε ο ckiriako για τους μισθωτούς, δεν είναι ουσιαστικός περιορισμός.

 

Ο νόμος στους μισθωτούς περιορίζει τις μέγιστες ώρες εργασίας τον μήνα, αλλά δεν περιορίζει τον μισθό.

 

Αντί να γράψεις στην σύμβαση π.χ. 200ώρες/μήνα με 10€/ ώρα, μπορείς να γράψεις 100ώρες /μήνα με 20€/ώρα. (ενδεικτικά ποσά), ώστε το ποσό να βγάινει τόσο όσο συμφωνήσεις με τον ιδιοκτήτη.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

sdim αλλο ρωτα ο φιλος αλλο απαντας εσυ. Στο εντυπο γνωστοποιησης αναθεσης καθηκοντων ΤΑ εχει πεδιο που γραφει: προγραμμα εργασιας-ημερομηνιες και ωρες, και ενα αλλο που γραφει: συνολο ωρων απασχολησης σε αλλες επιχειρησεις.

 

Στο δευτερο πεδιο δεν μπορεις πχ να γραψεις 4000 ωρες, γιατι οι ωρες αυτες ειναι περισσοτερες απο τον προβλεπομενο χρονο απασχολησης μισθωτου.

 

http://www.sev.org.gr/online/generic.aspx?id=368

Link to comment
Share on other sites

Από τον νόμο δεν υπάρχει περιορισμός ουσιαστικά,.

 

Θα μπορούσε να πει κανείς πως αν έχει άναλάβει επιχειρήσεις με βάρδιες, οπότε μπορεί να δηλώνει οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου για τον έλεγχο, πως μπορεί να δουλεύει 16 ώρες την ημέρα x 365 μέρες τον χρόνο = 5840ώρες.

 

Σύμφωνα με το πδ 294 1988 ( http://www.elinyae.g...72567260518.pdf ) , για επιχειρήσεις κατηγορίας Α 1000 εργαζόμενους, οι ελάχιστες ώρες είναι 3ώρες/εργαζόμενο/έτος.

Δηλαδή μια επιχείρηση με 1.000 έργαζόμενους απαιτεί τουλάχιστον 3.000 ώρες/έτος, για να μην αναφέρω επιχειρήσεις με >5001 υπαλλήλους (έχουμε τέτοιες άραγε) πάμε στις τουλάχιστον 10.002ώρες/έτος.

Είμαι 99% σίγουρος πως είτε έχουν μόνο έναν τεχνικό ασφαλείας είτε έχουν αναθέσει σε εταιρεία τον έλεγχο η οποία μπορεί να δηλώνει όσες ώρες θέλει.

 

update

Με τον Ν3863/2010, Ν.3385/2005, το ανώτατο νόμιμο ημερήσιο ωράριο εργασίας είναι 8 ώρες επί 6 ημέρες, ήτοι 48 ώρες/εβδομάδα=2400ώρες τον χρόνο (με 52 εβδομάδες). Αυτό είναι χωρίς τις υπερωρίες. Και οι υπερωρίες νόμιμες είναι, απλά πληρώνονται παραπάνω. Επιπλέον η εργασία και της κυριακές, τις αργίες και το βράδυ επίσης είναι νόμιμη, αυξάνεται όμως η ωριαία αποζημίωση.

Στην πράξη, μέχρι 120 ώρες υπερωριακής εργασίας τον χρόνο χορηγούνται άνετα σε βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

οι ωρες αποασχολησης εναι το μεγιστο 1880 κατα ετος. Κανονικα η επιθεωρηση δεν πρεπει να δεχτει περισσοτερες ωρες.

 

Σε εταιρειες που υπερβαινουν το παραπανω χρονο προβλεπεται περισσοτερος απο ενας ΤΑ.

Οι εταιρειες ΕΞΥΠ δεν εχουν οριο γιατι μπορουν να χρησιμοποιουν τον απαιτουμενο αριθμο ΤΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.