Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά δικαιώματα κολεγίων - Προ των πυλών


Recommended Posts

Για τη διατήρηση ποιών "δικαιωμάτων μας" μιλάς dimmihel ? Αυτών που ποτέ δεν είχαμε ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δυστυχώς georges από ότι έχω καταλάβει η πολεμική εναντίων των ΤΕΙ έχει ποτίσει τόσο πολύ τους φοιτητές κ απόφοιτους πολυτεχνείων που ακόμη κ τώρα δεν νομίζω να καταλαβαίνουν-νοιάζει σε τι δύσκολη θέση είναι οι μηχανικοί ΤΕ. Άντε την εκπαιδευτική πολιτική στη παιδεία για ακόμη 1 φορά να την υπαγορεύσουν αποφάσεις δικαστηρίων κ ας είμαστε περήφανοι για το Ελλαδιστάν μας...

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς αγαπητέ stayros, το ΤΕΕ, ο δήθεν τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, εχει σπείρει εδώ και 25 χρόνια κλίμα διχόνοιας ανάμεσα στα τριτοβαθμια ιδρύματα και τους αποφοίτους τους κρατώντας την Τριτοβάθμια τεχνική εκπαίδευση στο σκοτάδι της κυριαρχίας του. Δεν θα το καταλάβουν όσο και να το εξηγήσουμε.

 

Πιστεύω δε, ότι ακριβώς επειδή οι απόφοιτοι του mitsos university της ομόνοιας θα είναι αρχικά λίγοι -άρα μικρό το κακό-, το ΤΕΕ θα τους δεχθεί ως μέλη του και θα τους εγγράψει κανονικά χωρίς πολλές γκρίνιες μέχρι να σκεφτεί τι άλλο μπορεί να σκαρώσει. Ισως να κάνει το δύσκολο στην αρχή για να μην τσαντιστούν τα μέλη του (κράτατο αυτό), αλλα θα τους γράψει. Εμείς είμαστε πολλοί όμως, άρα πρόβλημα. Καλύτερα οι απόφοιτοι των κολλεγίων (σιγά, πόσες σχολές μηχανικών θα δημιουργηθούν) παρά τα ΤΕΙ θα πουν. Εδώ είμαστε και θα δεις τι θα γίνει. Μακάρι να βγω ψεύτης.

 

Οι ανακοινώσεις που βγάζει για επικές διαγαλαξιακές και πανευρωπαϊκές μάχες στα δικαστήρια είναι επιεικώς αστείες. Οπως αστειότητες είναι και οι παρατηρήσεις για την απόφαση του Δικαστηρίου στις οπόιες σημειώνει ότι ... "η χώρα μας παρουσιάζει ιδιαιτερότητες τις οποίες καμιά άλλη (πλην της Ιταλίας) δεν έχει στον ευρωπαϊκό χώρο (σεισμοί κλπ., ανεπάρκεια κανονισμών, προδιαγραφών, ελέγχων) . Οτι ναναι, οι σεισμοί τους μάραναν.... τα έχουν χάσει τελείως.

Link to comment
Share on other sites

Να αναφέρω για Αγγλία

 

Όσον αφορά τους απόφοιτους των κολλεγίων λίγο-πολύ βρίσκονται στην ιδία μοίρα με τους αποφοίτους από το εξωτερικό. Έχω την εντύπωση (90%) ότι η οδηγία 89/48 αφορά επαγγελματική αναγνώριση των μηχανικών που κατέχουν τον τίτλο του Chartered Engineer.

Εάν ισχύει αυτό τότε πιστεύω ότι γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτε αφού ένα πτυχίο από μόνο του δεν εξασφαλίζει τον τίτλο αυτό του Chartered. Για να γίνει κανείς Chartered απαιτείται τουλάχιστον 4ετη φοίτηση και επίπεδο Μαστερ + προϋπηρεσία 3 χρόνια min + εξετάσεις-συνεντεύξεις στα επιμελητήρια κλ.π. Όπως και να ‘χει είναι μια διαδικασία καθόλου εύκολη και γιαυτο άλλωστε η ΕΕ με το δίκιο της ξεκόβει κάθε δικαίωμα της Ελλάδος για επιτήρηση σε οποιoδήποτε στάδιο.

 

Ξέρετε πολλούς Chartered Engineers στην Ελλάδα? Εγώ κανέναν, όλοι επιλέγουν τον “εύκολο” δρόμο μέσω της ακαδημαϊκής αναγνώρισης του δικαστά! 9 στους 10 πιστεύω ότι προτιμά να δώσει 5-10 μαθήματα σε ελληνικό ΑΕΙ από το να υποστεί την διαδικασία του Chartered.

 

Το εάν θα δώσουν απευθείας επαγγελματικά δικαιώματα (πράγμα που δεν το νομίζω) είναι αλλου-παπά-ευαγγέλιο και δεν εμπίπτει στην οδηγία 89/48 περί επαγγελματικης αναγνώρισης αλλά περί ακαδημαϊκής αναγνώρισης.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά για να καταλάβω, η ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζει τους αποφοίτους ΤΕΙ σωστά ή όχι;

 

Καλό αυτό...το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ???

Link to comment
Share on other sites

Για πες για Βουλγαρία τώρα...

 

Η πλειοψηφεία των κολλεγίων είναι αγγλικής προέλευσης! Αν και μεταξύ μας το βλέπω πιο πιθανό ένα βουλγάρικο πανεπιστήμιο να ανοίξει κάποιο παράρτημα στην Ελλάδα, από το ανοίξει η Ελλάδα με ΑΠΘ και ΕΜΠ παραρτήματα στο Λονδίνο! Εκεί να δεις ρε τρέξιμο που θα ‘χουνε με τα ευρωπαϊκά δικαστήρια!

 

Μην ξεχνάτε ότι το 99% των ιδρυμάτων αυτών είναι κρατικά της Αγγλίας!

 

Η αλήθεια πάντως είναι πως και οι απόφοιτοι των κολλεγίων έχουν πέσει θύματα παραπλάνησης. Μονό αν αποκτήσουν τα ΤΕΙ επαγγελματικά δικαιώματα θα μπορέσουν να αποκτήσουν και οι απόφοιτοι των ιδρυμάτων αυτών.

Link to comment
Share on other sites

Η κατάσταση στο Ελλαδιστάν είναι επιεικώς τραγική. Τα Ανώτατα και δημόσια ιδρύματα της χώρας, ΤΕΙ, βρίσκονται χωρίς επ. δικαιώματα. Τι να λέμε τώρα. Το θέμα των επ. δικαιωμάτων των ΤΕΙ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδέεται με αυτά των κολεγίων. Τα ΤΕΙ είναι αναγνωρισμένα ανώτατα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι κάποιο ΚΕΣ που λειτουργεί έξω από το εκπαιδευτικό σύστημα. Τώρα, γιατί δεν έχουν επ. δικαιώματα την απάντηση την ξέρουμε. Η σκοταδιστική αυτοκρατορία του ΤΕΕ δεν άφησε ποτέ την άτολμη πολιτεία να λύσει το φλέγον αυτό ζήτημα και κρατάει την ανώτατη εκπαίδευση στο μεσαίωνα.

 

Άποψή μου επίσης είναι, ότι το ΤΕΕ θα προτιμήσει να δωθούν επ. δικαιώματα στα ΚΕΣ και τα κολέγια παρά στα ΤΕΙ. Διότι, ακριβώς επειδή τα κίνητρά του είναι άκρως συντεχνιακά και καμιά σχέση δεν έχουν με τη διασφάλιση της ποιότητας στην εκπαίδευση, τα κολέγια δεν το πολυαπασχολούν ακόμα. Δεν έχουν τεχνικές σχολές μηχανικών, οπότε μικρό το κακό προς το παρών. Εδώ είμαστε και θα δείτε τι θα γίνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Παιδιά όλοι από την πλευρά σας δίκιο έχετε...όλοι όμως το βλέπετε από ξεχωριστές οπτικές γωνιές....Εγώ πού σπούδασα Αγγλία και έρχομαι εδώ υποχρεούμενη να δώσω εξετάσεις για να μου πουν στην χώρα μου την Ελλαδίτσα ότι τα 7 χρόνια που έφαγα στην ξενιτιά (και όχι με έξοδα του μπαμπάκα μου όπως θα έλεγαν οι κακόβουλοι, αλλά με δουλειά παράλληλα) αξίζουν τον κόπο και ναι μωρέ, καλή είσαι, έλα να δουλέψεις στην Ελλάδα με το πτυχιακή σου από το Λονδίνο. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι, ότι την λατρεύω την Ελλάδα και γι αυτό γύρισα, παρόλο που οι αποδοχές μου στην Αγγλία ήταν άπιαστες για τα Ελληνικά δεδομένα, αλλά την υπεροψία την έχουμε εμείς οι Έλληνες και όχι οι ξένοι! Εμείς θεωρούμε τα ιδρύματα μας τα καλύτερα και απαξιώνουμε τους άλλους βάζοντας τους άλλους βάζοντας τους να δώσουν εξετάσεις για να δούμε αν επαρκούν οι γνώσεις τους για τα ελληνικά δεδομένα....τα ελληνικά δεδομένα που θέλουν παιδιά χωρίς πτυχίο αν παίρνουν καλά πόστα σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, λόγο μέσου....αλλά κατά τα άλλα κρίνουμε αυτούς που δεν κουράστηκαν αρκετά για να περάσουν πανελλήνιες, αλλά κουράστηκαν υπερβολικά για να τελειώσουν στην ώρα τους το πτυχίο μιας και δεν υπάρχουν τα περιθώρια της μεταφοράς μαθημάτων σε άλλο χρόνο, δεν υπάρχουν απεργίες και καταλήψεις και κυρίως μπορούν άνετα να σε διώξουν από τη σχολή αν κάτι απλά τους στραβώσει (πράγμα που δεν γίνεται εδώ για πολλούς λόγους!!!!!)!

 

Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Τις εξετάσεις στο ΔΟΑΤΑΠ τις δίνεις για να αποκτήσει το πτυχίο σου αντιστοιχία και όχι ισοτιμία την οποία την έχεις απ' τη στιγμή που φοίτησες σε πανεπιστημιακό ίδρυμα του Η.Β. Την αντιστοιχία την χρειάζεσαι για να αποκτήσεις όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα των συναδέλφων σου που σπούδασαν σε Ελληνικά Πανεπιστήμια. Δεν είναι ούτε θέμα απαξίωσης ούτε υπεροψίας. Μη ξεχνάς ότι πολλοί απ' τους πολιτικούς ηγέτες αυτής της χώρας, τους καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και πάρα πολλοί άλλοι μέλη του ΤΕΕ σπούδασαν όπως και εσύ στο εξωτερικό είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο και σε επίπεδο διδακτορικού. Πώς λοιπόν και από ποιους να υπάρχει απαξίωση;

 

Άσχετο, αλλά θα περίμενα από κάποιον που σπούδασε σ' ένα όντως αυστηρό σύστημα που όντως μπορεί να σε πετάξουν έξω αν δεν περάσεις τα μαθήματα του έτους, τουλάχιστον να διαβάζει τους Κανόνες Συμμετοχής για να διαπιστώσει ότι τα greeklish απαγορεύονται κι αυτή είναι η τρίτη σου δημοσίευση που παραβιάζει τον εν λόγω κανόνα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.